Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και στο νομό Πρέβεζας

Μεγάλη νίκη για τον ΣΥΡΙΖΑ και στο νομό Πρέβεζας, αφού εκτός του ότι εξέλεξε εκ νέου βουλευτή τον Κώστα Μπάρκα, αύξησε τη δύναμή του σε σχέση με τις εκλογές του 2012 κατά 11,5 μονάδες, ενώ η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε στη δεύτερη θέση χάνοντας τρεις περίπου μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου του 2012. Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 14.976 ψήφους (το 2012 είχε πάρει 10.445 ψήφους), ενώ η Ν.Δ. έλαβε 12.542 ψήφους έναντι 13.583 ψήφων που είχε πάρει το 2012.

Ο Κώστας Μπάρκας είναι εκ νέου ο κυβερνητικός πλέον βουλευτής (πήρε 6.245 ψήφους) ενώ βουλευτής της αντιπολίτευσης εξελέγη ο Στέργιος Γιαννάκης με 5.338 ψήφους (ο Δημ. Τσουμάνης όπως είναι γνωστό δεν κατήλθε υποψήφιος βουλευτής για προσωπικούς, όπως εξήγησε, λόγους).

Η μεγάλη αύξηση που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα και που τον έφερε στην κυβέρνηση, ήταν αποτέλεσμα της αντιμνημονιακής πολιτικής του, αλλά και της οικονομικής αφαίμαξης που υπέστη η πλειοψηφία των πολιτών και της ανεργίας, δεδομένου ότι υπήρχαν οικογένειες στις οποίες δεν εργάζονταν ούτε ένα μέλος της. Στις εκλογές του Ιανουαρίου η Ελληνική κοινωνία στήριξε τις ελπίδες της στον ΣΥΡΙΖΑ και είναι αυτός ένας από τους κύριους λόγους που τον έφεραν στην πρώτη θέση.

Πέραν της κεντρικής πολιτικής σκηνής, στην οποία και οι δύο βουλευτές θα λάβουν μέρος, το νομό απασχολούν και τοπικά προβλήματα, στα οποία τόσο ο κυβερνητικός βουλευτής Κώστας Μπάρκας, όσο και ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Στέργιος Γιαννάκης, υποσχέθηκαν ότι θα προσπαθήσουν στο μέτρο του δυνατού να δώσουν λύσεις. Αναμενόμενο άλλωστε, αφού είναι γνωστό ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα δυόμιση χρόνια που ήταν βουλευτής, έχει δώσει δείγματα προσωπικής παρέμβασης στα προβλήματα που απασχολούν το νομό, αλλά και ο βουλευτής της αντιπολίτευσης δεν είναι απών από τη διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων του νομού, τα προβλήματα του οποίου γνωρίζει καλά, δεδομένου ότι ήταν και πάλι υποψήφιος βουλευτής, αλλά έχει χρηματίσει και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Πρέβεζας.

Να σημειωθεί τέλος ότι στην Ήπειρο ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 8 Βουλευτές. Στην Πρέβεζα τον Κώστα Μπάρκα, στην Άρτα τους Όλγα Γεροβασίλη και Βασίλη Τσίρκα, στη Θεσπρωτία τον Μάριο Κατσή και στα Γιάννενα τους Χρήστο Μαντά,  Ιωάννη Στέφο, Μερόπη Τζούφη και Ιωάννη Καραγιάννη.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)