● Κοπή πίτας. Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 στις 12.30 το μεσημέρι ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αττικής κόβει την πίτα του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο «παλιά ταβέρνα Κρητικού» στην Πλάκα, όπου εκτός από το καθιερωμένο κόψιμο της πίτας, θα γίνει και σύντομος απολογισμός των πεπραγμένων του Συλλόγου, καθώς επίσης και συζήτηση για θέματα που αφορούν το Σύλλογο. Δεν θα λείπει φυσικά η ζωντανή μουσική που θα διασκεδάσει τους παριστάμενους, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την εξαιρετική κουζίνα του καταστήματος, σε συνδυασμό με το καλό κρασί του. Η τιμή της πρόσκλησης είναι 20 ευρώ και όσοι επιθυμούν μπορούν να προμηθευτούν προσκλήσεις από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου. Το οποίο θα αισθανθεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή με την παρουσία σας. Φυσικά θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε στην αποτελεσματική επίτευξη των στόχων του συλλόγου, δίνοντας την παρουσία μας στην εν λόγω εκδήλωση.

● Η Αδελφότητα Ανωγειατών πραγματοποιεί την αποκριάτικη εκδήλωσή της στις 21 Φεβρουαρίου στο κέντρο Λουτσάρη και καλεί όλους μέλη και μη της αδελφότητας να παραστούν.

● Απαγόρευσης αλιείας της καραβίδας Από το Τμήμα Αλιείας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται, ότι με απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαγορεύεται η αλιεία καραβίδας με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο σε όλο το μήκος και όλους τους παραποτάμους του Καλαμά, καθώς και σε όλους τους ποταμούς και τα υδάτινα οικοσυστήματα της Ηπείρου από 15 Φεβρουαρίου έως 31 Μαΐου 2015, με σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής του είδους και των φυσικών πληθυσμών.
Στην τεχνητή λίμνη Πηγών Αώου η απαγόρευση διενέργειας της αλιείας της καραβίδας ισχύει από 15 Φεβρουαρίου έως 30 Ιουνίου 2015.

● Νέες άδειες ταξί. Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικής για την απόκτηση νέας άδειας ΤΑΧΙ είναι η 31η Μαρτίου 2015.

● Αποφάσεις της επιτροπής περιβάλλοντος της περιφέρειας. Στην ομόφωνη θετική γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το πρόγραμμα ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα – Αλβανία 2014 -2020, προχώρησε η επιτροπή περιβάλλοντος, χωρικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.
Επίσης ενέκρινε την χορήγηση των αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου, ο αριθμός των οποίων είχε γίνει αποδεκτός με απόφαση του περιφερειάρχη Ηπείρου βάσει των εισηγήσεων των Δημοτικών Συμβουλίων, και τη διαδικασία καθώς και την έκδοση των διοικητικών πράξεων – αποφάσεων χορηγήσεων των συγκεκριμένων αδειών να αναλάβουν οι διευθύνσεις ανάπτυξης των περιφερειακών ενοτήτων.
Τέλος η επιτροπή γνωμοδότησε θετικά επί του περιεχομένου των Μ.Π.Ε. για το έργο λειτουργία υφιστάμενης βιομηχανίας παραγωγής προϊόντων γάλακτος, εγκατεστημένη στη θέση «Νεγρέσι», Αμμοτόπου Άρτας, και μικρό υδροηλεκτρικό έργο, ισχύος 204 KW , στο ρέμα Τούση στην Ανθούσα Πάργας.

● Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του Ελληνικού πρωϊνού Ηπείρου στην 10η έκθεση HO.RE.CA 2015 που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 6-9 Φεβρουαρίου 2015 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα.
Ιδιαιτέρως υψηλή ήταν η προσέλευση επισκεπτών στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ η Ηπειρώτικη γαστρονομία και το Ελληνικό πρωινό Ηπείρου κέρδισε τις εντυπώσεις. Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, το οποίο λειτούργησε μέσα στο κεντρικό περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, παρουσιάστηκαν τα προϊόντα της Ηπείρου, οι εκατοντάδες επισκέπτες που ήρθαν γεύτηκαν παραδοσιακές Ηπειρώτικες συνταγές και ενημερώθηκαν τόσο για τα προϊόντα όσο και για τις ομορφιές της Ηπείρου.
Στόχος ήταν η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου και της ιδιαιτερότητας των τοπικών μας προϊόντων και της τοπικής κουζίνας, φέρνοντας κοντά ξενοδόχους και τοπικούς παραγωγούς και επίσης η παρουσίαση και γνωριμία και εξοικείωση του κοινού με το ελληνικό Ηπειρώτικο πρωινό. Η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να ενισχύσει την Ηπειρώτικη παραγωγή, και να προσδώσει αναγνωρισιμότητα και προστιθέμενη αξία στα Ηπειρώτικα προϊόντα, συμβάλλοντας στην αύξηση της ζήτησης τους, έκανε αισθητή την παρουσία της, ως μία μάλιστα από τις επτά τιμώμενες Περιφέρειες.
Ο κ. Πίττας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξ.Ε.Ε. και υπεύθυνος του προγράμματος Ελληνικό Πρωινό, ανέφερε ότι η Ήπειρος είναι η πρώτη περιφέρεια σε αριθμό πιστοποιήσεων ξενοδοχείων που έχουν υιοθετήσει επίσημα το Ελληνικό πρωϊνό της Ηπείρου. Ο κ. Ιωάννου, ο οποίος παραβρέθηκε στην έκθεση, ευχαρίστησε τους Ηπειρώτες παραγωγούς οι οποίοι πρόσφεραν τα προϊόντα τους και συνετέλεσαν ώστε η συγκεκριμένη ενέργεια να έχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

● Μητρώο συνταγογράφων γεωργικών φαρμάκων. Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας ανακοινώνει προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι ξεκίνησε η λειτουργία της ψηφιακής υπηρεσίας του Μητρώου Συνταγογράφων Γεωργικών Φαρμάκων.
Δικαίωμα εγγραφής στο ανωτέρω Μητρώο έχουν όλοι οι πτυχιούχοι γεωπόνοι ΑΕΙ και από τους πτυχιούχους ΤΕΙ οι απόφοιτοι των τμημάτων Φυτικής Παραγωγής, Θερμοκηπιακών καλλιεργειών και Ανθοκομίας και του τμήματος Βιολογικής Γεωργίας μόνο για σκευάσματα που έχουν έγκριση στη βιολογική γεωργία.
• Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, δε θα μπορέσει να παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στην Πρέ- βεζα, στην Ιερά Μνή- μη του Πολιούχου της, Αγίου Χαραλάμπους, λόγω των Προγραμματικών δηλώσεων της νέας Κυβέρνησης στη Βουλή των Ελλήνων την 10η Φεβρουαρίου.
Ο Κώστας Μπάρκας εύχεται σε όλες τις Πρεβεζάνες και τους Πρεβεζάνους Χρόνια Πολλά, Υγεία και Δύναμη.

• Στο νοσοκομείο της Ά- ρτας εντάσσεται λειτουργικά το Κέντρο Υ- γείας Φιλιππιάδας, σύμφωνα με απόφαση που φέρει την υπο- γραφή του πρώην υπουργού υγείας Μάκη Βορίδη. Το Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού έχει αναφορά στο νοσοκομείου Πρέβεζας, στο οποίο προστίθεται και το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας.

• Με απόφαση που υπογράφηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2014, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Φιλιππιάδας συγχωνεύεται με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Άρτας, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσπρωτικού, συγχωνεύεται με αυτήν της Πρέβεζας. Ως σημαντικό στοιχείο για τη συγχώνευση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών προτάσ- σεται το γεγονός του περιορισμού των εξόδων, αφού πολλές από αυτές στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτίρια (η πυροσβεστική υπηρεσία Φιλιππιάδας είναι μία από αυτές). Να σημειωθεί πάντως ότι υπάρχει διαφωνία για την συγχώνευση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και προς τούτο ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Υπαλλήλων Περιφέρειας Ηπείρου κ. Μαγέλης, είχε επαφές με παράγοντες προκειμένου να εξεταστεί η όλη υπόθεση και τα προβλήματα που δημιουργούνται.

• O Δήμος Αρταίων, στην προσπάθειά του να βελτιώσει την εικόνα της πόλης και ταυτόχρονα να συντηρήσει τα υψίκορμα δέντρα, συνεχίζει τις ετήσιες εργασίες κοπής και κλαδέματος, σε κοινόχρηστους χώρους (Πλατείες, Σχολεία κ.λ.π.) σε όλο το Δήμο, όπου υπάρχουν δέντρα επικίνδυνα και οι οποίες ξεκίνησαν εδώ και περίπου ένα μήνα.
Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Πρασίνου και Προ- στασίας Περιβάλλοντος κ. Δημήτρη Νταλάκα

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)