Σε μία σημαντική δωρεά προχώρησε η Εταιρεία ΕΓΝΩΝ Α.Τ.Ε.  (η οποία είναι μέλος της εταιρείας ΙΘΑΚΗ-ΑΤΕ-ΕΓΝΩΝ ΑΤΕ που είναι ανάδοχος του έργου του Δήμου Πρέβεζας «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων στα Δ.Δ. Ωρωπού, Λούρου και Στεφάνης») προς την Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας. Όχι με έναν, όχι με δύο αλλά με 327 τίτλους βιβλίων γενικού περιεχόμενου εμπλουτίσθηκε η βιβλιοθήκη. Βιβλία ελλήνων και ξένων συγγραφέων των εκδόσεων Επικαιρότητα.

Φυσικά η πρωτοβουλία είναι αξιέπαινη και σκοπό έχει την ολοένα και μεγαλύτερη γκάμα βιβλίων που θα παρέχονται από την δημοτική βιβλιοθήκη στους επισκέπτες της. Όπως είναι λογικό είναι δύσκολο να αγοραστούν βιβλία για να προστεθούν σε δημοτικές βιβλιοθήκες, οπότε οι προσφορές απλών δημοτών, αλλά και οι δωρεές που γίνονται αποτελούν μία τεράστια ανάσα γι’ αυτές.

Να προσθέσουμε πως στην Πρέβεζα έχει δημιουργηθεί ένας ιδιαίτερα αξιόλογος χώρος για την στέγαση της βιβλιοθήκης, κάτι που ευελπιστούμε πως θα γίνει πραγματικότητα και στο δήμο μας. Μάλιστα ήταν πολλοί όσοι χάρηκαν στο άκουσμα της ανακοίνωσης από το Σύλλογο Περί βιβλίου πως γίνονται οι ανάλογες ενέργειες για την εγκατάσταση δανειστικής βιβλιοθήκης στο Ζηρό.

Είναι σημαντικό πολιτιστικό στοιχείο μία καλά δομημένη βιβλιοθήκη σε κάθε δήμο. Επιπλέον είναι κρίμα να μένουν σε αποθήκες και υπόγεια τόσα βιβλία που έχουν δωρίσει στο Σύλλογο Περί Βιβλίου και δεν έχουν πώς να τα αξιοποιήσουν. Και δεν είναι μόνο τα βιβλία που έχουν δωρίσει ήδη στο Σύλλογο αλλά και όσα θέλουν να προσφέρουν και τα μέλη δεν μπορούν να τα δεχτούν γι’ αυτό το λόγο.

Επιμένω βέβαια πως ένας χώρος μέσα στη Φιλιππιάδα, είτε στο παλιό δημαρχείο, είτε σε κάποιο άλλο κτήριο θα ήταν περισσότερο «βολικός». Παρόλο που συμβολικά η τοποθεσία του Ζηρού είναι ιδιαίτερα δελεαστική, όμως όχι εύκολα προσβάσιμη. Ας στηθεί βέβαια αρχικά τουλάχιστον σε αυτό το χώρο και στη συνέχεια βλέπουν πως θα γίνει λειτουργική για τους αναγνώστες.

Με την ανάρτηση του κειμένου που αναφερόταν στην δημιουργία βιβλιοθήκης είδαμε από αναγνώστρια ένα πολύ ενδιαφέρον σχόλιο που θα πρέπει να συμπεριλάβουν στο Σύλλογο. Το σχόλιο αυτό αφορούσε την τοποθέτηση τραπεζιών στο χώρο για να μπορούν οι αναγνώστες να διαβάζουν εκεί και να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους.

Όπως και να έχει περιμένουμε να δούμε στην πράξη την ολοκλήρωση της ιδέας αυτής και να μην αρκεστούμε πάλι στα λόγια…

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)