● Από τη σκληρή εφαρμογή των μέτρων που επέβαλαν οι τροϊκανοί, και το φόβο για την «άλλη μέρα», ο Σαμαράς πέρασε στην παροχολογία.

- Δηλαδή κάνει ακριβώς αυτό για το οποίο κατηγορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι κάνουν. Ότι υπόσχονται πράγματα που δεν μπορούν λόγω της οικονομικής κρίσης να ικανοποιήσουν.

- Και αναρωτιέται ο αφελής πολίτης, από πού κι ως που μπορεί ο Σαμαράς να ικανοποιήσει αυτά που υπόσχεται. Γιατί αλήθεια δεν τον ρωτάνε στις συνεντεύξεις που δίνει πού θα βρει τα λεφτά;

- Γιατί αυτή είναι η κλασική ερώτηση που γίνεται τόσο στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στους υποψηφίους βουλευτές που συζητούν με δημοσιογράφους προεκλογικά και όχι μόνο.

- Εκτός κι αν οι της ΝουΔου μας λένε μπαρούφες μέχρι να ψηφίσουμε και εμείς τις χάφτουμε.

● Καλά για το Βενιζέλο αυτή τη φορά δεν έχω να πω τίποτα. Ο άνθρωπος μας είπε –και μας έπεισε- ότι το κόμμα του είναι υπέρ των συνεργασιών και ότι είναι εγγυητής της εθνικής σταθερότητας.

- Και καλά, γιατί δεν μας έλεγε ότι ήταν υπέρ των συνεργασιών και όταν το ΠαΣοΚ έπαιρνε 48%;

- Ή μας το ‘λεγε και δεν θυμάμαι εγώ.

● Ποιος να το ‘λεγε. Ότι ο Παπανδρέου ο Γ΄ ο Γεώργιος ο Β΄ δεν το ήθελε το μνημόνιο, αλλά το έκανε, έβαλε δηλαδή τη χώρα μέχρι τα μπούνια στο χρέος, γιατί ήθελε να τη σώσει.

- Μπράβο βρε Γιώργο. Τέτοια αυτοθυσία δεν την περίμενα ποτέ. Αλλά τι να τα λέμε τώρα. Όλο το Παπανδρέϊκο, μόνο με θυσίες έσωζε την Ελλάδα.

- Από το «και λαοκρατία θα φέρομεν» μέχρι την ανακοίνωση ότι η χώρα οδηγείται στους δανειστές, όλο με θυσίες πορεύεται αυτή η χώρα.

● Ένα σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι υποψήφιοι βουλευτές. Μετά τις 7, άντε 8 το βράδυ, τα καφενεία στα χωριά είναι κλειστά και ο κόσμος λείπει.

- Οι περισσότεροι λένε ότι κοιμούνται νωρίς γιατί έχουν να πάνε στις δουλειές τους. Άλλοι όμως αλλού αποδίδουν την έλλειψη πελατών στα καφενεία.

- Λένε δηλαδή ότι αποφεύγουν τα καφενεία γιατί δεν έχουν να …χαλάσουν. Που σημαίνει ότι δεν έχουν χρήματα να πιούν μπύρα και να κεράσουν και την παρέα.

- Κλείσανε τον κόσμο μέσα, μου έλεγε συνομιλητής μου, αφού έχουν κάνει μεγάλες περικοπές στις συντάξεις, και από μισθούς καλύτερα να μη συζητάμε, γιατί στις περισσότερες οικογένειες είναι όλοι άνεργοι και ζουν με την πενιχρή σύνταξη κάποιου από τους γερόντους.

- Και είναι περήφανοι οι κάτοικοι των χωριών, μου έλεγε ο ίδιος συνομιλητής. Προτιμάει να μείνει κλεισμένος στο σπίτι του βλέποντας τηλεόραση, παρά να πάει στο καφενείο και να μην έχει να κεράσει την παρέα.

● Μου είναι αδύνατον να το πιστέψω. Ότι δηλαδή ο τάφος της Αμφίπολης δεν περιείχε τα οστά του μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά τα οστά 5 κοινών ανθρώπων και κάποιου ζώου.

- Μου είναι αδύνατον τα πιστέψω πως τα γυναικεία οστά που βρέθηκαν στον αρχαίο τάφο, δεν ήταν αυτά της μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά κάποιας κοινής θνητής.

- Και με έπιασε μελαγχολία όταν σκέφτηκα πόσο είχε επενδύσει ο πρωθυπουργός μας στην ανακάλυψη αυτή και πόσες φωτογραφίες τραβήχτηκαν για χάρη του, όταν επισκέφτηκε την Αμφίπολη.

- (Πιθανολογώ ότι τα οστά του ζώου που βρέθηκαν στον τάφο, να είναι τα οστά από το άλογο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Βουκεφάλα, έτσι ώστε κάτι να έχει να τον συντροφεύει τον πρωθυπουργό μας στις ώρες της μονότονης μοναξιάς του. Ότι κάτι τέλος πάντων ιστορικό τεκμήριο βρέθηκε στον αρχαίο τάφο).

● Τον Αλέξη Τσίπρα βλέπει να κερδίζει τις εκλογές της Κυριακής ο μέχρι πριν λίγο καιρό προπονητής του Ολυμπιακού Μίτσελ.

- Τώρα εξηγείται γιατί όλοι έχουν βαλθεί να δούνε τον Ολυμπιακό σε δεινή θέση. Είναι γιατί στο λιμάνι είναι όλοι τους αριστεροί, μη εξαιρουμένου και του Μαρινάκη.

- Μικρόβιο το οποίο «πέρασε» και στον τέως προπονητή του Ολυμπιακού. Γι’ αυτό έκανε και τις δηλώσεις που έκανε και κάλεσε εμμέσως όλους του Ολυμπιακτζήδες να ψηφίσουν ΣυΡιζΑ.

● Πραγματικά δεν ξέρω με ποιόν τρόπο ο Βορίδης και οι συν αυτώ θα προστατέψουν την πατρίδα από την επέλαση της αριστεράς, η οποία στις 25 Ιανουαρίου σκοπεύει να εφορμήσει στα «Χειμερινά ανάκτορα».

- Κάποιες πληροφορίες λένε ότι δεν πρόκειται να παραδώσει την εξουσία η Ν.Δ. ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει αυτοδυναμία.

- Κάποιες άλλες πληροφορίες λένε ότι ο ίδιος ο Βορίδης θα ταμπουρωθεί στο Υπουργείο Υγείας και προτάσσοντας το Καλάσνικωφ θα αρνηθεί να φύγει από Υπουργός.

- Είναι και κάποιες πληροφορίες που λένε ότι ο Βορίδης θα κατεβάσει τα τάνκς στο δρόμο.

- Έτσι ερμηνεύουν μερικοί την προεκλογική ομιλία του, στην οποία τόνισε πως «η δικιά μας η γενιά τη χώρα δε θα την παραδώσει στην αριστερά. …Ότι υπερασπίστηκαν οι παππούδες μας γενναία με τα όπλα, θα το υπερασπιστούμε εμείς με την ψήφο μας την Κυριακή».

- Αυτά είπε ο υποψήφιος της ΝουΔου και αναρρίγησαν οι ακροατές του. Οι οποίοι, απ’ ό,τι έμαθα, ξεσκονίζουν τα όπλα που έχουν κριμένα, για να προστατέψουν την πατρίδα από τους αναρχοκομμουνιστές.

● Εντάξει τους πιάνουν αυτούς που χρωστάνε στο δημόσιο, αλλά μετά δεν μαθαίνουμε τι γίνεται, που τους πάνε.

- Στο μεταξύ υπάρχουν άνθρωποι που είναι πιο ίσοι από τους άλλους. Για παράδειγμα πιάνουν έναν που χρωστάει στο δημόσιο 200.000 ευρώ που χου και ο άλλος που χρωστάει 2.000.000 ευρώ (και πάλι που χου), κινείται ελεύθερος.

- Δεν ισχυρίζομαι ότι αυτός που χρωστάει 200.000 ευρώ θα πρέπει να μη συλλαμβάνεται, αλλά καλό θα ήταν να μη κυκλοφορεί ελεύθερος αυτός που χρωστάει 2.000.000 ευρώ.

- Γιατί συμβαίνει στις μέρες μας να κάνουν τα μπάνια τους στη Μύκονο ή σε εξωτικά νησιά εκείνοι που χρωστάνε τα μυλοκέφαλά τους στο δημόσιο και να συλλαμβάνονται εκείνοι που χρωστάνε πενταροδεκάρες.

- Και οι πρώτοι είναι φως-φανάρι ότι δεν γουστάρουν να πληρώσουν, ενώ οι άλλοι δεν έχουν να πληρώσουν.

- (Μη μου πείτε ότι την πρότασή μου θα την υιοθετήσει το πρώτο κόμμα στις εκλογές του Ιανουαρίου και θα απαγορέψει να συλλαμβάνονται οι μικροί χρεώστες του δημοσίου και να συλλαμβάνονται αυτοί που δεν γουστάρουν να πληρώσουν;)

● Δεν ξέρω αν εσείς ξέρετε όλα τα πρόσωπα που συμμετέχουν στα κόμματα, αλλά πάντως εγώ σας λέω ειλικρινά δεν τα ξέρω.

- Αν εξαιρέσει κανείς τρία τέσσερα κόμματα, των οποίων οι υποψήφιοι είναι γνωστοί, στα άλλα κόμματα συμμετέχουν εντελώς άγνωστα πρόσωπα.

- Και επειδή είμαστε σε εκλογική αναμέτρηση, θα έλεγα ότι κάποτε πρέπει να αποφασίσουμε σαν πολιτεία να υπάρξουν μεγαλύτερες εκλογικές περιφέρειες και πάντως όχι διεδρικές.

- Γιατί κακά τα ψέματα. Ποιος ακριβώς είναι εκείνος που θα είναι υποψήφιος σε ένα ψηφοδέλτιο που στη διεδρική Πρέβεζα που χου, δεν θα έχει καμία τύχη;

- Ενώ αν η περιφέρεια Ηπείρου ας πούμε ήταν ενιαία εκλογική περιφέρεια, θα ήταν πιο εύκολο για κάποιον που ήθελε να δοκιμαστεί στην πολιτική, να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των ψηφοφόρων.

- Γιατί θα ήξερε ότι για την εκλογή του δεν αποφασίζει ο νόμος, αλλά οι πολίτες.

● Τι το πέρασε η Ραχήλ Μακρή, ότι θα τη βγάζει καθαρή ό,τι και να λέει; Αμ δε. Δεν υπολόγισε σωστά.

- Δεν υπολόγισε ότι θα υπάρξει δικηγόρος ο οποίος θα υποβάλει μήνυση εναντίον της για τις δηλώσει που έκανε ότι μπορεί η χώρα μας να κόψει νόμισμα σε περίπτωση που δεν επαρκούν αυτά που έχει.

- Και έτσι η καλή μας Ραχήλ, που τόλμησε να ξεστομίσει τέτοια βρισιά κατά του εθνικού μας νομίσματος, και τόλμησε να είναι υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη.

- Και το μόνο που μπορεί να τη σώσει είναι να πάρει πίσω τα όσα ξεστόμισε, ή να βρει τρόπο να ανασκευάσει αυτά που είπε.

- Ει δ’ άλλως κούνια που την κούναγε.

● Άλλο κι ετούτο. Θέλει να καταργήσει και το κυνήγι ο κύριος Τσίπρας. Δεν του φτάνει που θα καταργήσει όλα τα άλλα, θέλει να μη μπορεί κανείς να κυνηγήσει ελεύθερα.

- Σωστά μερικές κυνηγετικές ομοσπονδίες αποφάσισαν να μη δώσουν οι κυνηγοί ούτε μία ψήφο στο κόμμα του.

- Ακούς εκεί να θέλει να σταματήσουν οι ταβέρνες να σερβίρουν παπιά, ακόμα και τον καιρό που απαγορεύεται αυστηρά το κυνήγι τους;

- Δεν ξέρω αν αναρωτήθηκε ο κύριος Τσίπρας τι θα κάνουν οι κυνηγοί που τα σκοτώνουν λαθραία. Γκαρσόνια θα πάνε;

- Λοιπόν αυτό δεν πρόκειται να του περάσει. Τα παπιά θα τα κυνηγάνε οι κυνηγοί όποτε γουστάρουν και κυρίως όταν απαγορεύεται το κυνήγι τους.

- Δε μπορεί να μένουν χωρίς παπιά και λούφες τόσες και τόσες ταβέρνες που τα σερβίρουν αυτά στους πελάτες τους.

- Μπορεί ο Τσίπρας να μη ξέρει πόσο νόστιμα είναι τα πετούμενα. Αλλά ξέρουν πολύ καλά τη νοστιμιά τους, εκείνοι που τα σκοτώνουν παράνομα. Και ιδίως εκείνοι που τα σκοτώνουν χρησιμοποιώντας δολώματα.

- Άσε που έμαθα ότι έβγαλαν ανακοίνωση και λένε ότι δεν πρόκειται να δώσουν ούτε μία ψήφο στον Τσίπρα και οι ψαράδες που ψαρεύουν παράνομα γαρίδες στον Αμβρακικό με παράνομες τράτες.

Φρίη

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)