ΚΙ ΑΥΤΑ…
● 92 ολόκληρα χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου δέσποζε το όνομα Παπανδρέου και τώρα η Βουλή δεν θα έχει στις τάξεις της αυτό το όνομα. Τρεις πρωθυπουργοί αναδείχτηκαν από την οικογένεια Παπανδρέου με τελευταίο τον ΓΑΠ, ο οποίος και απέτυχε να μπεις τη βουλή με το νέο κόμμα του και όχι με το ΠαΣοΚ, με το οποίο και είχε γίνει πρωθυπουργός. Ο πρώτος Παπανδρέου της βουλής ήταν ο επονομαζόμενος και «Γέρος της Δημοκρατίας» ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1923. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ίδρυσε το ΠαΣοΚ το 1974 και έγινε πρωθυπουργός το 1981. Ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός το 2010 και μ’ αυτόν έκλεισε ο κύκλος της οικογένειας Παπανδρέου, αφού απέτυχε να επανεκλεγεί βουλευτής στις εκλογές του Ιανουαρίου. Φυσικά δεν γνωρίζει κανείς αν κλείνει οριστικά ο πολιτικός κύκλος της οικογένειας Παπανδρέου.

● Στις θέσεις τους επιστρέφουν οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα τον Σεπτέμβριο του 2013 και, καθώς δεν απορροφήθηκαν σε άλλες θέσεις του Δημοσίου, ουσιαστικά είχαν απολυθεί. Έχουμε και στην Ήπειρο ανάλογη περίπτωση, αφού στα Γιάννενα 11 είναι οι καθαρίστριες που ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία, οι οποίες σύντομα θα ξαναπιάσουν και πάλι δουλειά στη ΔΟΥ! Οι απολυμένες καθαρίστριες είχαν κάνει πέρυσι αγώνα διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμά τους στην εργασία. Και τελικά φαίνεται ότι η νέα κυβέρνηση δικαιώνει τους αγώνες των απολυμένων καθαριστριών, μιάς και η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποφασίσει να τις απολύσει προκειμένου να κερδίσει κάποιες χιλιάδες ευρώ, τα οποία όμως μπορούσε να κερδίσει διώχνοντας τους περιττούς συμβούλους του υπουργείου Οικονομικών.

● Καίρια αποδείχτηκε η παρουσία το Αλέξη Τσίπρα στο ψηφοδέλτιο της Άρτας κα-θώς η διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. είναι από τις μεγαλύτερες που καταγράφεται στη χώρα. Πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε 44,21% έναντι 29,92% της Ν.Δ. αφήνοντας στη τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ με 5,27% και στην τέταρτη το ΚΚΕ με 5,13%. Απόδειξη πως η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα εκτόξευε το κόμμα του είναι η άνοδος κατά 15% από το ποσοστό του 2012, όταν είχε συγκεντρώσει 29,15% όντας δεύτερο πίσω από τη Ν.Δ. Στα αξιοσημείωτα είναι η μείωση κατά 7% της εκλογικής δύναμης του ΠΑΣΟΚ.
Η Όλγα Γεροβασίλη η οποία εξελέγη εκ νέου βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Η διαρκής στήριξή σας μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω. Πάντα με ειλικρινή και δυνατή σχέση μαζί σας, πάντα με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία και τις ανάγκες της και μόνο εκεί. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, ώστε η κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, να κάνει τις ελπίδες μας πράξη. Σας ευχαριστώ απ’ την καρδιά μου για την, πολύ τιμητική για μένα, ανανέωση της εμπιστοσύνης σας».

● Εμπεριστατωμένη εισήγηση είχε η πρόεδρος της δημοτική εταιρείας κ. Γεωργία Ξώνα την οποία και διάβασε στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης. Και απέδειξε ότι αν θέλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι μπορούν να αποδείξουν τις ικανότητές τους σε θέματα της αρμοδιότητάς τους, κυρίως δε σε θέματα διαφάνειας που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος. Θα πούμε για μια ακόμη φορά ότι η συμπαράσταση του δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου σε τέτοιες, ελπιδοφόρες θα λέγαμε, ενέργειες είναι δεδομένη, όπως φάνηκε από την πλήρη στήριξη που παρείχαν στην πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης. Είναι και αυτό ένα σημάδι ότι η νυν δημοτική αρχή ξέρει να ξεχωρίζει εκείνους που κάνουν σωστά τη δουλειά τους και τους ανταμείβει ανάλογα. Η κ. Ξώνα είναι συγκεκριμένο παράδειγμα.

● Δεν μπορεί κανείς να πει ότι είναι ικανοποιητικά τα οικονομικά των δή- μων συνολι-κά και του δήμου Ζηρού ειδικότερα. Από την άποψη αυτή, έχει σημασία το γεγονός ότι ο δήμαρχος Ζηρού, επισκέφτηκε αρμόδιους παράγοντες των υπουργείων για να διεκδικήσει χρήματα, στάση την οποία θεωρούμε βέβαιο ότι θα τηρήσει και με τη νέα κυβέρνηση. Από την άποψη αυτή, θεωρούμε ότι ήταν υπερβολική η κριτική που ασκήθηκε στον δήμαρχο για τα έξοδα που πραγματοποίησε στα ταξίδια του αυτά, δεδομένου ότι δεν έκανε τα ταξίδια για προσωπικό του όφελος. Άλλωστε το ποσό ήταν τόσο μικρό, το οποίο ίσα που κάλυπτε τα έξοδα διαμονής και τα έξοδα της μετακίνησης, όπως είπε και ο ίδιος. Και πάντως είναι από τις λίγες φορές που συζητείται στο δημοτικό συμβούλιο τέτοιας φύσεως οικονομικό θέμα. Όπως για πρώτη φορά συζητείται θέμα ορίου πληρωμής των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούν ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι. Και από μια πλευρά είναι καλό που έρχονται για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο τέτοια θέματα. Από την άλλη όμως, όταν πρόκειται για ταξίδι του δημάρχου στην Αθήνα, μάλλον χτυπάει άσχημα και στους ακροατές η συζήτηση των εξόδων που πραγματοποιούνται.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)