Αυτό είναι και το κύριο επιχείρημα του αρχηγού του νεοπαγούς κόμματος ΚΙΔΗΣΟ Γιώργου Παπανδρέου, ότι δηλαδή ο ίδιος δεν ήθελε να βάλει τη χώρα στο μνημόνιο, αλλά την έβαλε στην προσπάθειά του να σώσει τη χώρα, επειδή στις διεθνείς αγορές η χώρα μας ήταν αναξιόπιστη. Για να επισημάνει ότι ο ίδιος δεν έπαιξε τη χώρα στα ζάρια.

Η αλήθεια είναι ότι ελάχιστοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ποιό ήταν το σκεπτικό που η χώρα μπήκε στο μνημόνιο με τον τρόπο που μπήκε. Και οι πρωταγωνιστές είναι εκείνοι που μπορούν να μας πουν αν ο Βενιζέλος έριξε τον Παπανδρέου, όπως ισχυρίζεται ο τελευταίος, ή πρότεινε στον Βαγγέλη να γίνει πρωθυπουργός όπως λέει ο Βενιζέλος.

Πλην όμως τον κόσμος δεν τον ενδιαφέρουν και τόσο τα παρασκήνια, αλλά η ουσία της υπόθεσης. Και η ουσία είναι ότι ο Παπανδρέου έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο, το οποίο συνέχισαν οι δυό συγκυβερνώντες. Η κοινωνία υπέφερε και υποφέρει από τις επιλογές όλων των πρωταγωνιστών της ένταξης της χώρας μας στο μνημόνιο και τις υπογραφές που έβαλαν, χωρίς καν να δώσουν μάχη για διαπραγμάτευση.

Και αυτό είναι το ζητούμενο.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)