Η αγωγή αποζημίωσης των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής των πρόσφατων αγώνων θαλασσίου σκι στη λίμνη Παμβώτιδα, μεταξύ των οποίων πρώτη η δικηγόρος σύζυγος του Δημάρχου Ιωαννιτών, εναντίον του συμπολίτη μας και μέλους της Γραμματείας Ιωαννίνων του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» Μίλτου Μπούκα εντάσσεται στην προσπάθεια φίμωσης κάθε κριτικής για τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Μια διοργάνωση, η οποία, παρότι υπερδιαφημίστηκε, έφερε τελικά πολύ λιγότερους του αναμενομένου επισκέπτες για ένα τετραήμερο στα Γιάννενα, προκάλεσε όμως με την διάνοιξη της περιβόητης πίστας στον καλαμώνα σοβαρή περιβαλλοντική υποβάθμιση ενώ η κατάσταση δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί. Παράλληλα η προσπάθεια επιβολής της σφραγίστηκε από παρανομίες και παρατυπίες, αδιαφάνεια και επίδειξη πυγμής. Από την άλλη πλευρά ο συμπολίτης μας, ο οποίος είναι ενεργός και πολιτικά και οικολογικά, συμμετείχε στην πρώτη γραμμή του συγκεκριμένου αγώνα υπεράσπισης των υγροτόπων της λίμνης, υπεράσπισης δηλαδή του δημόσιου αγαθού της Παμβώτιδας με ανεκτίμητη περιβαλλοντική αξία για τα Γιάννενα.

Η παράταξή μας αλλά και οι ενεργοί πολίτες της περιοχής μας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο Μίλτο Μπούκα και την πεποίθηση ότι η προσπάθεια φίμωσης διά της άσκησης αγωγών θα αποδειχθεί μπούμερανγκ για τους συντάκτες, τους εμπνευστές και τους υποστηρικτές της τόσο δικαστικά όσο και πολιτικά στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές !

19-11-2013

Η Γραμματεία του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο»

(Σημ. «Φ». Η ιστορία της υπόθεσης είναι περιληπτικά η εξής: Στα Γιάννενα προκειμένου να διεξαχθούν αγώνες σκι, έγιναν παρεμβάσεις στη λίμνη των Ιωαννίνων, γεγονός που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πολλούς τοπικούς παράγοντες, με το αιτιολογικό ότι οι παρεμβάσεις που γίνονται είναι βλαπτικές για το περιβάλλον της λίμνης. Η εκτελεστική επιτροπή στην οποία πρόεδρος είναι η σύζυγος του δημάρχου Ιωαννίνων, προσέφυγε στη δικαιοσύνη μόνο κατά του Μίλτου Μπούκα και η ανακοίνωση της γραμματείας δηλώσει τη συμπαράσταση του του συνδυασμού «ΑΥΡΙΟ για την Ήπειρο»).

 

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)