Έχουμε ξαναγράψει πως οι τοπικές κοινότητες και οι επικεφαλής τους, παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα των πολιτών που ζουν σ’ αυτές, ιδίως στις κοινότητες που ζουν λίγοι κάτοικοι. Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων επιτελούν πραγματικά σημαντικό έργο, για το οποίο φαίνεται ότι οι άρχοντες του δήμου δεν δίνουν και μεγάλη σημασία.

Και το γράφουμε αυτό γιατί η αλλαγή μιάς κοινοτικής λάμπας όσο ασήμαντο γεγονός φαίνεται για τον πολίτη της πόλης, τόσο σημαντικό είναι για τον κάτοικο ενός χωριού, που δυσκολεύεται να φτάσει στο σπίτι του όταν σκοτεινιάσει. Ο καθαρισμός ενός δρόμου από τα βάτα και τα χορτάρια είναι εξ ίσου σημαντικό γεγονός για τον ηλικιωμένο κτηνοτρόφο που θέλει να φτάσει στο σπίτι του χωρίς εμπόδια.

Γι’ αυτό και έχουμε επισημάνει ότι θα πρέπει οι τοπικοί πρόεδροι και τα συμβούλιά τους βεβαίως, να αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει, όχι μόνο στη συνείδηση των κατοίκων του χωριού, που την έχουν ούτως ή άλλως, αλλά στη συνείδηση των προεστών των δήμων και να αντιμετωπίζονται ως πολιτικοί παράγοντες του τόπου τους.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)