Γράφει ο Κώστας Τραχανάς

 

Στο τρίτο μέρος της «Τριλογίας των Αθηνών», η οποία ξεκίνησε με το «Όπως ήθελα να ζήσω» και συνεχίστηκε με το «Για τα’ όνειρο πώς να μιλήσω», πρωταγωνιστεί η Λευκή Γλυκοφρύδη που έζησε την παιδική της ηλικία σε ένα ροδώνα. Φοιτήτρια αργότερα, συλλαμβάνεται και βασανίζεται από τη δικτατορία. Ύστερα ερωτεύεται παράφορα έναν επαναστάτη, έναν επαναστάτη που γίνεται υπουργός της Μεταπολίτευσης….

«Το τέλος του γαλάζιου ρόδου»: η συγκλονιστική ιστορία μιας γυναίκας, ενός άντρα, ενός έρωτα, μιας γενιάς που σημάδεψε τη σύγχρονη Ελλάδα υποθηκεύοντας το μέλλον των επερχόμενων γενεών.

Ένα μυθιστόρημα που ταξιδεύει τον αναγνώστη από τη δεκαετία του 1960 ως τις ημέρες μας, από το περίφημο «γυάλινο σπίτι», όπου μια παρέα ονειροπόλων αγωνίζεται για τη δημιουργία του «γαλάζιου ρόδου», ως τον ερχομό ενός αγνώριστου κόσμου.

Ένα μυθιστόρημα όπου πραγματικοί ήρωες είναι το πάθος, η επανάσταση και η ελπίδα.

 

Η Ελένη Πριοβόλου γεννήθηκε στο Αγγελόκαστρο Μεσολογγίου και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες. Έχει γράψει 20 βιβλία για παιδιά και εφήβους και 5 μυθιστορήματα για μεγάλους .Το 2010 τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ για το μυθιστόρημά της «Όπως ήθελα να ζήσω». Επίσης έχει αποσπάσει το Βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για Μεγάλα Παιδιά του περιοδικού Διαβάζω για το βιβλίο της «Το σύνθημα».

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)