Με τις πλάτες του Δημάρχου χρησιμοποιούσαν καθημερινά τα αυτοκίνητα του δήμου για το πήγαινε-έλα στα χωριά τους οι δυο άμισθοι αντιδήμαρχοι. Ο κ. Καλαντζής κάλυψε πλήρως τους κυρίους Ππαπαβασιλείου και Ρίζο όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον κ. Γείτονα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Με παρότρυνσή μου έπαιρναν τ΄αυτοκίνητα..το βλέπω ως μια μικρή συνεισφορά του δήμου επειδή ασχολούνται οχτώ και δέκα ώρες καθημερινά στο δήμο χωρίς να αμείβονται» είπε ο δήμαρχος. Κι αφού «καθάρισε» ο επικεφαλής, ο αντιδήμαρχος Β. Παπαβασιλείου δεν ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ο Αχ. Ρίζος απουσίαζε.

Βέβαια, το ότι ανέλαβε την ευθύνη ο δήμαρχος δεν καθιστά ούτε νόμιμο ούτε ηθικό αυτό που γινόταν. Και λέμε γινόταν γιατί αυτομάτως μετά το σχετικό τροχιοδεικτικό σχόλιο της στήλης τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα έπαψαν να παρκάρουν στα γκαράζ των αντιδημάρχων. Αντιλήφθηκαν κι οι ίδιοι το σφάλμα τους, λύθηκαν κι οι γλώσσες αρκετών που δίσταζαν να τους επισημάνουν την πρόκληση νωρίτερα. Με τη δημόσια κάλυψη του δημάρχου δεν εξιλεώνονται στα μάτια της κοινής γνώμης κανένας τους καθώς δεν έχει προηγούμενο μια τέτοια απόφαση-παρότρυνση ούτε στον δήμο Ζηρού ούτε σε κανέναν άλλο δήμο. Και δεν θα πρέπει να τους περνάει από το νου πως άμα περάσει καιρός και ξεχαστεί το θέμα θα μπορούν εκ νέου να κυκλοφορούν δώθε κείθε με τ΄αυτοκίνητα του δήμου. Είναι άλλο να τύχει μια φορά να πάει προς τα μέρη του ο αντιδήμαρχος για να διευθετήσει ένα ζήτημα και να κρατήσει τ΄ αυτοκίνητο στο σπίτι του ως την επόμενη που θα ξαναπάει στο Δημαρχείο κι άλλο να έρχεται και να φεύγει καθημερινά με υπηρεσιακό όχημα λες και στον δήμο τα αυτοκίνητα αγοράστηκαν για να πηγαινοέρχεται το πολιτικό προσωπικό κι όχι οι υπάλληλοι σε δουλειές εκτός γραφείου.

Δεν αμφιβάλουμε καθόλου, ειλικρινά, πως κι οι δυο άμισθοι αντιδήμαρχοι αφιερώνουν όλη τη μέρα τους στο Δημαρχείο για υποθέσεις του δήμου. Το γνωρίζουν οι πάντες πως βρίσκονται εκεί όσο δεν βρίσκονταν άλλοι αντιδήμαρχοι πριν απ΄αυτούς. Μα γι αυτό εκλέχτηκαν. Γιατί υποσχέθηκαν να είναι αλλιώς. Γι αυτό επιλέχθηκαν απ΄τον Δήμαρχο τα συγκεκριμένα πρόσωπα για τις συγκεκριμένες θέσεις. Γιατί ως συνταξιούχοι αλλά νέοι ακόμα, έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των πόστων τους. Αν στην πορεία διαπιστώνουν πως είναι επιζήμια γι αυτούς η ενασχόλησή τους με το δήμο ας αφήσουν να αναλάβουν άλλοι που θα ΄χουν μικρότερα έξοδα γιατί δεν θα χρειάζεται να μετακινούνται απ΄τα χωριά τους. Αλλά ακόμα κι αν δεν ήταν αντιδήμαρχοι οι κύριοι Ρίζος και Παπαβασιλείου δεν θα πηγαινοέρχονταν καθημερινά απ΄τα χωριά τους στη Φιλιππιάδα; Πότε για δουλειές και πότε για καφέ; Ή μήπως δεν πηγαινοέρχονταν πριν και τώρα ξαφνικά ανέκυψαν έξοδα μετακίνησης; Πού ακούστηκε δήμος να χορηγεί σε αντιδημάρχους υπηρεσιακό όχημα για τις μετακινήσεις του από και προς το Δημαρχείο; Ακόμα και για τον Δήμαρχο το υπηρεσιακό όχημα προβλέπεται μόνο για υπηρεσιακές ανάγκες.

Αυτά και δεν χρειάζεται να επανέλθουμε. Ας θεωρήσουμε πως ήταν μια γκάφα λόγω απειρίας στα δημόσια πράγματα. Μόνο ένα υστερόγραφο: Δήμαρχε, τι λες; Έχω έναν γνωστό που του βαλες ιδέες. Δέχεται να τον προσλάβεις σε θέση άμισθου συμβούλου. Έχει ειδικές γνώσεις που θα σου ήταν χρήσιμες. Ως «συνεισφορά» ζητάει μόνο να του δίνεις ένα αμάξι για το πήγαινε-έλα στο χωριό. Ξέρεις τι πράγμα είναι τα καύσιμα κάθε μέρα απ΄το χωριό στη Φιλιππιάδα και πάλι πίσω. Γι αυτά δουλεύουμε. Του μπήκε η ιδέα και δεν λέει να ξεκολλήσει μετά τη γενναιότητά σου να αναλάβεις τέτοια ευθύνη εξ ολοκλήρου.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)