Ρεπορτάζ: Ντόρα Βλάρα

Εντυπωσιακή η έναρξη, πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην Κεντρική Πλατεία

Η έναρξη του Μαγικού Χωριού ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μάγεψε όσους βρέθηκαν στην Κεντρική Πλατεία για να την απολαύσουν… Από νωρίς το απόγευμα οι επισκέπτες άρχισαν να γεμίζουν σιγά-σιγά την πλατεία και περίμεναν να ξεκινήσει το πρόγραμμα της βραδιάς. Αρκετοί ήταν κι αυτοί που προτίμησαν να απολαύσουν την έναρξη μέσα από τις τζαμαρίες των καφέ της πλατείας.

 

Τα σπιτάκια που κατασκεύαζαν όλη την προηγούμενη βδομάδα είχαν “βάλει τα καλά τους”, στολισμένα με φωτάκια, ανάμεσα σε έλατα… Γλυκά, λουλούδια, βιβλία, στολίδια, αρώματα ήταν κάποια από αυτά που υπήρχαν στο εσωτερικό τους. Ενώ αυτό που δεν φαινόταν από την ουρά που είχαν σχηματίσει τα μικρά παιδιά ήταν το σπιτάκι του Αη- Βασίλη. Ακόμη σημαντική θέση έχει και αυτό των παιδιών του 1ου ΓΕΛ Φιλιππιάδας, στο οποίο μπορούμε να προσφέρουμε όποιο αντικείμενο θέλουμε για να πωληθεί στο μαθητικό μπαζάρ που γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό.

 

Οι “Κροταλάρτα” , γνωστοί και από άλλες εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη Φιλιππιάδα (Ευρωπαϊκή γιορτή Μουσικής), έδωσαν το εναρκτήριο λάκτισμα με… τα κρουστά τους. Νεανικοί ρυθμοί , που όμως έδειχναν να απολαμβάνουν και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας ηχούσαν σε όλη την πόλη. Ο κόσμος είχε σχηματίσει κύκλο γύρω τους, στη μέση της πλατείας και ακολουθούσε το ρυθμό τους.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η Φιλαρμονική Θεσπρωτικού από την άλλη πλευρά της πλατείας, πάνω στη διαμορφωμένη σκηνή. Ο δήμαρχος, πριν ξεκινήσει η Φιλαρμονική, ανέβηκε στη σκηνή για να καλωσορίσει όσους τίμησαν με την παρουσία τους την προσπάθειά τους αλλά και να ευχηθεί καλές γιορτές. “Να ευχαριστήσω όλους όσους επισκεφθήκατε το Μαγικό χωριό, ελπίζω να σας αρέσει και να αγκαλιάσετε αυτή την προσπάθεια καθώς και να συγχωρήσετε όποιες ατέλειες… Να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά με υγεία στα σπίτια μας. Καθημερινές δράσεις θα γίνονται για τα μικρά παιδιά, ας επωφεληθούμε και οι μεγαλύτεροι να φτιάξουμε τη διάθεσή μας, να ξεφύγουμε από τα προβλήματα δημιουργώντας ένα κλίμα ελπίδας και αισιοδοξίας”.

Στην έναρξη βρέθηκαν και προσκεκλημένοι πολιτικοί παράγοντες του νομού, καθώς και από τον γειτονικό νομό της Άρτας και τοπικοί φορείς. Όλοι έδειχναν εντυπωσιασμένοι από την προσπάθεια που έγινε για τη δημιουργία ενός Χριστουγεννιάτικου χωριού στη Φιλιππιάδα.

Μόλις ξεκίνησε η Φιλαρμονική Θεσπρωτικού, τεχνητό χιόνι άρχισε να πέφτει κάτω από τη σκηνή ενθουσιάζοντας ακόμη περισσότερο το κοινό. Μέχρι αργά η σκηνή ήταν γεμάτη κόσμο απολαμβάνοντας Χριστουγεννιάτικους ήχους.

Και στην πλατεία Μητέρας όμως, υπήρχε μεγάλη κινητικότητα αφού το τραμπολίνο και το τρενάκι είχαν την τιμητική τους.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν, βάση του προγράμματος και τις υπόλοιπες μέρες, ενώ και ο καιρός φάνηκε να βοηθάει ιδιαίτερα. Από την ημέρα των Χριστουγέννων βέβαια υπήρξε μία πτώση καθώς ο καιρός άρχισε να δείχνει το κακό του πρόσωπο και δεν άφησε περιθώριο για βόλτες.

Σαν πρώτη χρονιά το αποτέλεσμα ήταν αρκετά ικανοποιητικό, πάντα βέβαια υπάρχουν περιθώρια εξέλιξης. Η πόλη είχε περισσότερο κίνηση από άλλες χρονιές και ο κόσμος τελικά το αγκάλιασε με  πολύ θετικά σχόλια.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)