Στην απότιση φόρου τιμής στον πλέον ηλικιωμένο ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα στο νομό, αποσκοπεί η φωτογραφία που δημοσιεύεται. Ο Αποστόλης Κωτσάκης από το Λούρο, έφυγε από κοντά μας στα 96 του χρόνια και κηδεύτηκε στο χωριό του την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, λίγε μέρες πριν το όνειρό του να δει τον Τσίπρα πρωθυπουργό γίνει πραγματικότητα. Ήταν από τους πλέον μάχιμους αγωνιστές και με πολύχρονη πείρα στους δρόμους της αριστεράς, υπέμενε με καρτερικότητα τις εξορίες και τις φυλακίσεις, με τις οποίες τον «αντάμειψαν» οι κυβερνήσεις της δεξιάς και οι δικτάτορες. Οι συμβουλές του προς τους νεότερους ήταν καταλυτικές, αφού πάντοτε συμβούλευε για ήθος και αξιοπρέπεια που θα πρέπει να έχει ένας άνθρωπος για να πορευθεί στη ζωή του με ψηλά το κεφάλι.

Στη σκέψη του Αποστόλη Κωτσάκη ήταν να δει να κυβερνάται η χώρα από κυβέρνηση της αριστεράς και λίγες μέρες πριν το θάνατό του, έγινε πραγματικότητα το όνειρό του. Όλοι όσοι τον συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία –και ήταν εκατοντάδες- σιγομουρμούρισαν ότι έπρεπε να ζήσει ακόμα δυό-τρεις μέρες για να δει να γίνεται πραγματικότητα το όνειρό του, να δει τον Τσίπρα πρωθυπουργό.

Αξιοσημείωτο είναι το ότι στη τελευταία του κατοικία τον συντρόφευσε η εφημερίδα «Αυγή» της οποίας ήταν καθημερινός αναγνώστης από όταν αυτή εκδόθηκε και η οποία με ευλάβεια εναποτέθηκε στο φέρετρό του από τους οικείους του. Όπως επίσης και σύμφωνα με επιθυμία του ίδιου και των οικείων του, αντί για στεφάνια τα χρήματα διατέθηκαν στο κόμμα και σε άλλα ιδρύματα που εξυπηρετούν κοινωνικούς σκοπούς.

Φόρο τιμής στη μνήμη του Αποστόλη Κωτσάκη είναι και η φωτογραφία που δημοσιεύουμε. Ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, συνομιλεί με τον κυρ-Αποστόλη σε μία από τις τακτικές συναντήσεις που είχε μαζί του. Άλλωστε ο κυρ-Αποστόλης έλεγε σε ομήγυρη ότι η μία από τις δύο επιθυμίες του έγινε πραγματικότητα, αφού ευτύχησε να δει να εκλέγεται βουλευτής της αριστεράς στο νομό. Την άλλη επιθυμία του, να δει τον Τσίπρα πρωθυπουργό, δεν ευτύχησε να τη χαρεί, αφού έφυγε για πάντα τέσσερις μέρες πριν από το χαρμόσυνο γεγονός.

Και από τη στήλη η ευχή να είναι αλαφρύ το χώμα που σκέπασε τον αγνό αγωνιστή της αριστεράς Απόστολο Κωτσάκη.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)