Γράφει η Κατερίνα Τόδουλου

Αγαπητοί μου συμπατριώτες

Λίγο καιρό πριν παρακολούθησα ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τη γυναίκα «Η γυναίκα και η εκμετάλλευσή της στις μέρες μας. Οι τρόποι αντίστασης αυτών των πράξεων στην σημερινή εποχή».

Οι ομιλητές παρουσίασαν τις έρευνές τους και οι επιστήμονες που παρευρίσκονταν αναφέρθηκαν στα συμπεράσματα και τους τρόπους αντίστασης στη σημερινή εποχή. Το δικό μου θέμα είναι ότι πράγματι υπάρχουν επεισόδια σαν αυτά του Προέδρου ΔΝΤ, ίσως δε και χειρότερα. Τότε είχα θεωρήσει την παρουσία μου εκεί «χαμένο χρόνο». Αλλά το φετινό καλοκαίρι ανακάλυψα ότι αυτά τα κρούσματα είναι πάρα πολλά. Ακόμα και από ανθρώπους ανώτερους τοιαύτης υποψίας και δεν είναι μόνο ο κύριος Στρος Κάν. Έζησα από πολύ κοντά μία ίδια περίπτωση σαν του Προέδρου ΔΝΤ (και πολύ χειρότερη μπορώ να πώ) δια μέσου του οικιακού προσωπικού του που ήταν το θύμα, αλλά και της προσωπικής μου παρατήρησης. Από σύμπτωση (;) και σε αυτή την περίπτωση ο κύριος είναι Γάλλος με ρίζες ελληνικές και καλοκαιρινός κάτοικος Μυκόνου. Είναι μεγαλύτερος από τον Πρόεδρο του ΔΝΤ γι’ αυτό και έχει μεθοδικότητα. Κατ’ αρχήν τις απομακρύνει από τους γνωστούς για να εξασφαλίσει την μυστικότητα. Και οι επιθέσεις γίνονται όταν είναι οι ημέρες των πληρωμών για να εκβιάσει χωρίς να φανεί ο εκβιασμός. Το φέρσιμό του είναι προγραμματισμένο. Οι προτάσεις γίνονται σε χρόνο που είναι να πληρώσει και διπλασιάζει ή τριπλασιάζει την αμοιβή των δεδουλευμένων. Το χειρίζεται έτσι ώστε αν χρειαστεί θα το γυρίσει στο αστείο καταλαβαίνετε τι εννοώ. Πάντως προσπαθεί να  κάμψει την άρνηση της οικιακής βοηθού στην πρότασή του για sex. Γίνεται επίμονος, στέλνει χρήματα στην οικογένειά της υποχωρεί και πάλι τα ίδια κάνει. Και βέβαια καμιά δεν κάθησε στην υπηρεσία του για πολύ καιρό. Στην ερώτηση που έκανα εγώ για ποιο λόγο αφού υπάρχουν επαγγελματίες του είδους και ενώ ο κύριος έχει χρήματα;, η παθούσα απάντησε ότι πάσχει από μικροβιοφοβία. Και ότι το σπίτι του στη Μύκονο είναι τελείως απόμακρο και ξέρει ότι δεν θα φύγει μέσα στη νύχτα.

Στην ερώτησή μου εάν ενέδωσε η απάντηση ήταν: «Κλειδώθηκα όλη την νύχτα και το πρωί έκανα πως δεν συνέβη τίποτα μέχρι να έλθει η ώρα να μου πληρώσει τα δικαιώματά μου και να φύγω».

Αυτό επαναλήφθηκε και σε άλλες περιπτώσεις με διάφορες παραλλαγές.

Υπάρχει δε μια ιστορία τραγελαφική με μια φιλοξενούμενη από τα Αραβικά Εμιράτα 35 χρονών. Ο Κύριος είναι μεγαλύτερος από τον Στρος Καν. Προσπαθούσε να την δελεάσει με πολλούς τρόπους, άρχισε και περιφερόταν στο σπίτι του με κελεμπίες τις οποίες είχε φέρει μαζί του από το Παρίσι, και τις οποίες δεν συνήθιζε να φοράει πριν έλθει η ξένη κοπέλα η οποία έφυγε βεβαίως πυξ – λαξ σε πολύ λιγότερο χρόνο από ότι είχε δηλώσει πως θα καθήσει.

Τέτοια επεισόδια ίσως να υπάρχουν πολλά μόνο που θάβονται για διάφορους λόγους. Ο πιο συνηθισμένος είναι η ντροπή και η έλλειψη υποστήριξης. Αυτά τα κορίτσια δεν ήξεραν για την ύπαρξη της εταιρείας κακοποιημένων γυναικών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και μπορούν να βρουν στήριξη, ψυχολογική και νομική;

Εγώ πάλι σκέφτομαι ότι εάν υπάρχει τέτοια εταιρεία στη Γαλλία θα έχει πολύ δουλειά. Σκέφτομαι, μήπως η φημισμένη σεξουαλική Γαλλική «παιδεία» είναι η αιτία τόσων κρουσμάτων στη χώρα αυτή;

Με αυτή την δημοσίευση προσπαθώ να βοηθήσω όποιες γυναίκες χρειάζονται βοήθεια.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)