Με αφορμή τα όσα γράφτηκαν πριν λίγες μέρες στη στήλη της εφημερίδας σας για το πλατανόδασος του χώρου αναψυχής στον Άγιο Γεώργιο, θα ήθελα να απαντήσω ως πρόεδρος του Συλλόγου. Το μέρος αυτό, όντως είναι υπό την ευθύνη του Πολιτιστικού Συλλόγου και πάντοτε προσπαθούμε να τον διατηρούμε καθαρό και όμορφο, παρ’ όλες τις οικονομικές δυσκολίες, για να το χαίρονται οι εκατοντάδες επισκέπτες που έρχονται κάθε χρόνο.

Φέτος όμως από τις μεγάλες βροχοπτώσεις που είχαμε, το πάρκο σχεδόν είχε πλημμυρίσει όλο από τα νερά του Λούρου ποταμού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη μπορούμε να προβούμε στον καθαρισμό του όταν έπρεπε και έτσι μεγάλωσαν τα βάτα και τα χορτάρια. Μόλις τα νερά υποχώρησαν αρχίσαμε τον καθαρισμό του. Αυτή τη στιγμή είναι πανέμορφος, πεντακάθαρος, χώρος έτοιμος να δεχτεί τον κάθε επισκέπτη.

Είμαστε ένας σύλλογος με πολιτιστικές ευαισθησίες και προσπαθούμε να το δείχνουμε με τις διάφορες εκδηλώσεις που κάνουμε συνέχεια. Επίσης είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας με πολύπλευρη φιλανθρωπική δραστηριότητα όπως προσφορές, εράνους, συγκέντρωση φαρμάκων κ.λ.π. και δεν είμαστε μόνο για χορούς και γλέντια, αν και αυτή είναι η κουλτούρα μας, τα ήθη κα τα έθιμά μας. Ακόμα, οι ευαισθησίες μας για το περιβάλλον είναι μεγάλες και πολλές φορές επεμβαίνουμε σε διάφορα θέματα που αφορούν την ποιότητα ζωής όλων μας.

Και εδώ θα ήθελα να αναφερθώ, χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, στο νεκροταφείο του χωριού, που είναι δίπλα στις πηγές Αγίου Γεωργίου, από όπου υδρεύονται τρεις νομοί: Άρτας, Πρέβεζας και Λευκάδας και πίνουν νερό χιλιάδες συμπολίτες μας.

Υπήρχε από παλιά απόφαση να μεταφερθεί το νεκροταφείο σε άλλον χώρο λόγω των πηγών και ποτέ δεν γινόταν κάτι. Όμως εγώ, με τον θάνατο ενός πολύ αγαπημένου μου προσώπου, που ήταν η μητέρα μου και σε συνεννόηση με την οικογένειά μου, πήγαμε τη μητέρα μου στο καινούργιο νεκροταφείο και έτσι λύθηκε το χρονίζων περιβαλλοντικό πρόβλημα. Το παλιό νεκροταφείο δεν λειτουργεί πλέον.

Αυτή είναι η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, αυτές είναι οι ευαισθησίες της απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Έτσι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε και να προσπαθούμε πάντοτε για κάτι καλύτερο.

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Η πρόεδρος του Συλλόγου Αγίου Γεωργίου

Δήμητρα Βλάχου

 

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στις 28 Ιουνίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.30 μ.μ. ο Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου διοργανώνει ένα μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι με τη χορωδία του Συλλόγου και ζωντανή ορχήστρα. Συμμετέχει το ωδείο Φιλιππιάδας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Κεντρική πλατεία της Φιλιππιάδας και η είσοδος είναι ελεύθερη.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)