ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ υποψήφιο με τον συνδυασμό του Νίκου Καλαντζή

Ένας απ΄ τους νέους υποψήφιους στα ψηφοδέλτια του δήμου είναι ο απόστρατος αξιωματικός και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυμνοτόπου Βασίλης Παπαβασιλείου. Με όπλα του την καλή διάθεση και τον ελεύθερο χρόνο του μπαίνει στο «κυνήγι του σταυρού» με την ομάδα του Νίκου Καλαντζή. Από τις απαντήσεις του σε δυο τρία αντιπροσωπευτικά ερωτήματα γίνεται ξεκάθαρο πως ρίχνει το βάρος σε απλά-καθημερινά ζητήματα αφήνοντας τα άλλα για τους τεχνοκράτες της παράταξης. Ζητά με λίγα λόγια μια πρώτη ευκαιρία για να κριθεί στη συνέχεια απ΄ την αποδοτικότητά του.

Κύριε Παπαβασιλείου, είστε νέος στην αυτοδιοίκηση. Νέος εσείς, νέοι σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι της παράταξης με πρώτον τον αρχηγό σας, καταλαβαίνετε ότι σας καταλογίζουν απειρία. Πώς το αντιπαρέρχεστε;

 

Το να είσαι όμως νέος δεν είναι μειονέκτημα. Είσαι νέος και δεν βαρύνεσαι με καμιά φθορά στην πολιτική  διοίκηση, στην οικονομική διαχείριση. Είσαι νέος κι έχεις νέες ιδέες, έχεις όρεξη και αντοχές παραπάνω στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας, έχεις επιστημονικές γνώσεις που συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις της εποχής. Έχεις όλα αυτά και δεν είσαι ένας παλιός, κουρασμένος απ’ τα χρόνια στο κουρμπέτι, χωρίς καν τη δυνατότητα να χειριστείς έναν υπολογιστή στο γραφείο σου.

Εξάλλου όταν λένε νέοι, δεν είμαστε δα και ανήλικοι ή έφηβοι. Είμαστε ενήλικοι, κατασταλαγμένοι επαγγελματικά κι οικογενειακά,  έχουμε την ικανότητα να κρίνουμε τις ανάγκες του τόπου και την προοπτική του.

Σ’ ότι με αφορά προσωπικά δεν έχω ξανασχοληθεί με την πολιτική αλλά έχω δραστηριοποιηθεί σε συλλογικούς φορείς. Ξέρω από συλλογική λειτουργία. Έχω επίσης ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μου να ασχοληθώ με το δήμο, εάν εκλεγώ, αφού είμαι πια ελεύθερος επαγγελματικών υποχρεώσεων. Επιπλέον η μέχρι τώρα διαμονή μου, ως στρατιωτικού, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας ,απ’ το Διδυμότειχο ως την Κω, θεωρώ πως μου προσέφερε σε επίπεδο ιδεών και στόχων για ένα σύγχρονο δήμο.

Τι θεωρείται ως πρώτη προτεραιότητα της νέας πενταετίας;

Η πρώτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή έχει να κάνει με το χάρτη που θα διαμορφώσει πολύ σύντομα η κατασκευή της Ιόνιας οδού. Παραμέτρους αυτής της εξέλιξης έχουν επεξεργαστεί οι τεχνοκράτες του συνδυασμού μας. Μέγιστη προτεραιότητα αποτελεί η ετοιμότητα από πλευράς μελετών για την αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, που κι αυτό είναι δουλειά ειδικών. Αμφιβάλλω για το κατά πόσο η σημερινή δημοτική αρχή έχει κάνει τη σχετική προετοιμασία.  Προσωπικά θεωρώ ότι η καθημερινότητα του δημότη ανήκει στις διαρκείς προτεραιότητες. Εδώ χρειάζεται προγραμματισμός και ορθή διαχείριση των ανταποδοτικών. Καθημερινότητα του δημότη όμως δεν είναι μόνο οι λακκούβες και οι λάμπες που τα θυμούνται κάθε προεκλογική περίοδο. Είναι και η ποιότητα, η ταχύτητα εξυπηρέτησης του δημότη απ’ τις υπηρεσίες του δήμου, o τρόπος δουλειάς και οι κατευθύνσεις που δίνει η δημοτική αρχή. Γιατί να χρειάζεται να βρει τον αντιδήμαρχο ο δημότης ώστε να δοθεί εντολή για την αντικατάσταση μιας λάμπας; Θα έπρεπε να γίνεται αυτόματα με το τηλεφώνημα στο αρμόδιο γραφείο.  Οι αγρότες του δήμου μας γιατί να μην μπορούν να ζητήσουν τη βοήθεια ενός γεωπόνου στο δήμο; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει ένα τέτοιο  γραφείο σ’ έναν αγροτικό δήμο σαν το δικό μας; Να ζητήσουμε έναν γεωπόνο απ’ την Π.Ε Πρέβεζας, δύο απ’ τα πεντάμηνα προγράμματα. Είναι κι αυτό καθημερινότητα για ‘μας.

 

Προέκυψε ένα μείζον θέμα στο δήμο. Μείζον απ’ τη στιγμή που έχει να κάνει με την τσέπη του πολίτη σε εποχή κρίσης. Αναφέρομαι στο θέμα του νερού. Τι λέτε στον κόσμο όταν σας ρωτάει για τη θέση σας;

Αυτό που είπαμε κι ως παράταξη με δυο ανακοινώσεις μας. Ότι το πρόβλημα ξεκίνησε από κακή πολιτική διοίκηση του δήμου. Είναι ανέξοδο να λες «αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη». Η οικονομική επιβάρυνση για το δημότη παραμένει. Το ίδιο και το αίσθημα της αδικίας. Να μην πιστεύει ο κόσμος πως έτσι απλά, με μια αίτηση, θα διαγραφούν οι οφειλές του. Για όσους έχουν έγκυρες αποδείξεις μπορεί κάτι να γίνει και πάλι όχι σύντομα. Τέτοια φαινόμενα αντιμετωπίζονται μόνο με πρόληψη. Αν υστερήσουμε στην πρόληψη λόγω πλημμελούς διοικητικού και πολιτικού ελέγχου, βρισκόμαστε ενώπιον καταστάσεων σαν και την τελευταία.

Προσωπικά πώς «κυνηγάτε το σταυρό»;

Με το να συζητώ με τον κόσμο ώστε να γνωρίσει τις απόψεις μου, τον τρόπο που λειτουργώ, τις ιδέες μου και τις δυνατότητές μου. Προσπαθώ να βρίσκομαι σε κάθε σημείο του δήμου, να ενημερώνομαι για κάθε ζήτημα που απασχολεί τους δημότες, να ξεχωρίζω υποδειγματικές πρακτικές, να εκφέρω γνώμη, να αξιολογώ κρίσεις και αιτήματα. Δεν έχω άλλον τρόπο απ’ το να με γνωρίσουν πρώτα όλοι οι δημότες για να με αξιολογήσουν στη συνέχεια. Ζητώ με την ψήφο τους την ευκαιρία να αποδείξω πως έχω διάθεση να εργαστώ για το δήμο, έχω το χρόνο και τις νέες ιδέες μιας νέας παράταξης.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)