Στις 26 Σεπτεμβρίου 2013, στον Πολυχώρο των εκδόσεων «ΑΓΚΥΡΑ» στο κέντρο της Αθήνας, και παρουσία δεκάδων φίλων του βιβλίου και της τέχνης, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της Σόνιας Γερογιάννη, το οποίο τιτλοφορείται «Γιατί στον Έρωτα και στον Πόλεμο…».

Όμοια με τον ανατρεπτικό χαρακτήρα του βιβλίου, η παρουσίαση είχε ξεχωριστό χαρακτήρα, καθώς το βιβλίο παρουσιάστηκε μέσα από ένα θεατρικό δρώμενο.

Η ομάδα «ΣυνArtηση», σε συνεργασία με τη συγγραφέα, δημιούργησε μια μικρής διάρκειας θεατρική παράσταση, οπτικοποιώντας επιλεγμένα ποιήματα από την εν λόγω ποιητική συλλογή, η οποία μετέδωσε με τον πιο ζωντανό και άμεσο τρόπο στους παρευρισκόμενους, όλο το εύρος του συναισθήματος και της οπτικής του ποιητικού έργου.

Το θεατρικό δρώμενο επενδύθηκε με πρωτότυπη μουσική, την οποία συνέθεσε και εκτέλεσε στο πιάνο, ο πολυτάλαντος σκηνοθέτης και ηθοποιός Ιωάννης Παπλωματάς ειδικά για το γεγονός, ενώ ο ίδιος επιμελήθηκε και τη σκηνοθεσία.

Συγκλονιστικές ήταν οι ερμηνείες των ηθοποιών Θεοδώρας Παπαϊωάννου και Γαβριήλ Σφαιρόπουλου, οι οποίοι καθήλωσαν κυριολεκτικά τους παρευρισκόμενους, δίνοντας ζωή σε ένα ποιητικό κείμενο με εξαιρετικά ιδιαίτερο ύφος. Ο Θάνος Αστερίου επιμελήθηκε τον φωτισμό και τον ήχο, ενώ η φωτογραφική κάλυψη της βραδιάς έγινε από τον πολύ γνωστό δημιουργικό φωτογράφο Γιώργο Μαρινάκη (https://georgemarinakis.wordpress.com).

Το «Γιατί στον Έρωτα και στον Πόλεμο…» εκδόθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2013 με επιμέλεια της έκδοσης από τον εκδοτικό οίκο ΣΟΚΟΛΗ-ΚΟΥΛΕΔΑΚΗ, και πρόκειται για μια συλλογή ποιημάτων με διατρητικό ύφος και ανατρεπτικό χαρακτήρα, που δίνει ξεχωριστή οπτική στην παράλογη λογική του συναισθήματος και την ενόρμησης.

Σημειώνουμε ότι η Σόνια Γερογιάννη, ανήκει στην συγγραφική ομάδα του διεθνούς εκδοτικού οίκου Amazon, ο οποίος πραγματοποιεί και την κεντρική διάθεση του βιβλίου σε έντυπη μορφή (www.amazon.co.uk πληκτρολογώντας Sonia Gerogianni ή ISBN 978-960-556-025-6 για ηλεκτρονική παραγγελία και αποστολή διεθνώς).

Το βιβλίο επίσης θα βρείτε σε έντυπη μορφή μέσω της ειδικής υπηρεσίας inloveandwar.sg@gmail.com (αποστολή εντός Ελλάδος με αντικαταβολή), αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή e-book στο www.myebooks.gr και στο www.cosmotebooks.gr).

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
«Γιατί στον έρωτα και στον Πόλεμο…», 5.0 out of 5 based on 2 ratings