Μεγαλύτερη η συμμετοχή στο φετινό Καρναβάλι Φιλιππιάδας που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών υπό την αιγίδα του δήμου Ζηρού

Ο μεγαλύτερος θεσμός της πόλης, το Καρναβάλι Γυναικών Φιλιππιάδας, με τη συμμετοχή ανδρών στα γκρουπ του, μετονομάζεται σε Καρναβάλι Φιλιππιάδας και έρχεται πιο δυναμικό και εντυπωσιακό από ποτέ.

Φέτος είναι η 13η χρονιά διοργάνωσης του Καρναβαλιού και όχι μόνο δεν φθίνει με το πέρασμα των χρόνων αλλά μεγαλώνει. Το αγκαλιάζουν ακόμη περισσότεροι νέοι άνθρωποι και προσελκύει όλο και πιο πολλούς επισκέπτες.

Οι γυναίκες του συλλόγου αλλά και όλοι όσοι θα λάβουν μέρος στην παρέλαση έχουν σχεδόν ετοιμάσει όλες τις λεπτομέρειες και το μόνο που μένει είναι στις 20 Φεβρουαρίου να ξεχυθούν στην πόλη δίνοντας τον αποκριάτικο παλμό….

Μόνο μία εβδομάδα έμεινε λοιπόν πριν απολαύσουμε το Καρναβάλι και επικοινωνήσαμε με την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών κ. Νίκη Παπαδήμα για να μας δώσει μία εικόνα για το τι θα δούμε.

 

 

Ο θεσμός του Καρναβαλιού φέτος αλλάζει με τη συμμετοχή ανδρών στα γκρουπ. Πως προέκυψε η ιδέα και ποια θετικά βλέπετε σε αυτή;

Η ιδέα υπήρχε πάντα μεταξύ των μελών του Συλλόγου και φέτος είπαμε να την υλοποιήσουμε. Το όφελος θα είναι σίγουρα στον εμπλουτισμό της παρέλασης. Με τις επιπλέον συμμετοχές θα μεγαλώσει ο αριθμός των γκρουπ κάτι που θα την κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακή.

 

 

Κάτι καινούργιο για το σύλλογο είναι και μία νέα δημοτική αρχή. Πως ήταν η συνεργασία σας;

Όπως κάθε χρόνο, απ’ όταν ξεκίνησε το Καρναβάλι, ο δήμος είναι πάντα δίπλα στο σύλλογο. Από την πλευρά μας έχουμε κάνει την αίτηση για το οικονομικό ποσό που θα μας δώσει. Συνδυαστικά ο δήμος διοργάνωσε και άλλες εκδηλώσεις και έτσι δημιούργησε ένα πλούσιο αποκριάτικο πρόγραμμα. Η βοήθεια είναι κυρίως οικονομική αλλά δεν λείπουν οι ιδέες που μας δίνουν, όχι μόνο ο δήμος αλλά και όλοι οι δημότες που ασχολούνται με το Καρναβάλι. Με αυτόν τον τρόπο ο καθένας τόσα χρόνια έως και σήμερα βάζει το δικό του πετραδάκι χτίζοντας τελικά αυτόν το θεσμό.

 

Πότε ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι;

Η έναρξη Καρναβαλιού έγινε στα μέσα Γενάρη, όπως κάθε χρόνο. Το χρονικό περιθώριο μπορεί να φαίνεται μικρό, αλλά ήδη οι υπεύθυνοι των γκρουπ είχαν στο μυαλό τους τη θεματολογία και έτσι ήταν επαρκής. Κάθε χρόνο υπάρχουν τα μέλη του συλλόγου που αναλαμβάνουν σταθερά ένα γκρουπ και συμπληρώνονται με τις επιπλέον συμμετοχές στην παρέλαση.

 

Πόσα γκρουπ θα υπάρχουν στην φετινή παρέλαση και ποια θα είναι η θεματολογία τους;

Σε σχέση με πέρυσι είναι περισσότερα τα γκρουπ και από ολόκληρο το δήμο Ζηρού και γύρω περιοχές (Θεσπρωτικό, Ριζοβούνι, Χανόπουλο, Νέα Κερασούντα, Καμπή, Άγιος Γεώργιος κλπ)… Μέχρι στιγμής υπάρχουν είκοσι πέντε και περιμένουμε και άλλες συμμετοχές. Η θεματολογία κάποιων από τα γκρουπ που θα παρελάσουν είναι: 1ο Δημοτικό ΦιλιππιάδαςΕλληνικός κινηματογράφος, 2ο Δημοτικό Φιλιππιάδας: Ξωτικά, 3ο Δημοτικό Φιλιππιάδας: Διαβολάκια, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας: Γάμος για γέλια και για κλάμματα, Σύλλογος Φίλων Μουσικής: Νότες, Γκίκα: Μiss λεμόνι/ sir λεμόνι, Λάππα Ρένα: 3 πουλάκια κάθονταν, Θεοχαροπούλου Ιωάννα: Ινδές- Ινδοί, Κουτσούμπα Στέλλα (χοροτεχνείον): kickboxer, Ντάτση Χρυσούλα: Oι παλιές είναι αλλιώς, Τέννις: super ηρωες, Βοντιτσα- Μαγλαρα: Ομάδα του Δία, Λάππα Ντίνα: Σεφ, Σύλλογος Χανόπουλου: του κουτρούλη ο γάμος, Σύλλογος Νέων Φιλιππιάδας: ΝΑ FUNKY KOTES, Μαλαμή twins: Κατοικίδια ζώα, Σύλλογος Νέων Καμπής: Λύκος και Κοκκινοσκουφίτσες..

 

Βλέπουμε πως το ενδιαφέρον των νέων είναι μεγάλο…

Έχουν επιστρέψει πολλά νέα παιδιά στον τόπο τους και θέλουν να συμβάλουν στον πολιτισμό με φρέσκες ιδέες και με μεγάλη όρεξη. Σχολεία, σύλλογοι νέων και πολλά παιδιά έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια του συλλόγου και θέλουν να την στηρίξουν και να διασκεδάσουν συμμετέχοντας στο Καρναβάλι.

 

Όσο περνάνε τα χρόνια βλέπετε μεγαλύτερες δυσκολίες στην διοργάνωση του Καρναβαλιού;

Κάθε χρόνο, εκτός από την βοήθεια του δήμου μας στηρίζουν οικονομικά ελεύθεροι επαγγελματίες της περιοχής, άνθρωποι της Φιλιππιάδας, αλλά και οι ίδιες οι γυναίκες και όσοι συμμετέχουν με την αγορά των στολών τους. Όλα αυτά συμβάλουν στο στήσιμο του Καρναβαλιού και βοηθάνε στην ύπαρξή του. Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες αλλά το παλεύουμε.

 

Το Καρναβάλι είναι ένας θεσμός για την περιοχή. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του εδώ και 13 χρόνια;

Νομίζω ότι ο σύλλογος, τα μέλη του και όλοι όσοι συμμετέχουν έχουν αγαπήσει το Καρναβάλι. Τους γεμίζει ζωντάνια και αισιοδοξία και έτσι προσπαθούν κάθε χρόνο να γίνεται όλο και καλύτερο. Αυτό βλέπουμε πως έχει περάσει και στη νέα γενιά, κάτι που μας γεμίζει χαρά και ελπίδα για τη συνέχισή του.

 

Προλαβαίνει κάποιος ακόμη και την τελευταία εβδομάδα να πάρει μέρος;

Βέβαια, αρκεί να επικοινωνήσει με κάποιο μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών και να δηλώσει συμμετοχή. Εμείς πάντως καλούμε όσους θέλουν να συμμετάσχουν ή απλά να παρακολουθήσουν την παρέλαση και υποσχόμαστε ότι θα τους μείνει αξέχαστο, θα γελάσουν, θα διασκεδάσουν και θα γιορτάσουν με την ψυχή τους…

 

«Ο Σύλλογος θα ήθελε να ευχαριστήσει το δήμο, τους χορηγούς, τους οποίους θα ανακοινώσει σύντομα, τους ανθρώπους που είχαν εθελοντική συμμετοχή και όλους τους Καρναβαλιστές που θα πάρουν μέρος στην παρέλαση.»

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Κέφι, τραγούδι και χορό θα φέρει η παρέλαση των Καρναβαλιστών, 5.0 out of 5 based on 1 rating