Με 5 χιλ ευρώ θα ενισχυθούν από το δήμο οι σύλλογοι γυναικών Φιλιππιάδας και Θεσπρωτικού για τη διοργάνωση των καρναβαλιών τους. (3χιλ η Φιλιππιάδα και 2χιλ το Θεσπρωτικό). Το αξίζουν και μπράβο τους. Και μακάρι να μπορούσαν να πάρουν περισσότερα, αν τα οικονομικά του δήμου ήταν καλύτερα, αλλά με 25χιλ όλα κι όλα για όλο το χρόνο και όλους τους συλλόγους του δήμου, αντιλαμβάνεστε πως δεν φτάνουν.

Όμως με αφορμή τη συγκεκριμένη απόφαση, επανήλθε στο προσκήνιο ο τρόπος ενίσχυσης των συλλόγων από το δήμο. Γιατί όχι μια φορά η κατανομή για όλους; Γιατί όποιος πρόλαβε τον κύριο οίδε; Τα ίδια έκαναν οι προηγούμενοι όλοι, τα ίδια κι οι επόμενοι. Γιατί δεν ορίζουν ένα διάστημα από τότε μέχρι τότε, όλοι οι σύλλογοι στην επικράτεια του δήμου που αιτούνται οικονομικής ενίσχυσης, να προσκομίσουν απολογισμό και προϋπολογισμό, να εξεταστούν τα στοιχεία τους και να γίνει η κατανομή των 25χιλ που διαθέτουμε για φέτος μια φορά για όλους από όσους αποδεδειγμένα κάνουν κάτι κι έχουν να κάνουν πάλι κάτι; Γιατί από τις 25χιλ ήδη διατέθηκαν οι 5χιλ. Μεθαύριο αν ζητήσει κι ο «περί βιβλίου» που έχει μια εκδήλωση τον Μάρτιο και πάρει κι αυτός, θα μείνουν λιγότερα. Τι θα απομείνει ως το καλοκαίρι που θα ζητάνε όλοι για τα πανηγύρια τους; Δεν φτάνουμε στη λογική του όποιος πρόλαβε, πρόλαβε;

Επομένως, ας κάνουν οι νέοι του δήμου μας ένα βήμα παρακάτω. Ό,τι κάνουν μέχρι τώρα στον τομέα της ενίσχυσης, ακολουθεί την πεπατημένη. «Άυλη» στήριξη, όπως τη λέει ο Δήμαρχος, είχαν ανέκαθεν. Πατάρια και σουβλάκια και φωτισμούς πάντα διέθετε ο δήμος στους συλλόγους. Αν κάτι επιβάλλεται ν΄ αλλάξει είναι ο τρόπος της οικονομικής ενίσχυσης. Κι ευτυχώς ο τελευταίος νόμος τους λύνει τα χέρια. Σύλλογοι που δεν παρουσιάζουν φορολογική ενημερότητα, δεν μπορούν να ενισχυθούν. Σύλλογοι που δεν παρουσιάζουν παραστατικά αξιοποίησης της προηγούμενης ενίσχυσης ή δεν καταθέτουν προϋπολογισμό, δεν δικαιούνται εκ του νόμου ενίσχυση.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)