Βραβεύτηκαν πέντε Ηπειρώτες δημιουργοί στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό

Πέντε Ηπειρώτες δημιουργοί, δύο από την Άρτα, δύο από τα Γιάννενα κι ένας από την Θεσπρωτία, βραβεύτηκαν από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος έτους 2012. Τα θέματα ήταν αφιερωμένα στη συμπλήρωση των εκατό χρόνων από τον Βαλκανικό Πόλεμο 1912-13, την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26-10-1912) και την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων (21-2-1913).

Τα δύο πρώτα βραβεία απέσπασαν οι Αρτινοί: Η κα Μάρω Δήμου-Τσούτσινου με το διήγημα «Το γράμμα» και είχε το ψευδώνυμο «Θεοδώρα» , ο Γιάννης Τσώλης με το ποίημα «Στον βετεράνο Αγωνιστή» είχε το ψευδόνυμο «Συριανός». Οι Γιαννιώτες ποιητές: Σωτήρης Μαντζούτσος συμμετείχε με το ποίημα «Έχε γεια στη σκλαβιά» και το ψευδώνυμο «Άραχθος» απέσπασε το τρίτο βραβείο ποίησης και ο Μιλτιάδης Ντόβας με το ποίημα «Καίγοντας» που είχε το ψευδώνυμο «Ιουλιανός» τον Β’ έπαινο.

Ο πρώτος έπαινος διηγήματος με τον τίτλο «Ξύπνα Εμινέ, πάμε» και το ψευδώνυμο «Αλέξης Σωτηρίου» ανήκει στον Θεσπρωτό Καθηγητή Αλέξανδρο Νίκα.

Βραβεύτηκαν επίσης στον διαγωνισμό αυτό, άλλοι δώδεκα δημιουργοί από άλλα μέρη της χώρας μας, στην ποίηση και το διήγημα. Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν ο Πρόεδρος  της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Λευτέρης Β. Τζόκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Ειδικός Γραμματέας Σταύρος Σταύρου.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 15 Γενάρη 2013 και ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα «Μιχαήλα Αβέρωφ» της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Γενναδίου 8, 7ος όροφος), που ήταν κατάμεστη από κόσμο. Είχε προηγηθεί η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης, ο Απολογισμός Πεπραγμένων έτους 2012, ο Οικουμενικός Απολογισμός και η Ανάγνωση Έκθεσης Εξελεγκτικής Επιτροπής. Τα πεπραγμένα εγκρίθηκαν από τα μέλη του σωματείου ομόφωνα και παμψηφεί, που απάλλαξαν το Διοικητικό Συμβούλιο από κάθε ευθύνη.

Στη συνέχεια ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και οι ευχές του Προέδρου της Ένωσης Λευτέρη Β. Τζόκα προς τα μέλη, για καλό κι ευτυχισμένο χρόνο το 2013. Ακόμα δυνάμωμα της δημιουργίας.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)