Του Γιώργου Λακόπουλου

Αν πράγματι, όπως έλεγε ο Αντυ Γουόρχολ, βρισκόμαστε στην εποχή που όλοι μπορούν να γίνουν διάσημοι για δεκαπέντε λεπτά, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Στύλιος ξόδεψε με το χειρότερο τρόπο το δικό του δεκαπεντάλεπτο.

Περίμενε δυο χρόνια για να τσιμπήσει το υφυπουργιάκι και δυο μήνες για να του δοθεί η ευκαιρία να δηλώσει την παρουσία του. Και μόλις τα εξασφάλισε πέρασε τη θηλιά στο λαιμό του και κλώτσησε μόνος την καρέκλα.

Τι ακριβώς του συνέβη μάλλον δεν το κατάλαβε, γιατί συνέχισε να κάνει δηλώσεις -πρώτο τραπέζι πίστα στα δελτία ειδήσεων. Αν δεν έχεις βγει στα κανάλια όσο κυκλοφορούσες με το μαύρο κρατικό αυτοκίνητο, πώς να αφήσεις την ευκαιρία έστω και αποσυνάγωγος;

Αλλά όταν σε ξηλώνει αυτός που σε έβαλε στην κυβέρνηση από το πουθενά, δεν μιλάς.

Το πρόβλημα του Στύλιου ήταν ότι από τη στιγμή που είδαν όλοι περί τινός επρόκειτο δεν ήταν διατεθειμένος να πάρει κανείς το μέρος του – και δεν το πήρε. Λογικό. Όταν θέλεις να παίξεις τον  Άδωνη πρέπει να ξέρεις και τα κόλπα και να φυλάγεσαι – αλλιώς δεν σε πλησιάζει κανένας…

Ο 42χρονος από την Άρτα  συμπεριελήφθη στον τελευταίο ανασχηματισμό τυχαία και με καθυστέρηση. Ότι μόλις του δόθηκε η ευκαιρία αυτοτοποθετηθηκε δίπλα στα υπόλοιπα άνθη της σημερινής κυβέρνησης δεν είναι ανεξήγητο.

Είχαν προηγηθεί κάποιες αρνήσεις του σε άρσεις  ασυλίας  χρυσαυγιτών. Άλλωστε στο  οικογενειακό ιστορικό του υπήρξε μπόλικος αντικομουνισμός που εξελίχθηκε σε σκληρό αντί-πασοκισμό.

Συνεπώς αυτό που του συνέβη δεν τον αδικεί. Ενδεχομένως αδικεί κάποιους άλλους. Πχ όσους είναι σαν κι αυτόν και δεν είχαν την τύχη να γίνουν διάσημοι κι αυτοί έστω για δεκαπέντε λεπτά με τον ίδιο τρόπο – η και χειρότερο αν χρειαζόταν.

Η περίπτωση Στύλιου δείχνει την ένδεια ανθρώπινου δυναμικού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και ενδεχομένως εξηγεί γιατί βρέθηκαν στα υπουργικά έδρανα κάποια σούργελα. Μήπως το ίδιο δεν συμβαίνει και στο ΠΑΣΟΚ άλλωστε;  Δείχνει δηλαδή την λούμπεν πλευρά του σημερινού μέσου κυβερνητικού βουλευτή.

Ο Στύλιος προτού κάνει τη χάρη στην Κανέλλη –με ποια βρήκε να τα βάλει ο άνθρωπος; – να μην την αντιμετωπίσει ως Κασιδιάρης, φρόντισε να αυτοπαρουσιαστεί, αναφερόμενος στην καταγωγή του, το σχολείο του και τους συμμαθητές. Μόνο για τη θητεία του στο Κατηχητικό δεν είπε.

Έτσι δημιούργησε και παράπλευρα προβλήματα. Δεν είναι όλοι σαν αυτόν, επειδή πήγαν μαζί στο ίδιο σχολείο ή επειδή κατάγονται από το Παλιοκάτουνο της Άρτας.

Πάντως όσα είπε λίγο πριν φτάσει στον Κασιδιάρη, θα μπορούσαν να τον είχαν θέσει από μόνα τους εκτός κυβέρνησης. Μιας σοβαρής κυβέρνησης εννοείται – αλλά τότε δεν θα ήταν  μέλος της. 

(Πηγή: από το THETOC.gr)

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)