Θραύση έχει κάνει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) ο… Ipirotakis. Μία φιγούρα με ένα χαρακτηριστικό μεγάλο μαύρο μουστάκι «που αγαπά τις παραδόσεις και τις ατάκες του τόπου του».

Ατάκες- λέξεις που όλοι έχουμε ακούσει από τις γιαγιάδες, τους παππούδες ακόμα κι από τους γονείς μας και έχουν περάσει στο λεξιλόγιό μας. Ατάκες που έχουν μία δόση χιούμορ τόσο για εμάς αλλά κυρίως για όσους δεν έχουν καταγωγή από την Ήπειρο.

Γι’ αυτούς βέβαια μερίμνησαν με την μετάφραση κάτω από κάθε ατάκα, αλλά και την εφαρμογή της σε φράση για την καλύτερη κατανόηση!

Μερικές από αυτές είναι:  τλπωξ- μετάφραση: σκεπάσου- εφαρμογή σε φράση: 
Να πούντιασες λίγο a; άι τλπώξ!, αναμέρα- μετάφραση: κάνε παραπέρα- εφαρμογή σε φράση: αναμέρα λίγο να κάτσω!, βατσνιές- μετάφραση: αγκάθια, τα βάτα- εφαρμογή σε φράση: ααχαχαχα, χώθκε μες σε κατ βατσνιές….

Αυτές είναι μόνο λίγες, αφού κάθε μέρα υπάρχουν νέες αναρτήσεις. Η σελίδα μετρά 12. 818 διαδικτυακούς φίλους μέχρι στιγμής και όλο αναβαίνει. Ειδικά οι νέοι έχουν ενθουσιαστεί κοινοποιώντας με τη σειρά τους τις φωτογραφίες με τις συγκεκριμένες ατάκες.

Μια πολύ ωραία ιδέα, πρωτότυπη που αναδεικνύει την ντοπιολαλιά και τις εκφράσεις που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι Ηπειρώτες…

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)