Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και τα κόμματα αλλά και οι υποψήφιοι βουλευτές, δίνουν τη μεγάλη μάχη για την εκλογική τους επιτυχία, με τα δυό μεγαλύτερα κόμματα να προσδοκούν την πρωτιά, και τα άλλα τη δεύτερη θέση, η οποία κατ’ αυτούς θα παίξει ρυθμιστικό ρόλο στη νέα βουλή.
● Το περασμένο Σάββατο επισκέφθηκε την Άρτα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έγινε δεκτός με μεγάλο ενθουσιασμό από χιλιάδες πολίτες της Άρτας και της περιοχής (να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι υποψήφιος Βουλευτής και στο νομό Άρτας, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί με αξιώσεις τη δεύτερη έδρα). Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το εκλογικό κέντρο του κόμματος, μίλησε για την ανατροπή που «αυτή τη φορά δεν θα έρθει από τα αστικά κέντρα. Η ανατροπή θα έρθει από την περιφέρεια. Και κυρίως η Ήπειρος θα κάνει τη μεγάλη διαφορά. Η Ήπειρος της εγκατάλειψης, η Ήπειρος της φτώχειας. Η Ήπειρος θα δώσει το μήνυμα ότι της αξίζει ένα καλύτερο μέλλον». Και αφού έκανε μία αναφορά στους πολιτικούς αντιπάλους φωτογραφίζοντας τη Ν.Δ. για τους οποίους είπε ότι «έχουν ψάξει να βρουν ό,τι αποθέματα κινδυνολογίας τους έχουν απομείνει για να φοβίσουν το λαό μας» ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν δύναμη στο ΣΥΡΙΖΑ και την ελπίδα για το μέλλον και για τον τόπο.
- Οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, Χαράλαμπος Πάνης, Θανάσης Ράπτης και Ευτυχία Τσαμπδήμου, μίλησαν σε συγκεντρώσεις στη Φιλιππιάδα, στο Θεσπρωτικό, στο Κανα- λάκι και στην Πάργα. Ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου οι ομιλητές ανέπτυξαν τις θέσεις του ΣυΡιζΑ και τόνισαν ότι στις 25 Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο θα βγει δυναμωμένος και πρώτο κόμμα, αλλά θα έχει και την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή. Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣυΡιζΑ συνεχίζουν τις επαφές τους με τους πολίτες των κοινοτήτων του νομού, στους οποίους εξηγούν τους λόγους για τους οποίους η εφαρμογή του προγράμματος του κόμματός τους, όπως αυτό ανακοινώθηκε στη Θεσσαλονίκη από τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, θέτει ως προϋπόθεση τη συμμετοχή των πολιτών, η οποία δεν τελειώνει με την ψήφο της 25ης Ιανουαρίου.

● Οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. στο νομό, περιοδεύουν κατά μόνας στα χωριά του νομού, όπου συναντώνται με κατοίκους, ακούνε τα προβλήματά τους και από κοινού εξετάζεται το ενδεχόμενο της αντιμετώπισής τους. Ο Στέργιος Γιαννάκης επισκέφθηκε τον δεσπότη Πρέβεζας, τον αντιπεριφερειάρχη, ενώ μίλησε σε συγκέντρωση στο Καναλάκι. Παράλληλα επισκέφθηκε πολλά χωριά στους τρεις δήμους του νομού, όπου οι πολίτες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παρουσίαση των προτάσεών του.
- Ο Δημήτρης Γιολδάσης, είχε επιτυχή συγκέντρωση στο καναλάκι όπου μίλησε σε πολυάριθμο ακροατήριο, ενώ επισκέφθηκε με πολιτικούς του φίλους τα χωριά του δήμου Ζηρού και των άλλων δήμων του νομού, όπως για παράδειγμα την Πάργα, την Αγιά, την Ανθούσα, το Βράχου κ.λ.π. ενώ δεκτός έγινε και από κατοίκους των χωριών Ριζοβουνίου, Πολυσταφύλου, Άσσου, Παπαδατών, Μελιανών, Κρανιάς κ.λ.π.

● Στα Γιάννενα μίλησε ο γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Δημ. Κουτσούμπας, ο οποίος έκανε ολομέτωπη επίθεση τόσο στην κυβέρνηση και στο ΠαΣοΚ, όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Οι υποψήφιοι βουλευτές Πρέβεζας του κόμματος, στις επαφές τους με τους πολίτες του νομού, εξηγούν τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει το Κ.Κ.Ε. να είναι η τρίτη δύναμη στη βουλή. Οι επισκέψεις των υποψηφίων βουλευτών γίνονται σε όλα τα χωριά του νομού, στα περισσότερα από τα οποία οργανώνουν και ομιλίες στους κατοίκους οι οποίοι παρακολουθούν με ενδιαφέρον το πρόγραμμα του κόμματος.

● Το Σάββατο μίλησε σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματος ο επικεφαλής του ΠαΣοΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα επιστροφής σε όλους όσους οδηγήθηκαν στο κόμμα του Παπανδρέου, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι το ΠαΣοΚ θα πρέπει να αποτελέσει την τρίτη λύση σ’ αυτές τις εκλογές, επειδή αποτελεί εγγύηση για το μέλλον της χώρας.
Ο Παντελής Καψής ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα από το ΠαΣοΚ. Την εκδήλωση προλόγισε ο πρώην βουλευτής του ΠαΣοΚ Πρέβεζας Δημ. Ντούσκας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος. Οι οποίοι επισκέπτονται τα χωριά του νομού και συζητούν με τους κατοίκους. Να σημειωθεί ότι τόσο ο κ. Καψής όσο και οι υποψήφιοι βουλευτές, δεν αντιμετωπίζουν ως εχθρικό το κόμμα του Γ. Παπανδρέου, χωρίς ωστόσο να εκφεύγει της κριτικής τους η ενέργεια του Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος.

● Στα Γιάννενα μίλησε ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης, από όπου επιτέθηκε στην κυβέρνηση κυρίως για το γεγονός δεν έδωσε το δικαίωμα στους 18άρηδες να ψηφίσουν, ενώ επέκρινε και τον Βενιζέλο για τα όσα είπε στη συνέντευξή του, αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση, για να σημειώσει ότι δεν θα πρέπει να οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές. Οι υποψήφιοι βουλευτές του Ποταμιού, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Ρεμπή, που είναι ο πλέον γνωστός στο νομό, επισκέπτονται χωριά του νομού, στους πολίτες των οποίων κάνουν γνωστές το πρόγραμμα του «Ποταμού», ζητώντας τους να υπερψηφίσουν το κόμμα τους ώστε να είναι τρίτη δύναμη στις εκλογές.

● Τις προτάσεις του Κινήματος Δημοκρατών-Σοσιαλιστών ανέπτυξε ο Γιώργος Παπανδρέου από το Γιάννενα, όπου μίλησε σε συγκέντρωση οπαδών του. Και τόνισε στην ομιλία του πως μόνο η παρουσία του κόμματός του στην Βουλή θα επιβάλλει τη συνεργασία για την πρόοδο Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση τόσο στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ όσο όμως και στο ΠΑΣΟΚ αλλά και το Ποτάμι. Ενώ όπως ήταν αναμενόμενο επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Στο μεταξύ οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚιΔηΣο στο νομό, περιοδεύουν στα χωριά και στις επαφές που έχουν με τους πολίτες, εξηγούν τους λόγους για τους οποίου η δημιουργία νέου κόμματος από τον Παπανδρέου, ήταν επιτακτική ανάγκη.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)