Πριν από τριάντα τρία χρόνια, μια παρέα γυναικών είχε μία ιδιαίτερα δημιουργική ιδέα…. Να διοργανώσουν ένα Καρναβάλι γυναικών στην πόλη της Άρτας.

Αυτή η ιδέα έγινε πράξη και τριάντα τρία χρόνια μετά το Καρναβάλι έχει γίνει θεσμός, έχει αγαπηθεί από ολόκληρη την τοπική κοινωνία, έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των γιορτινών ημερών και προσφέρει χαρά  σε μικρούς και μεγάλους…

Για άλλη μία χρονιά το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας έχει σκοπό να ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων και να «τραντάξει» κάθε γωνιά της πόλης με Αποκριάτικους ρυθμούς.

Η πρωτότυπη θεματολογία, πάντα σύμφωνα με την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα θα αφήσει ξανά άναυδους τους θεατές κάνοντας τους να γελάσουν με την ψυχή τους.

Όλα αυτά όμως τα γνωρίζουμε και έτσι θελήσαμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας, έτσι μιλήσαμε με την  κ. Κυριακούλα Κουτσούμπα, η οποία μας ενημέρωσε σχετικά:

 

 

Πόσα άτομα θα συμμετάσχουν στο φετινό καρναβάλι

Περίπου 500  άτομα θα συμμετέχουν στο φετινό καρναβάλι. Εκτός από τις αμιγώς γυναικείες παρέες έχουν δηλώσει συμμετοχή γκρουπ από σχολές χορού, σχολεία, φροντιστήρια, γυμναστήρια και πολιτιστικούς συλλόγους (τα οποία είναι μεικτά γκρουπ).

Πόσα γκρουπ;

Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 20 γκρουπ με μεγάλη ποικιλία θεμάτων.

Ποια η θεματολογία του κάθε γκρουπ;

Κυρίως τα θέματα είναι εμπνευσμένα από την πολιτική και οικονομική επικαιρότητα. Οι μίζες, τα σκάνδαλα, τα οικονομικά αδιέξοδα θα κυριαρχήσουν στη θεματολογία του καρναβαλιού μας, ενώ φανταχτερές αμφιέσεις θα δώσουν το απαραίτητο χαρούμενο χρώμα  και τόνο στην παρέλαση.

Θα υπάρχουν άρματα;

Θα παρελάσουν 7 άρματα με έντονες χιουμοριστικές πινελιές. 

Τι διαφορετικό θα δούμε φέτος;

Παρά την κρίση βλέπουμε ότι τα γκρουπ έχουν περισσότερο κέφι και φαντασία φέτος. Η κρίση μάλλον λειτουργεί ως αφορμή για διακωμώδηση και λυτρωτική γελοιοποίηση προσώπων και καταστάσεων.

Ευελπιστούμε… καιρού επιτρέποντος… να κάνουμε φέτος ένα ωραίο καρναβάλι. Τα τελευταία τρία χρόνια είχαμε κατά την ώρα του καρναβαλιού μεγάλη βροχή, οπότε δεν μπορούσαμε να το χαρούμε ούτε εμείς, ούτε οι θεατές.

Οικονομικά δυσκολευτήκατε περισσότερο από προηγούμενες χρονιές για τη διεξαγωγή του;

…Έχουμε συνηθίσει στις οικονομικές δυσκολίες… και γι’  αυτό πάντα βρίσκουμε λύσεις και τα καταφέρνουμε. Για την  εκτύπωση της αφίσας μας έδωσε χορηγία το ΡΑΔΙΟ ΤΑΧΙ ΑΡΤΑΣ.  Επίσης η  εταιρία ΙΟΝ θα μας χορηγήσει σοκοφρέτες που θα μοιράσουμε στον κόσμο και ο Δήμος Αρταίων φροντίζει για τα περισσότερα.

Το καρναβάλι μας στηρίζεται κυρίως στη εθελοντική προσφορά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι:

  • Η αφίσα και η πρόσκληση του φετινού καρναβαλιού είναι ζωγραφιά/κολλάζ των μαθητών του 8ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας.(Οι μικροί μαθητές συμμετείχαν σε διαγωνισμό που προκήρυξε η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού).
  • Ο  ART TV υποστηρίζει το καρναβάλι και θα καλύψει απ’ ευθείας την παρέλαση.
  • Η  Μελίντα  Πανταζή επιμελήθηκε το έντυπο υλικό του Καρναβαλιού.
  • Τη μουσική του φετινού καρναβαλιού επιμελείται  και παρουσιάζει το ιντερνετικό ραδιόφωνο της πόλης μας, RiscRadiohttp://www.risc-radio.com, με dj τον Σπύρο Παπαδόπουλο.
  • Την παρέλαση θα παρουσιάσει η Μαρίνα Αγγελάκη.
  • Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Άρτας αλλά και όλης της Ηπείρου στηρίζουν το καρναβάλι  μας και τα ευχαριστούμε από καρδιάς γι’ αυτό.

 

Ποιες οι ενέργειες του δήμου Αρταίων για το καρναβάλι;

Ο Δήμος Αρταίων υποστηρίζει το καρναβάλι μας χρηματοδοτώντας κάθε χρόνο την ηχητική κάλυψη της παρέλασης, τη μεταφορά και  την επισκευή των αρμάτων, την αγορά υφασμάτων, καθώς και την κάλυψη ορισμένων εξόδων που θα προκύψουν. Επίσης το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας βοηθάει  στο «λίφτινγκ», στην επισκευή και στη μεταφορά των αρμάτων.

 

Πόσο σημαντικό είναι το Καρναβάλι για την πόλη της Άρτας και τι προσφέρει;

Είναι το μοναδικό καρναβάλι που γίνεται στην πόλη μας. Ξεκίνησε πριν από 33 χρόνια, από μια παρέα γυναικών και σήμερα έχει γίνει πλέον θεσμός, τον οποίο έχει αγκαλιάσει με αγάπη η τοπική κοινωνία. Αντέχει δυνατά στο χρόνο και αυτό οφείλεται κυρίως στην αγάπη μας γι’ αυτό, αλλά και στη μεγάλη μας επιθυμία για τη συνέχισή του. Το Καρναβάλι δεν διοργανώνεται από κάποιο σύλλογο ή φορέα. Εκπρόσωποι των γκρουπ, συγκροτούν μια  άτυπη επιτροπή η οποία συντονίζει όλες τις οργανωτικές λεπτομέρειες.

 

Θα θέλατε να συμπληρώσετε κάτι;

…Να είμαστε όλοι εκεί. Είναι ένα αυθεντικό καρναβάλι που αξίζει να το ζήσεις… αξίζει να το δεις.

Το καρναβάλι θα γίνει στην Άρτα, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 με ώρα έναρξης 7 το απόγευμα από την Πλατεία Κιλκίς, θα διανύσει την κεντρική οδό της πόλης, την οδό Σκουφά και θα τερματίσει στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)