Μέσα στις επόμενες μέρες πρόκειται να γίνει ο ανασχηματισμός, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες πληροφορίες. Το σενάριο που θα επιλεγεί από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, είναι ότι η ανακοίνωση του ανασχηματισμού θα γίνει πριν τη λήξη της Ελληνικής προεδρίας στην ευρωπαϊκή ένωση, έναντι του άλλου σεναρίου που θέλει ο ανασχηματισμός να ανακοινωθεί μετά τη λήξη της προεδρίας, αφού οι κυβερνητικοί εταίροι εκτιμούν ότι η ονοματολογία που ήδη κυριαρχεί στα διάφορα υπουργικά στέκια, λειτουργεί διαλυτικά για το κυβερνητικό σχήμα, το οποίο ούτως ή άλλως μετά τις ευρωεκλογές, παρουσιάζει στοιχεία αδρανοποίησης.
Ο Πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για τους ανθρώπους που θα περιλάβει στον ανασχηματισμό και το βέβαιο είναι ότι θα αντικατασταθεί ο υπουργός των οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε μια προσπάθεια επανακαθορισμού της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, αφού πολλοί τον θεωρούν ως αιτία της πτώσης των ποσοστών της κυβέρνησης και του ΠαΣοΚ στις ευρωεκλογές. Ως αντικαταστάτης του φέρεται ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρος.
Σίγουρος φέρεται για υπουργική έδρα ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος επανεντάχθηκε στο ΠαΣοΚ, αλλά και ως στροφή του Σαμαρά προς τον κεντρώο χώρο, με τη φημολογούμενη συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα του Ηλία Μόσιαλου.
Εναπόκειται στη συγκυβέρνηση η αξιοποίηση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που «θυσιάστηκαν» στις αυτοδιοικητικές εκλογές για να στηρίξουν το κόμμα, όπως είναι ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Σταύρος Καλαφάτης και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ενώ πολλοί κάνουν λόγο για ανάληψη κυβερνητικής θέσης από τον Μάκη Βορίδη και την αλλαγή υποθργείου από τον Άδωνι Γεωργιάδη, με τον τελευταίο να θεωρείται ως υπεύθυνος για την απομάκρυνση από τη Νέα Δημοκρατία του σώματος των γιατρών, που παραδοσιακά υποστήριζαν πλειοψηφικά τη Ν.Δ.
Πιθανό είναι να αποχωρήσουν από το κυβερνητικό σχήμα ή να μετακινηθούν σε άλλο υπουργείο οι Χαρ. Αθανασίου, Ν. Δένδιας και Κ. Αρβανιτόπουλος, (ο τελευταίος στήριξε ανοιχτά τον Γ. Μώραλη στις εκλογές του Πειραιά).
Το θέμα του ανασχηματισμού, των διορθωτικών κινήσεων και της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας αναμένεται να τεθούν στη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο το απόγευμα της Πέμπτης.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)