Να επισκεφθούμε τις λαογραφικές ρίζες «Πέτρος Χαχούλης» στο Γραικικό Άρτας Την Παρασκευή 16 Αυγούστου ‘13

Η πρόσκληση και το συνοδευτικό κείμενο τεσσάρων σελίδων με το κατατοπιστικό σκαρίφημα εστάλη στους αγαπητούς του συμπατριώτες και φίλους, να γνωρίσουν τον μόχθο δέκα χρόνων, ώστε να επισκεφθούν τις Λαογραφικές Ρίζες του, στο Άνω Γραικικό-Άρτας, ο δημιουργός και εκτελεστής του έργου αυτού, εκλεκτός Τζουμερκιώτης φίλος δικηγόρος, τ. σύμβουλος της «Πανηπειρωτικής» Φώτης Π. Χαχούλης. Την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013 στις 10:30 το πρωί, θα φιλοξενηθούν από τον ίδιο στον δικό του χώρο και θα θαυμάσουν τα έργα του πατέρα του και του ίδιου, ύστερα από τα τεκμηριωμένα και άκρως χρήσιμα στοιχεία που έχει να παρουσιάσει για τους τωρινούς και τους επίγονους.

ΓΡΑΦΕΙ στο συνοδευτικό σημείωμα που εστάλη σ’ όλους τους αποδέκτες του «Είναι χαρά και τιμή η δική σας παρουσία για να δείτε και να γνωρίσετε από κοντά, όσα στο συνοπτικό ενημερωτικό έντυπο αναφέρονται για το λαογραφικό έργο». Καλό σας ταξίδι στην περιήγηση στον χρόνο και τον χώρο με σεβασμό στην παράδοση.

Εκατό χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή (1913-2013)

Οι Λαογραφικές Ρίζες είναι μία αδιάσπαστη ενότητα, έρευνας, ταξινόμησης, ανάδειξης του παραδοσιακού-λαϊκού πολιτισμού, οι βάσεις και τα στοιχεία που καταγράφει ένα τρόπο ζωής σε μια τοπική ενότητα σε μια χρονική περίοδο.

Η εξέλιξη-ανάπτυξη-βιομηχανοποίηση αφήνουν πίσω αυτόν τον τρόπο ζωής και η αναφορά σ’ αυτόν αποτελεί παρελθόν και παράδοση.

Έτσι και το έργο αυτού προσπαθεί ενδεικτικά, αμυδρά και σεβασμό να δείξει την εικόνα της τοπικής κοινωνίας, των Τζουμέρκων 1950-1960.

Αν το πετυχαίνει ή όχι δύσκολη απάντηση και κριτική.

Αιτία και αφορμή το καλοκτισμένο σπίτι του ιδρυτού αυτού του χώρου, αρχιτεχνίτη πέτρας Πέτρου Γρηγορίου Χαχούλη, ενός εργατικότατου, προνοητικού, διορατικού και πραγματικού νοικοκύρη να συμμαζεύει τα πάντα και να έχει διπλά και τριπλά όλα τα εργαλεία και αντικείμενα αγροτικής και ποιμενικής ζωής (όλα τα αντικείμενα των εκθέσεων είναι οικογενειακά).

Αυτό εκμεταλλεύτηκα και με τις ρίζες μου, τα βιώματα, τον γενέθλιο τόπο, την μουσική της Ηπείρου, την πλούσια συγγραφική Τζουμερκιώτικη παρακαταθήκη μου έδωσαν την δυνατότητα μέσα σε 10ετή προσωπική σωματική-πνευματική-οικονομική καταπόνηση να δημιουργήσω 34 θεματικές ενότητες.

Και σαν ελάχιστος φόρος τιμής για τα εκατό χρόνια από γέννηση ιδρυτού ονομάζω το έργο «Λαογραφικές Ρίζες Πέτρος Χαχούλης».

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ σκαρίφημα δύο σελίδων σε τύπο «σαλονιού» που οδηγεί σωστά τον επισκέπτη να ακολουθήσει τη διαδρομή με την αρίθμηση και να φτάσει στο τέρμα. Πιστεύω ότι οι Λαογραφικές Ρίζες «Πέτρος Χαχούλης» που πήρε σοβαρά στα χέρια του την υπόθεση ο γιος του Φώτης Π. Χαχούλης καθίσταται ένα έργο πνοής με της κατά καιρούς ανησυχίες και αναζητήσεις του. Γύρισε τον χρόνο πίσω και το χρειαζόμαστε σήμερα αφού βάλθηκαν να μας ψυχοπλακώσουν.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)