Του Θανάση Καρτερού 

Είναι αμετάκλητα ηλίθιοι; Είναι με τόσο πάθος προσκολλημένοι στην εξουσία ώστε να μη βλέπουν την τύφλα τους; Είναι τόσο ένοχοι και τόσο δειλοί, ώστε να προσπαθούν να αποφύγουν την επερχόμενη πολιτική καταδίκη φορτώνοντας τις ευθύνες τους σε άλλους; Ή είναι απλώς σε πολιτικό κώμα, σε μια αναισθησία άτρωτη απ’ όσα τραγικά συμβαίνουν στη χώρα που κυβερνούν, ακόμα κι όταν χύνεται άδικο αίμα;

Μπορεί και να είναι όλα αυτά μαζί. Ό,τι και να είναι όμως, διαθέτουν ένα απόθεμα ανηθικότητας που αφήνει άναυδο τον κοινό άνθρωπο. Διότι χρειάζεται να έχει μετατρέψει κανείς το μυαλό και την ψυχή του σε μήτρα αθλιότητας, δειλίας και στρεψοδικίας για να φορτώνει στους φανερούς πολιτικούς του αντιπάλους ένα φόνο που διέπραξαν οι κρυφοί πολιτικοί του φίλοι. Και να αφήνει εμμέσως να αιωρείται το αισχρό ότι δίνουν λαβές και οι αριστεροί -άρα καλά του έκαναν.

Διαβάστε πώς ο Σίμος, που το βούλωσε πριν από λίγες μέρες, όταν οι ναζί έκαναν πρόβα φονικού στο Πέραμα, σχολίασε το έγκλημα: Ποιος φταίει; Γενικώς η πολιτική της έντασης -έτσι είπε. Ποιος προσπαθεί αν συντηρήσει την πολιτική της έντασης; Ο Τσίπρας -έτσι αποφάνθηκε. Όπερ έδει δείξαι λοιπόν και ο Σίμος κερδίζει τον τίτλο του συνηγόρου του φασίστα. Διότι του βρίσκει ήδη ελαφρυντικά, τον αθωώνει προκαταβολικά -θύμα της έντασης κι αυτός που δημιουργούν άλλοι!!!

Στην ίδια γραμμή και ο Χρύσανθος, που βγήκε αυτόκλητος τη μέρα ακριβώς του φόνου για να καταγγείλει τις ακραίες συμπεριφορές του ΣΥΡΙΖΑ. Να δικαιολογήσει τον φονιά πετώντας μας στα μούτρα τα γουναράδικα και το Μελιγαλά. Να κατηγορήσει εν τέλει το θύμα -γιατί αυτό ακριβώς έκανε. Οι αριστεροί είναι ακραίοι, ο Φύσσας ήταν αριστερός, οι ναζί είναι ακραίοι, ο δολοφόνος του Φύσσα είναι ναζί, άρα πήγαινε γυρεύοντας και ο δολοφονημένος. Επιείκεια, κύριε πρόεδρε.

Γιατί δεν τον δικάζουν κιόλας μετά θάνατον τον Παύλο; Μαχητικός αντιφασίστας ήταν, με το σύστημα τα έβαζε στα τραγούδια του και στη ζωή του, συνεπώς ήταν τυπικό δείγμα ακραίου. Στον εισαγγελέα λοιπόν, με μάρτυρες κατηγορίας τον Σίμο, τον Χρύσανθο και τους ναζί φονιάδες του. Για να καταλάβουμε όλοι τι σημαίνουν τα φαρισαϊκά ότι θα αντιμετωπίσουν την ένταση απ’ όπου κι αν προέρχεται -είτε από δολοφόνους είτε από δολοφονημένους…

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)