Γράφει ο Νίκος Πάνου

Δανείστε μας λίγα χρήματα για νερό στο Ανώι και θα σας τα επιστρέψουμε

Αγαπητέ κύριε Πωλ καλημέρα

Μάθε πως από υγεία, στο Ανώγι είμαστε καλά, το αυτό επιθυμούμε και δια σας να σας εύρη η παρούσα επιστολή μας πλήρης υγείας και χαράς. Θέλω να σας γράψω πολλά μαντάτα από το χωριό μου, αλλά δεν ξέρω πώς να αρχίσω και πως να σας τα εξιστορήσω. Να σας τα γράψω Ανωγιάτικα δεν θα τα καταλάβετε όπως δεν τα κατάλαβαν και οι Έλληνες παράγοντες του τόπου μου (πρόεδρος βουλής-βουλευτές-περιφερειάρχης-δημοτικοί αρχή) και λοιποί που τους στείλαμε γράμμα. Να σας τα γράψω Αγγλιστί δεν ξέρω την γλώσσα, θα σας μπερδέψω και θα νομίσετε πως σας μιλώ για το Ανώγι του Βιετνάμ.

ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΘΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.

Στην περιοχή της Πρέβεζας που ανήκει στην ήπειρο και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα, είναι ένα μικρό χωρίο που δεν έχει νερό να ποτίσει τους κατοίκους και τα ζώα του. Ανώγι το λένε. Τον χειμώνα που έχουμε βροχές και χιόνια, έχουμε και πάρα έχουμε νερό, μα σαν καλοκαιριάσει κοιτάζουμε τον ουρανό (άνθρωποι και ζώα) πότε θα βρέξει. Α, έρχεται και το βυτίο του δήμου -να μην τους αδικούμε- σαν τελειώσουν και τα σταλάγματα στα βαθουλώματα των λιθαριών. Οι κάτοικοί του ασχολούνται με την κτηνοτροφία και μεσ’ τη μιζέρια του χωριού μου (χωρίς νερό) το εγκαταλείπουν σιγά-σιγά μαζί και τα κοπάδια τους. Αυτοί που απέμειναν, απογοητευμένοι, δεν ξέρουν που να πουν τον πόνο τους.

Στους δικούς μας τα είπανε, δεν τους ακούν καν… Στα κανάλια της TV τα είπανε, μα και εκείνοι τι να σου πρώτο κάνουν, να χαλάσουν (τα παραθυράκια τους) με τους βουλευτάδες και να ασχοληθούν με μερικούς Αγωγιάτες βοσκούς; Σιγά το πράμα κι αν φύγουν απ’ το χωριό με 12000 χιλιάδες πρόβατα. Τυρί βρίσκουν και Ολλανδίας μάλιστα, και ροκ φορ.για τους κατέχοντες, άμα λάχει.. Γι΄ αυτό εγώ σκέφτηκα, στην απογοήτευση μας, εσάς που (κυβερνάτε αυτόν τον τόπο) που κάνετε τον Στουρνάρα να τρέμει, κάντε μου τη χάρη και δώστε του εντολή να… μας δανείσει λίγα ευρώ να φέρουμε το νερό απ’ την γεώτρηση στο χωριό και θα του τα ξαναδώσουμε. Ξέρει αυτός πώς…. (από την φορολογία στα αγροκτήματα) Παράκληση μη μας πείτε και εσείς πως θέλετε δοκιμαστική άντληση του νερού της πηγής για την ποσότητα να πειστείτε,. Σας βεβαιώνουμε στην αντρική μας βουνίσια τιμή πως το κάναμε δυο φορές (μια το ΙΓΜΕ Πρέβεζας συντάσσοντας μελέτη και μια ο Δήμος Ζηρού, αφήνοντας εκεί την αντλία για να επανέλθει. Μη μας χύνετε λοιπόν το νερό μπρος στα μάτια μας τα διψασμένα). Αν ζητήσετε μελέτη, την έχει ο Δήμος Ζηρού έτοιμη, μα δεν πρόλαβε να την στείλει εδώ και δυο χρόνια…. στο ΕΣΠΑ.

Εμάς τους απλούς χωριάτες δεν μας ενδιαφέρουν, κύριε Τόμσεν, οι μελέτες και οι μεγάλες κουβέντες, καθώς η αντλία παραμένει στο βυθό της γεώτρησης εδώ και δυο χρόνια. Μας μένει πια ένας σωλήνας 65φ, μια δεξαμενή 50 κυβικών για να έλθει το νερό στην πλατεία του χωρίου. Έτσι λιγοστεύει η απόσταση από κάθε σπίτι ή στάβλο…. Αντέχει ακόμα η πλάτη μας στη μεταφορά του….

Τέλος, κύριε Τόμσεν, αυτό το νερό του θα… θα…., από το 2004 λογαριάστε που κατέχετε από αριθμούς, πόσες θητείες Νομαρχών και Δημάρχων διένυσε και πόσους ακόμα θα υποδεχτεί…. Κοσμογυρισμένος είστε καταλαβαίνετε τι θέλω να σας πω..

Εδώ τελειώνω το γράμμα μου από το άγονο Ανώγι (1300υψ) διατηρώντας ελπίδες ακέραιες σε σας πλέον…. Κλείνω στέλνοντας Χαιρετίσματα στην κυρία Λαγκαρτ και όταν θα αποφασίσει να έλθει, δεν μπορεί, θα έχουμε νεράκι να τη φιλέψουμε, ας μην απορεί για το σήμερα. (ΧΩΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΓΗ)

ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ ΑΚΟΛΟΥΘΥΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ… ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΩ.. ΑΩΓΕΙΟ 21 ΜΑΗ 2013 ΝΙΚΟΣ ΙΩΑΝ. ΠΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΩΓΙ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΥΓ Σας στέλνω και μερικές φωτογραφίες να δωρίσετε στους φίλους σας για να ανεβάσουμε τον τουρισμό στο χωριό.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)