Με μια «ρεαλιστική» και πλήρη απεικόνιση-αποτύπωση των ζημιών από τις πλημμύρες, ο δήμος Ζηρού αιτείται το ποσό των 540χιλ, 700ευρώ για αποκατάστασή τους. Ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής ανέλυσε την πραγματική κατάσταση με συγκεκριμένο αριθμό ζημιών ανά κατηγορία και δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους χειριστές του δήμου που δούλεψαν επί 24ώρου βάσεως για να ανοίγουν χαντάκια, να μεταφέρουν ζώα, να διανοίγουν δρόμους. Χαρακτήρισε «άριστο» το γενικότερο συντονισμό και ανταπόκριση του δήμου στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που περιήλθε ο δήμος στην αρχή του μήνα Φλεβάρη και επικεντρώθηκε στην πολύ καλή τεχνική επεξεργασία των ζημιών που προέκυψαν, ώστε από μεριάς του δήμου να ζητηθεί το πραγματικό ποσό κι όχι ένα ενδεικτικό. Η τεχνική υπηρεσία έχει ετοιμάσει για κάθε περίπτωση ένα τεχνικό δελτίο με επισυναπτόμενες φωτογραφίες ως αποδεικτικό καθώς και έναν ενδεικτικό προϋπολογισμό.

Αν θα εκτιμήσουν στο υπουργείο την καλή δουλειά του δήμου και την ειλικρίνειά του κόντρα στις μαϊμουδιές άλλων, θα φανεί γρήγορα. Πάντως ο Δ. Γιολδάσης που είναι χρόνια στο κουρμπέτι, εκτιμά πως θα έπρεπε άμεσα να διεκδικηθεί ένα ποσό της τάξεως των 100χιλ ευρώ και μετά τα υπόλοιπα.

Υ.Γ: Όσο για την «άριστη» ανταπόκριση του δήμου στις συνθήκες εκτάκτου ανάγκης, ε, εν πολλοίς κρίνεται αναμενόμενο. Με τόσους στρατηγούς στο επιτελείο του ο Καλαντζής, αυτό έπρεπε να περιμένει. Αλίμονο αν δεν ήξερε ο στρατός από φυσικές καταστροφές και πειθαρχεία…

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)