● Αφήστε λίγο να το χαρούμε βρε αδερφέ. Μπορεί οι κόκκινες γραμμές του Τσίπρα που βάζει στις συζητήσεις του με τους δανειστές μας να γίνουν …μωβ, αλλά ρε σεις αφήστε μας να πούμε μέσα μας τουλάχιστον ότι υπάρχουν και άλλοι δρόμοι που μπορεί κανείς να περπατήσει στις διαπραγματεύσεις με τους μεγάλους.

- Γιατί όταν ανήκεις σε μια οικογένεια, κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι μεγαλύτερος από τον άλλον. Το μόνο που πρέπει να λέγεται είναι η δημοκρατική συνύπαρξη.

- Και αυτό προσπαθεί να αποδείξει ο Τσίπρας με την επιμονή του στις διαπραγματεύσεις. Ότι δηλαδή, ο ένας έχει την ανάγκη του άλλου. Και όχι ότι ο ένας είναι ισχυρότερος του άλλου και άρα οι αδύναμοι θα πρέπει να υπακούουν.

● Βάλθηκε για μια φορά ακόμα ο Αντώνης Σαμαράς να σώσει τη χώρα. Και στις συνομιλίες που είχε με τους ηγέτες των λαϊκών κομμάτων της Ευρώπης, αυτό ακριβώς προσπάθησε να πετύχει.

- Τι προσπάθησε. Το πέτυχε κιόλας. Με την προϋπόθεση βεβαίως η πυξίδα της κυβέρνησης να μη ρίχνει τη χώρα στα βράχια, αλλά να τη βγάζει στην ξέρα.

- Και εκεί που συζητούσε με τους ηγέτες των λαϊκών κομμάτων της Ευρώπης, του ξέφυγε ένα ουάου, ίδια μ’ αυτό που ξεφώνησε ο Βαρουφάκης στον Ντάισελμπλουμ.

- Άσε που κατά ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, ο Αντώνης πήγε στη σύσκεψη των ηγετών με παντελόνι τζιν και χωρίς γραβάτα, αλλά τον υποχρέωσαν οι ομοτράπεζοί του να φορέσει κουστούμι και γραβάτα.

- Ειδικά ο Σαρκοζί δεν κάθονταν στο τραπέζι των συζητήσεων με τους άλλους ηγέτες των λαϊκών κομμάτων, αν δεν φορούσε γραβάτα και κουστούμι ο Σαμαράς.

● Τον καημένο το Σαμαρά δεν ξέρει τι τον περιμένει. Υπό προθεσμία είναι αρχηγός της ΝουΔου, αν λάβουμε υπόψη μας τα μυστικά δείπνα που οργανώνει η Μαριέττα Γιαννάκου και ο Κώστας Καραμανλής.

- Και για να σας πω αυτό που έμαθα, το Μητσοτακαίικο δεν έχει ξεχάσει το χουνέρι που είχε κάνει ο Σαμαράς στον επίτιμο της Νου Δου.

- Και βρήκε την ευκαιρία να αντεπιτεθεί. Φυσικά μη νομίζετε ότι στην αρχηγία της Νου Δου θα είναι ο Κώστας Καραμανλής.

- Το πιθανότερο είναι να είναι επικεφαλής ο Κυριάκος μας. Με τον οποίον –απ’ ότι μαθαίνει η στήλη- έχει αποκτήσει προσβάσεις και φιλίες ο βουλευτής μας, ο Στέργιος Γιαννάκης.

- Χωρίς φυσικά να εγκαταλείψει τη φιλία του με τον Αντωνάκη.

● Δεν μπορώ να καταλάβω τι άνθρωποι είναι αυτοί εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Την ώρα που ο αρχηγός τους, ο Αντώνης μας, δίνει τις μάχες του στις συνεδριάσεις του λαϊκού κόμματος, ώστε η χώρα να αποφύγει τα βράχια, αυτοί κάνουν μαζώξεις στην Αθήνα, συμμετέχοντας σε κάτι γεύματα και συζητάνε αν μπορούν να αλλάξουν ηγεσία.

- Μυστήρια πράγματα. Ο ένας να δίνει τη μάχη της σωτηρίας της πατρίδας και οι άλλοι να δίνουν τη μάχη πως θα τον φάνε. Πραγματικά είναι να τον λυπάτει κανείς τον Αντωνάκη μας.

● Ρε μπας και ο Τσίπρας έρχεται στα λόγια του Βενιζέλου, ο οποίος επί τόσον καιρό έσωζε τη χώρα;

- Γιατί απ’ όσα διαβάζω στις ανακοινώσεις του κόμματός του, κάτι τέτοιο αφήνει ο αρχηγός να εννοηθεί.

- Άμα είναι έτσι, καλά θα κάνει ο Τσίπρας να έχει μαζί του στις συζητήσεις που κάνει στο Γιούρογκρουπ τον Ευάγγελο, ο οποίος ξέρει και τα κατατόπια, αλλά πρωτίστως ξέρει πολύ καλά αγγλικά.

- Και δεν ξέρω αν το ξέρετε, το ΠαΣοΚ χάνει τον μεγαλύτερο και εγκυρότερο εκφραστή του, τον Βενιζέλο. Ο οποίος είπε ότι δεν πρόκειται να είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος, στο συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα γίνει στα μέσα Μαΐου.

- Δεν έμαθα αν θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου, εγκαταλείποντας το κόμμα το οποίο ίδρυσε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές.

● Οφείλω να σας πω ότι αστείο ήταν αυτό που είχε πει ο Άδωνις ότι τάχαμου θα έφευγε από την Ελλάδα σε περίπτωση που κέρδιζε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Και μέμφθηκε μάλιστα αυτούς τους ανίδεους του ΣΥΡΙΖΑ που δεν καταλαβαίνουν ούτε ένα αστείο.

- Όσον αφορά τον Πάγκαλο, που είχε πει κι αυτός ότι επρόκειτο να φύγει από την Ελλάδα σε περίπτωση που κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, διασταυρωμένες πηγές της στήλης λένε ότι δεν τον δέχτηκαν σε καμία χώρα, παρά τις επίμονες προσπάθειές του να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

● Μάθετε και τούτο. Το τηλεφώνημα που δέχτηκε ο βουλευτής Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας Στέργιος Γιαννάκης, από τον αρχηγό του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, δεν έχει να κάνει μόνο με την εκλογή του.

- Μου λένε ότι έχει να κάνει και με την προσωπική σχέση που έχουν μεταξύ τους οι δύο άνδρες. Και η οποία ανάγεται στα χρόνια που ο Αντώνης Σαμαράς ήταν αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης.

- Καθ΄ ότι ο Στέργιος Γιαννάκης ήταν τότε υποψήφιος βουλευτής της Πολιτικής Άνοιξης στο νομό Πρέβεζας.

- Αυτά που λένε ότι το τηλεφώνημα του Σαμαρά προς τον Στέργιο Γιαννάκη, σχετίζεται και με τις εσωκομματικές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, δεν γίνονται πιστευτά,. Ή μήπως γίνονται;

● Άλλο κι ετούτο. Λέγεται ότι ο διοικητής του νοσοκομείου Πρέβεζας δεν επιθυμεί να παραιτηθεί από τη θέση του, γιατί λέει ότι έχει υπογράψει τριετή σύμβαση.

- Οι θέσεις των διοικητών των νοσοκομείων είναι πολιτικές, για όσους δεν το ξέρουν, αφού οι διοικητές ήταν αυτοί που μέχρι τώρα εφάρμοζαν την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική στα θέμα της υγείας.

- Τώρα αν ο διοικητής του νοσοκομείου Πρέβεζας έχει υπογράψει τριετή σύμβαση και γι’ αυτό δεν θέλει να παραιτηθεί, δεν βαρύνει μόνο αυτόν.

- Βαρύνει και τον τότε υπουργό υγείας, ο οποίος έδινε τη δυνατότητα να υπάρχουν τέτοιες συμβάσεις και όχι συμβάσεις οι οποίες θα έληγαν με τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης η οποία τους διόρισε.

- Και για την κοινή γνώμη είναι ένα ερώτημα αν ο διοικητής του νοσοκομείου Πρέβεζας μπορεί να εφαρμόσει την πολιτική στην υγεία της νέας κυβέρνησης, ή θα επιμείνει στη εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησης η οποία τον διόρισε στη θέση αυτή.

- Έχει σημασία πάντως το γεγονός ότι ο νέος υπουργός Υγείας ζήτησε από όλους τους διοικητές των νοσοκομείων όλης της χώρας να παραιτηθούν. Και θα είχε ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν οι νέοι διοικητές δεν υπέγραφαν πολυετείς συμβάσεις.

- Και υπάρχει πιθανότητα η διοίκηση των νοσοκομείων να ανατεθεί στους υψηλόβαθμους υπαλλήλους τους, αντί να διορίζονται διοικητές με συμβάσεις.

● Συνεπέστατη στις ίσες αποστάσεις υπήρξε η παραιτηθείσα γενική γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης κυρία Ευταξά.

- Πάνω που παραιτήθηκε (παραμένει στη θέση της μέχρι νεοτέρας), κάλεσε σε γεύμα όλους τους δημάρχους που εξελέγησαν με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας.

- Τώρα γιατί δεν κάλεσε και τους δημάρχους που εξελέγησαν με τη σημαία άλλων πολιτικών κομμάτων, εντάσσεται στη λογική των ίσων αποστάσεων που κράτησε όλο αυτό το διάστημα που η κ. Ευταξά ήταν επικεφαλής της αποκεντρωμένης διοίκησης.

- Δεν ξέρω μόνο αν το λογαριασμό τον πλήρωσε από την τσέπη της ή τον έστειλε στις οικονομικές υπηρεσίες της αποκεντρωμένης διοίκησης.

- Και ένα τελευταίο. Γιατί δεν κάλεσε στο γεύμα και όσους κατήλθαν ως υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν εξελέγησαν; (Άμα το μάθω θα σας ενημερώσω).

● Ευχαριστούμε τον Κώστα Γκέτση και την εφημερίδα του «Η ΓΝΩΜΗ» που επικαλέσθηκαν δημοσίευμα της «Φωνής» στο ρεπορτάζ που υπήρχε στην εφημερίδα για το θέμα του λατομείου στη θέση «Μπούφος» στο Θεσπρωτικό. Η συμβολή της εφημερίδας της Άρτας «Η ΓΝΩΜΗ» στα δρώμενα της περιοχής της Φιλιππιάδας και του νομού της Πρέβεζας γενικά, είναι πολύ μεγάλη. Όπως μεγάλη είναι και η συμβολή της στο θέμα του συγκεκριμένου λατομείου, το οποίο εκμεταλλεύεται ο δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας. Ένα λατομείο για το οποίο η νέα δημοτική αρχή οφείλει εξηγήσεις, κυρίως για ποιόν λόγο ο δήμος Ζηρού αντί να παίρνει χρήματα από την ενοικίασή του, φέρεται να χρωστάει κιόλας. Η συμβολή της «ΓΝΩΜΗΣ» πάνω στο θέμα θα είναι καταλυτική.

Φρίη

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)