● Λοιπόν κέρδισε στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και τα ΑΤΜ δουλεύουν κανονικά, ο ήλιος ανέτειλε από την ανατολή και οι ακρίδες δεν ήρθαν για να σκεπάσουν τον ουρανό.

- Το ατύχημα του Σαμαρά, τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα, δεν συνέβη. Και θα περιμένουμε μαζί με τον Σαμαρά μέχρι που να συμβεί.

● Πολύ καλά το σκέφτηκε ο πρώην πρωθυπουργός μας και δεν πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου να παραδώσει στον νέο πρωθυπουργό και έπεσαν όλοι να τον φάνε.

- Και λέω πολύ καλά, γιατί θεωρεί ότι ο Τσίπρας θα είναι μια μικρή παρένθεση στη διακυβέρνηση της χώρας, οπότε ο ίδιος ο Σαμαράς θα ξαναγίνει πρωθυπουργός.

- Και αφού στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζει τα κατατόπια, γιατί θα πρέπει να τα μάθει και ο άλλος; Μια σωστή σκέψη από έναν σωστό άνθρωπο.

- Άσε που δεν είχε τίποτα να παραδώσει ο πρώην πρωθυπουργός και γι’ αυτό δεν πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου.

- Το μόνο που είχε να παραδώσει ήταν ο καταστροφέας εγγράφων. Και να σας ρωτήσω τώρα. Γκοντζάμ πρωθυπουργός θα πήγαινε στου Μαξίμου να παραδώσει μόνο τον καταστροφέα εγγράφων;

- Καλά έκανε επίσης και στο παρά πέντε παράγγειλε καταστροφέα εγγράφων, όπως τουλάχιστον μας πληροφορούν οι ειδήμονες.

- Και δεν καταλαβαίνω γιατί διαμαρτυρήθηκαν οι νέοι κυβερνώντες. Τι ήθελαν δηλαδή να μη καταστρέψει τα απόρρητα έγγραφά του ο πρωθυπουργός και να μάθουν τα μυστικά του οι νέοι;

- Γιατί εκτός από τα κρατικά μυστικά, τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν θα έπρεπε να διαρρεύσουν, μπορεί ο πρωθυπουργός να είχε και τίποτε αλλότρια μυστικά.

- Τι ήθελαν οι άλλοι, να τα μάθουν κι αυτά; Οπότε οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως καλά έκανε ο πρωθυπουργός και αγόρασε καταστροφέα.

- Μόνο που τον αγόρασε λίγο πριν τις εκλογές, οπότε κατάλαβαν όλοι ότι δεν θα παρέμεινε στη θέση αυτή και μετά τις 25 Ιανουαρίου.

● Αμ ο άλλος. Που δεν ορκίστηκε ενώπιον του αρχιεπισκόπου, όπως συνήθιζαν να κάνουν οι πρωθυπουργοί από συστάσεως του Ελληνικού κράτους, αλλά στην τιμή του;

- Δεν είχε δίκιο η Νέα Δημοκρατία που δια του εκπροσώπου της διεμήνυσε ότι δεν άρχισε καλά την πρωθυπουργία του ο Τσίπρας;

- Και απ’ ότι έμαθα, συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο για να του πει ότι δεν πρόκειται να ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο, αλλά θα ορκιστεί πολιτικά.

- Φυσικά ο αρχιεπίσκοπος του έδωσε την ευχή του και του είπε να προσέχει αυτά τα τέσσερα χρόνια από τις κακοτοπιές.

- Αν του έδωσε και αντίδωρο δεν ξέρω. Ξέρω μόνο ότι στην πολιτική του ορκωμοσία ο Τσίπρας είπε κάτι λόγια που του ήρθαν εκείνη τη στιγμή στο μυαλό και που απ’ ότι μου είπαν δεν τα κατάλαβε ούτε ο Παπούλιας.

● Καλά ο Άδωνις Γεωργιάδης πήρε πίσω τη δήλωσή του ότι θα μεταναστεύσει σε περίπτωση που τις εκλογές κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί, όπως δήλωσε, τον ψήφισαν πολλοί ψηφοφόροι τους και δεν μπορεί να τους εγκαταλείψει.

- Η Αλ Σάλεχ όμως που δεν την ψήφισαν πολλοί ψηφοφόροι, τι θα κάνει; Θα μεταναστεύσει επειδή κέρδισε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα βρει κάποια δικαιολογία για να παραμείνει στη χώρα;

- Καλά για τον Πάγκαλο που δήλωσε κι αυτός ότι σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ θα αυτοκτονούσε ή θα μετανάστευε, δεν το συζητάω.

- Τα είπε αυτά έτσι για πλάκα, γιατί δεν είχε τι να πει εκείνη τη στιγμή. Άλλωστε έχει από καιρό δηλώσει ότι ψήφιζε με όλη του την καρδιά τον Σαμαρά, για να μη έρθει στην εξουσία ο Τσίπρας.

● Δεν ξέρω αν το μάθατε, αλλά σας πληροφορώ ότι ο Βενιζέλος είναι αποφασισμένος να παραιτηθεί.

- Το μόνο που του απομένει να κάνει, μετά από το σώσιμο που έκανε στην Ελλάδα, είναι να πάει το ΠαΣοΚ συντεταγμένα σε ένα συνέδριο, όπου εκεί θα αναδείξει και την ηγεσία του.

- Τώρα θα μου πείτε ποιος είναι αυτός που θα θελήσει να αναλάβει την ηγεσία ενός κόμματος που πνέει τα λοίσθια, δεν ξέρω να σας απαντήσω.

- Αν και τέτοιος διαθέσιμος μπορεί να είναι ο Γεώργιος ο Β΄ ο Παπανδρέου ο Γ΄, του οποίου μπορεί το ΚΙΔΗΣΟ να απέτυχε να μπει στη βουλή, ο ίδιος όμως δηλώσει παρών για να σώσει για άλλη μια φορά τη χώρα.

- Την πρώτη φορά την είχε σώσει όταν ανακοίνωνε ότι η χώρα τίθεται υπό τον έλεγχο του νομισματικού ταμείου, το οποίο μας κάνει τη χάρη να μας δανείσει χρήματα, τα οποία θα του τα επιστρέψουμε με τόκο και μάλιστα λίγο μεγαλύτερο από τον κανονικό.

● Α, του Θεοδωράκη δεν του αρέσει η νέα κυβέρνηση, αν και εύχεται να πετύχει στο έργο της.

- Μεγάλη ψυχή αυτός ο άνθρωπος. Θέλει να τα αλλάξει όλα, χωρίς να αλλάξει τη χώρα. Όπως ακριβώς έκανε και όταν είχε την εκπομπή στην τηλεόραση.

- Θα θυμάστε ότι και τότε ήθελε να τα αλλάξει όλα.

● Λίγες μέρες πέρασαν από ην ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνητικού κόμματος και όλοι μα όλοι οι δημοσιογράφοι των καναλιών κυρίως, ομνύουν στο όνομα του Τσίπρα.

- Και δεν είναι μόνο ότι ξέχασαν τι έλεγαν λίγες μέρες πριν, τότε που μαζί με την κυβέρνηση της Ν.Δ. φόβιζαν τον κόσμο ότι θα έρθει η καταστροφή αν κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Είναι ότι εντελώς ξεδιάντροπα, εκπέμπουν ύμνους υπέρ του Τσίπρα και νομίζει κανείς ότι πάντοτε ήταν με το κόμμα αυτό.

- Είναι η εμετική πλευρά της συστημικής δημοσιογραφίας, που δίνει όρκο όχι στην αντικειμενική πλευρά της, αλλά στους εργοδότες της.

- Δεν φταίει μόνο η έκρηξη της τεχνολογίας και η εξ αυτής εύκολη πρόσβαση στην ενημέρωση. Φταίει και το κακό το χάλι της εγχώριας δημοσιογραφίας, που έχει απαξιωθεί τόσο πολύ η πάλαι ποτέ λεγόμενη «τέταρτη εξουσία».

● Στο μόνο που έπεσαν μέσα οι πριν από τις εκλογές σχολιαστές είναι το ντου που έγινε στην ΕΡΤ.

- Θα μάθατε ότι το ίδιο βράδυ όταν ανακοινώθηκαν τα εκλογικά αποτελέσματα και κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ έκαναν ντου και κατέλαβαν το ραδιομέγαρο, στο οποίο η πρώην κυβέρνηση είχε ρίξει μαύρο.

- Και αν δεν ήταν τα ΜΑΤ να τους απωθήσουν, θα θρηνούσαμε τώρα θύματα, που θα προέρχονταν από τους εργαζόμενους στην ΝΕΡΙΤ με θύτες τους πρώην εργαζόμενους στην ΕΡΤ.

- Αυτά και άλλα πολλά διαβάσαμε σε εφημερίδα, στην οποία γράφουν οι καλύτεροι σχολιαστές –όπως διατείνονται οι ίδιοι.

● Σας πληροφορώ ότι θα στενοχωρηθώ πολύ γιατί η νέα κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανανεώσει τη θητεία στην γενική γραμματέα της περιφερειακής διοίκησης Ηπείρου και Δυτ. Μακεδονίας κυρία Ευταξά.

- Καθ’ ότι η νέα κυβέρνηση, αν δεν καταργήσει εντελώς τις περιφερειακές διοικήσεις, κάτι που είναι στις προθέσεις της, σκέφτεται να τοποθετήσει άλλο πρόσωπο στη θέση αυτή.

- Πραγματικά δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς έκανε αυτά τα δυόμιση χρόνια η κυρία Ευταξά από τη θέση αυτή.

- Εκτός βεβαίως από του να παρίσταται στις εκδηλώσεις του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και της νεολαίας του ίδιου κόμματος.

- Εκτός και αν της είχαν πει ότι αυτή είναι η δουλειά της.

Φρίη

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)