Στις 30 Ιουνίου στο βιβλιοπωλείο BOOKSHOP στην κεντρική αγορά της Πρέβεζας έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Κασσάνδρα- Το μυστικό της μάγισσας» της Λελοβίτισσας συγγραφέως Δήμητρας Ιωάννου του Ομήρου, που έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Στον φιλόξενο και κατάμεστο χώρο του βιβλιοπωλείου ήταν πολλοί Λελοβίτες & Πρεβεζάνοι, που ήρθαν για να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τη συγγραφέα. Η κ. Ιωάννου έκανε μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση, ενώ αποσπάσματα διάβασε η κυρία Κική Σακκά.

Το βιβλίο ξεχώρισε και απασχόλησε ιδιαίτερα τα λογοτεχνικά δρώμενα της χρονιάς που μας πέρασε. Μοιράζεται σε δύο εποχές κι έτσι κατόρθωσε να συλλέξει τα καλύτερα στοιχεία του τότε και του τώρα και να μας τέρψει πολλαπλά.

Το κομμάτι του παρελθόντος μας γυρίζει στην Πρέβεζα του 1767. Η συγγραφέας μας εντυπωσιάζει με τη βαθιά γνώση της ιστορίας, της λαογραφίας, καθώς και της ιδιαίτερης ντοπιολαλιάς της εποχής εκείνης. Λέξεις- στολίδια, ξεχασμένες στα βάθη του χρόνου, επιστρέφουν και κεντάνε το κείμενο, χαράσσοντας ένα νοσταλγικό χαμόγελο στα χείλη του αναγνώστη. Όλα τα παραπάνω στοιχεία δημιουργούν ένα σκηνικό τόσο άρτιο, που νομίζεις ότι ζεις και αναπνέεις στο περιγραφόμενο περιβάλλον, ενώ οι ήρωες παίρνουν αυτόματα σάρκα και οστά και κινούνται γύρω σου.

Από την άλλη, το σύγχρονο κομμάτι είναι ένα δυνατό αστυνομικό μυθιστόρημα, με πλούσια δράση, πλοκή και νεφελώδεις χαρακτήρες που σε κρατά σε αγωνία ως την τελική λύση του. Ποιος κρύβεται τελικά πίσω από όλα αυτά τα σκαιά εγκλήματα; Ο αναγνώστης παρασύρεται με μαεστρία και μετατρέπεται σε ντετέκτιβ, ενώ οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη, κάνοντας εξαιρετικά δύσκολο το έργο της εξεύρεσης του πραγματικού ενόχου. Πως συνδέεται το παρελθόν με το παρόν; Που βρίσκεται κρυμμένη η αλήθεια; Θα καταφέρουν οι πρωταγωνιστές να ξεκλειδώσουν τη λύση του μυστηρίου; Όλα αυτά στην «ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ» που δικαιολογημένα κρατά τον τίτλο της μάγισσας, γιατί θα σας μαγέψει!

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Λελοβιτών Πρέβεζας Βασίλης Κωνσταντινίδης μίλησε με τη συγγραφέα Δήμητρα Ιωάννου και μας είπε ότι στις αρχές Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει το δεύτερο βιβλίο της, με τίτλο «Το τραγούδι της Αννέτας» από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Στο νέο της βιβλίο η φιλόλογος συγγραφέας μας παρασύρει σε ένα ακόμη λυρικό ταξίδι στα Επτάνησα της Ενετοκρατίας. Εκεί ευγενείς, κοντεσίνες και αυθεντικοί άνθρωποι του λαού ζουν τις δυσκολίες, το μυστήριο και βιώνουν τον έρωτα στο άρτια περιγραφόμενο σκηνικό της εποχής με την τραγουδιστή ντοπιολαλιά τους που θα μαγέψει για μια ακόμη φορά τον αναγνώστη.

Εμείς να ευχηθούμε στη Δήμητρα Ιωάννου καλή επιτυχία και να είναι πάντα καλά να γράφει.

(Από το περιοδικό των απανταχού Λελοβιτών «Λελοβίτικος Νόστος»)

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)