Ρεπορτάζ: Ρούλα Χρήστου

…Και τώρα δουλειά!

Μηνύματα προς όλους από τον νέο Δήμαρχο στην τελετή ορκωμοσίας

Τυπική ως προς το τελετουργικό, πανηγυρική ως προς τη συμμετοχή δημοτών και σίγουρα άνευ προηγουμένου για τη Φιλιππιάδα ήταν η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ζηρού. Πραγματοποιήθηκε στις 24 Αυγούστου το απόγευμα στο προαύλιο του Δημαρχείου και σήμανε ουσιαστικά την παράδοση-παραλαβή του δήμου μεταξύ των Δημήτρη Γιολδάση και Νίκου Καλαντζή.

Ο μεγάλος αριθμός δημοτικών και τοπικών συμβούλων ελέω Καλλικρατικού δήμου, η συνοδεία αυτών από μέλη της οικογενείας, η παρουσία στην περιοχή αρκετών ετεροδημοτών λόγω καλοκαιριού, ακόμα και η προσδοκία του κόσμου από τη νέα δημοτική αρχή στο ξεκίνημά της, δημιούργησαν σκηνικό γιορταστικής συγκέντρωσης, όμοιας με προεκλογική, από πλευράς συμμετοχής.

Ο Μητροπολίτης Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος ευλόγησε τη νέα δημοτική εξουσία και όρκισε Δήμαρχο και δημοτικοί σύμβουλοι να φυλάττουν πίστη στο σύνταγμα και τους ν

όμους ενώ τις ευχές τους έδωσαν και οι δήμαρχοι Πρέβεζας και Πάργας Χρ. Μπαΐλης και Αντ. Νάστας αντίστοιχα μαζί με τον περιφ. Σύμβουλο Περικλή Βασιλάκη και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Πρέβεζας Τάκη Παππά που παραβρέθηκαν στην τελετή ορκωμοσίας.

Δ. Γιολδάσης:ξεπεράσαμε τις δυνατότητές μας

Ο απερχόμενος δήμαρχος Δημήτρης Γιολδάσης παρέδωσε τα ηνία του δήμου εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ειδικά κατά την τελευταία θητεία του  «έγιναν πράγματα και πέραν των δυνατοτήτων του δήμου παρότι εποχή κρίσης». Μίλησε για την αναγκαιότητα της κοινωνικής συνοχής και τη συνέχεια που διέπει τη λειτουργία του δήμου με κάθε δημοτική αρχή.

 

Ν. Καλαντζής: δεν επιζητούμε άλλοθι

Παραλαμβάνοντας ο νέος δήμαρχος Νίκος Καλαντζής ευχαρίστησε για την ανταπόκριση των δημοτών και σ΄αυτή την πρώτη επίσημη παρουσία τους για ν

α περιγράψει στη συνέχεια τον τρόπο και τις βασικές αρχές με τις οποίες θα διοικήσει το δήμο. «Δεσμευόμαστε για μια ακόμη φορά ότι θα προσπαθήσουμε να τιμήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εμπιστοσύνη που μας δείξατε. Θα μείνουμε αφοσιωμένοι και συνεπείς στα νέα μας καθήκοντα, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη στον τόπο διαμονής του και την ανάπτυξη και πρόοδο του τόπου μας.
Η παρουσία σας δε στο ξεκίνημα της νέας δημοτικής αρχής, δίνει σε εμένα και τους συνεργάτες μου, μεγάλη δύναμη και παράλληλα μεγάλη ευθύνη .Δύναμη για να υλοποιήσουμε τις ιδέες και το όραμά μας για την προκοπή αυτού του τόπου.
Ευθύνη για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μέλλοντος, έχοντας πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας τον συνδημότη μας.

Τα επόμενα πέντε χρόνια αποτελούν, πιστέψτε με,  τη χρυσή ευκαιρία να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας να αλλάξουμε προς το καλύτερο το Δήμο μας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες αυτής της προσπάθειας.
Γνωρίζουμε πολύ καλά την ανάγκη του συντονισμού και της σωστής οργάνωσης των υπηρεσιών του Δήμου.
Γνωρίζουμε καλά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα, την έλλειψη υποδομών, τις ανάγκες της περιοχής μας.
Όχι όμως για να τα επικαλεστούμε ως άλλοθι.

Οφείλουμε να πορευθούμε με σύνεση, ευελιξία αλλά και αποφασιστικότητα προκειμένου να πραγματώσουμε τους στόχους που έχουμε οριοθετήσει… Ο όρκος που σήμερα δώσαμε, επιβεβαιώνει την πρόθεσή μας να υπηρετήσουμε τον Δήμο  με ανιδιοτέλεια, με διαφάνεια και αξιοκρατία».

 

Μηνύματα Δημάρχου

Η ομιλία του εμπεριείχε μηνύματα για όλους. Πρώτα- πρώτα για τους συμβούλους του απ΄ τους οποίους ζήτησε να πορευτούν με ήθος. «Σε μια εποχή απαξίωσης της πολιτικής  ο δημοτικός σύμβουλος αποκτά έναν επιπλέον κρίσιμο ρόλο. Να λειτουργήσει ως πρότυπο συμπεριφοράς, σεβασμού και αφοσίωσης στο καθήκον που αναλαμβάνει, παραδειγματίζοντας την κοινωνία και δίνοντας ελπίδα στη νέα γενιά».

Άλλο μήνυμα απευθύνονταν προς την αντιπολίτευση και συνδυάζονταν με την πρόθεσή του για κατάργηση διαχωριστικών γραμμών και προκαταλήψεων. «Το Νέο Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να πάρει ιδιαίτερα κρίσιμες αποφάσεις, σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα και τον τόπο μας. Αποτελείται από 4 Δημοτικές παρατάξεις, με επικεφαλής αξιόλογα πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας μας, τους οποίους και καλώ να συνεργαστούμε με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών. Συμπολίτευση και αντιπολίτευση οφείλουμε να βρούμε τους τρόπους και τους κώδικες για να συνεργαστούμε αρμονικά, να διεκδικήσουμε μαχητικά όπου χρειάζεται, να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και να ανοίξουμε νέους δρόμους για την ανάπτυξη του Δήμου Ζηρού».

Ο κ. Καλαντζής στόχευσε και στο φιλότιμο των δημοτικών υπαλλήλων όταν αναγνώρισε το σύνολό τους ως «ελλιπές» μεν, «αξιόλογο και αξιόμαχο» δε, με αναγκαία την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των δημοτών προς τις υπηρεσίες του δήμου.

Κατανόηση και συνεργασία ζήτησε από τους δημότες καθώς και συμμετοχή στα δρώμενα του δήμου. «Από τους συνδημότες μας ζητάμε την κατανόησή τους.
Επιζητούμε την καλοπροαίρετη κριτική του τοπικού τύπου γιατί αυτή μπορεί ν’ αποτελέσει την πυξίδα για διορθωτικές κινήσεις.

Ταυτόχρονα όμως ζητούμε από τους συμπατριώτες μας την ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα του δήμου και την ουσιαστική και εποικοδομητική βοήθειά τους.

Σήμερα κηρύσσουμε πανστρατιά όλων των ανθρώπων της περιοχής μας όπου κι αν βρίσκονται. Ζητούμε την βοήθειά τους και την ενεργό συμμετοχή τους. Μόνο έτσι θα προχωρήσει ο τόπος μας».

 

Οι δεσμεύσεις Καλαντζή

Ο κ. Καλαντζής έκλεισε την ομιλία του δεσμευόμενος για ένα πρότυπο άσκησης δημοτικής εξουσίας με γνώμονα τη διαφάνεια, τη δημόσια λογοδοσία και την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των διαμερισμάτων του δήμου.

 

Μόνο πολιτική διαδικασία

Στην τελετή ορκωμοσίας πήραν μέρος σχεδόν όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και των τοπικών συμβουλίων εκτός από τον κ. Γείτονα που επέλεξε την πολιτική ορκωμοσία κατά τα ειωθότα στο κομμουνιστικό κόμμα. Κατά τη διάρκεια του θρησκευτικού τελετουργικού ο κ. Γείτονας στέκονταν παράμερα και προσήλθε μόνο για την υπογραφή ανάληψης των καθηκόντων του. Οι υπόλοιποι δεν απεμπόλησαν την ευκαιρία να ζητήσουν ευλογία τόσο απ΄ το Δεσπότη όσο κι από τους υπόλοιπους ιερωμένους, έξι στο σύνολό τους.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)