Ρεπορτάζ: Ρούλα Χρήστου

Ανακοίνωσε το 90% του ψηφοδελτίου του – Παλιοί, νέοι και μεταγραφές

Δυναμική πρώτη εμφάνιση στον προεκλογικό του αγώνα επεδίωξε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης και το έκανε πράξη την Τετάρτη 9 Απριλίου. Πλήθος κόσμου γέμισε την αίθουσα και τον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου όπου διοργανώθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου του.

Στην πραγματικότητα παρουσιάστηκε το 90% του ψηφοδελτίου αφήνοντας για τις επόμενες μέρες, πέντε ακόμα ονόματα υποψήφιων δημοτικών συμβούλων και μερικών τοπικών.

Αυτό που καταγράφηκε ως γενικότερη παρατήρηση πέρα από την εντύπωση της πολυπληθούς συμμετοχής ήταν ότι η παράταξη «δήμος για τον πολίτη» κατέρχεται σχεδόν αλώβητη στην τρίτη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση. Από την νυν δημοτική ομάδα απουσιάζει στο νέο ψηφοδέλτιο ο Ζώης Καραμπάς και ο Ζήκος Ρεμπής, που είχαν από νωρίς διαχωρίσει τη θέση τους. Η πρώτη περίπτωση χωροταξικά τουλάχιστον καλύπτεται από την μεταγραφή του Μιχάλη Παπατσίμπα καθώς επίσης και του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Γοργομύλου Θεόδωρου Παπατσίμπα. Αμφότεροι από την παράταξη του Γιώργου Ζυγούρη. Μεταγραφή μπορεί να θεωρηθεί και η υποψηφιότητα του μηχανικού Βασίλη Βέτσου, συζύγου της νυν δημοτικής συμβούλου Ιωάννας Θεοχαροπούλου. Τις επόμενες μέρες δε, φημολογείται ότι μπορεί να υπάρξει και παλιννόστηση.

Ο κ. Γιολδάσης στον ολιγόλεπτο χαιρετισμό του την Τετάρτη  μίλησε για διεύρυνση της ομάδας συνεργατών του με ανθρώπους που προσήλθαν αυτοβούλως στην παράταξη εκτιμώντας το έργο της και τη δυναμική της. Εξήγησε πως ο απολογισμός έργου θα γίνει σε επόμενη συγκέντρωση περιοριζόμενος να αναφέρει πως τέθηκαν οι βάσεις σε επίπεδο μελετών για την επόμενη προγραμματική περίοδο. Χαρακτηριστικά είπε:  «Μετά από μακρά πορεία στην αυτοδιοίκηση, είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος, που σήμερα, έχω την τιμή να διευρύνω τον κύκλο των συνεργατών μου, με ανθρώπους απ’ όλες τις κοινωνικές ομάδες και όλες τις χωροταξικές ενότητες του Δήμου μας. Ο ενθουσιασμός μου, προκύπτει και από έναν επί πλέον λόγο. Οι συνεργάτες μου, νέοι και παλιοί, προσήλθαν μόνοι τους στην προσπάθεια που κάνουμε, προφανώς γιατί διαπίστωσαν, αυτό που και η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, έχει διαπιστώσει. Ότι ο συνδυασμός μας «ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ», εργάστηκε σκληρά, στην θητεία που λήγει και έβαλε τις βάσεις, για να γίνουν την πενταετία που ακολουθεί, πολλά και σημαντικά έργα στο Δήμο μας.

Στην εποχή που και η αυτοδιοίκηση πέρασε δύσκολα, λόγω της συνολικότερης κατάστασης που επικρατούσε και επικρατεί στην χώρα μας, ο Δήμος Ζηρού κινήθηκε στο πλαίσιο, που οι συνθήκες επέβαλλαν.

Δημιούργησε τις υποδομές, σε επίπεδο μελετών, ώστε στη νέα περίοδο, ο Δήμος μας, να καρπωθεί αυτά που δικαιούται σίγουρα, αλλά και περισσότερα, αφού η διάθεσή μας, να το προσπαθήσουμε είναι δεδομένη και αποδεδειγμένη.

Παράλληλα είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε και τις όποιες προτάσεις».

Δίνοντας τέλος το στίγμα του συνδυασμού του, επεσήμανε με έμφαση ότι «Η σημερινή ημέρα, δεν πρέπει να είναι ημέρα λόγων και εντυπώσεων. Θεωρώ ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση των νέων και παλιών συνεργατών μου, που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν όσα εμείς θα συζητήσουμε και όσα είναι ανάγκη να γίνουν, για την προοπτική του τόπου μας. Όπως είπα και στην αρχή, είναι νέοι άνθρωποι με διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά. Και το σημαντικότερο. Προσήλθαν, για να ενισχύσουν την προσπάθειά μας, γιατί είναι πεπεισμένοι, πως έχει γίνει σημαντικό έργο, το οποίο και πρέπει να συνεχιστεί».

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)