Κυκλοφορεί τη Μεγάλη Εβδομάδα το νέο βιβλίο του Δημήτρη Βλαχοπάνου με τίτλο «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ – Μια αληθινή ιστορία». Πρόκειται για τη μυθιστορηματική ανάπλαση του ματωμένου γάμου της Αλεξάνδρας, για μιαν αληθινή, δηλαδή, και ταυτόχρονα τραγική ιστορία, με την οποία σφραγίστηκε το ολοκαύτωμα του Κομμένου εκείνο το εφιαλτικό πρωινό της 16ης Αυγούστου 1943. Η σφαγή του Κομμένου, με αποκορύφωμα τη δολοφονία της νύφης, του γαμπρού και των συγγενικών τους προσώπων, έχει καταγραφεί ως ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα πολέμου της γερμανικής Βέρμαχτ.

Το βιβλίο του Δημήτρη Βλαχοπάνου αποκτά ιδιαίτερη αξία, καθώς βλέπει το φως της δημοσιότητας σε μιαν εποχή που πυκνώνει ο διάλογος για τα εγκλήματα που διέπραξε ο γερμανικός τακτικός στρατός στην Ελλάδα και εντείνονται οι πιέσεις προς το γερμανικό κράτος να επιστρέψει τα χρήματα και τα πολιτισμικά αγαθά που οι ναζιστικές δυνάμεις κατοχής άρπαξαν κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια των Ελλήνων, κατά τη διάρκεια της τετράχρονης κατοχής.

Το βιβλίο, το οποίο βρίσκεται ήδη στο τυπογραφείο, εκδίδεται από τις Ηπειρωτικές εκδόσεις Πέτρα, του συμπατριώτη μας εκ Μελισσουργών Αντρέα Ρίζου, ενώ την αισθητική επιμέλεια έχει ο γιος του Κωστής Ρίζος. Πρώτη παρουσίαση αναμένεται να γίνει στην Άρτα την Παρασκευή 17 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Σκουφάς».

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)