Πολλά πυρά είχε αυτή τη φορά για τον αντιδήμαρχο Παπαβασιλείου ο Μενέλαος Γείτονας της ήσσονος μειοψηφίας. Μετά τα αυτοκίνητα τον εγκάλεσε και για τα κυπαρίσσια. Με δικαιολογία την κακοκαιρία κατέβασαν τα κυπαρίσσια χρόνων. Αυτό εννοούσε ο Μενέλαος, αυτό κι ο Μιλτιάδης Ζήκος που παρενέβαινε από το ακροατήριο. Ο αντιδήμαρχος επέλεξε να απαντήσει με τους νομικούς όρους της πυροσβεστικής υπηρεσίας και το τι λέει ο νόμος.

Δεν είπε το βασικότερο. Αυτό που είπε παρεμβαίνοντας η Δώρα Παπαϊωάννου. Αν είχε συμβεί κάποιο ατύχημα εκείνο το βράδυ από τα κυπαρίσσια αυτά, είτε σε άνθρωπο, είτε σε αυτοκίνητο ή στο περίπτερο ή σε άλλο κτίριο θα εγκαλούσαμε όλοι τον Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή που δεν πρόλαβαν το κακό.

Δεν είπε αυτό που πολύ σωστά είπε ο Χρήστος Γκάρτζιος. Ότι, αν για κάθε τι ψάχνουμε ποιος μπορεί να επωφελείται εκ παραλλήλου και να ψέγουμε γι αυτό τη δημοτική αρχή, τότε δεν θα πρέπει να κάνει τίποτα. Αν π.χ σκεφτόμασταν πως με το μαγικό χωριό επωφελούνται οι καταστηματάρχες της κεντρικής πλατείας δεν άξιζε να γίνει. Ή με το τρενάκι στην πλατεία μητέρας επωφελείται το ψητοπωλείο απέναντι κι αυτό δεν έπρεπε να μπει εκεί. Επιπλέον, δεν ήταν παλαβός ο Παπαβασιλείου να είναι έξω με τέτοιο καιρό, τέτοια μέρα και να κόβει δέντρα.

Δεν είπε αυτό που είπε ο Πρόεδρος Χρ. Χασίδης. Ότι με τέτοια κακοκαιρία εκείνο το βράδυ και με τον αέρα να έχει κατεύθυνση προς το δίκτυο της ΔΕΗ και τα κτίρια, δεν υπήρχε περιθώριο να εφαρμοστεί κατά γράμμα ο νόμος. Εξάλλου πρόκειται για κυπαρίσσια. Δεν έχουν κλάδους να τα περιορίσεις. Αν κόψεις την κορυφή τους ισοδυναμεί με καρατόμηση. Δεν είναι πλατάνια να τα κλαδέψεις. Και τι θα πει «αποθέσαμε»; Θα πει τα τσακίσαμε. Δεν τα πριονίσαμε αλλά το ίδιο κάνει αφού τα καταστρέψαμε. Δεν χρειάζεται κρυφτούλι με τις λέξεις.

Εν πάση περιπτώσει, είπε κι ο αντιδήμαρχος Βασ. Παπαβασιλείου πως εκείνο το βράδυ επιχείρησαν αναλόγως και σε άλλα σημεία του δήμου ως όφειλαν κι ως είχαν την ευθύνη μετά την επιφυλακή που κήρυξε η Πολιτική Προστασία. Στο συγκεκριμένο οικόπεδο δεν μπόρεσε να επιχειρήσει αποτελεσματικά ιδιώτης που κλήθηκε, γι αυτό χρησιμοποιήθηκε συνεργείο του δήμου. Ένα δέντρο έγερνε πάνω στο περίπτερο, δύο πάνω στα καλώδια, γι αυτό έγινε ότι έγινε.

Κάτι που ειπώθηκε για φύτευση άλλων δέντρων σε αντικατάσταση των κυπαρισσιών δεν έγινε πλήρως κατανοητό. Ο δήμος θα φυτέψει άλλα δέντρα στο οικόπεδο ιδιώτη ή από τη μεριά του στην οποία ανήκει το πάρκινγκ;

Πάντως είναι πολλοί εκείνοι που συμφωνούν πως στο κέντρο της πόλης, γιατί περί κέντρου πρόκειται πια κι όχι για αλάνα που ήταν κάποτε, δεν ταιριάζουν κυπαρίσσια. Επιπλέον είναι επικίνδυνα. Άλλα δέντρα, ναι, να φυτευτούν από τον δήμο σε ελεύθερα σημεία του κέντρου. Κι αν αυτό γίνεται με τα κυπαρίσσια που κόπηκαν σε μια μέρα κακοκαιρίας σκεφτείτε τι έχει να γίνει όταν έρθει η ώρα να κοπούν τα πλατάνια για τη διάνοιξη της εισόδου της πόλης από την Καμπή. Πρέπει ν΄αρχίσουν από τώρα να φυτεύουν νέα δέντρα αν θέλουν να προχωρήσει το έργο χωρίς χρονοτριβές.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)