Οικον. Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου
Αποφάσεις για έ- ργα αποκατάστασης ζημιών και συντήρησης στο οδικό δίκτυο και σε μνημεία έλαβε, μεταξύ άλλων, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στη σημερινή συνεδρίασή της. Συγκεκριμένα η οικονομική επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση των εξής έργων:
-«Αποκατάσταση φθορών προσαγωγού διώρυγας δρόμων και επιφανειακή πύκνωση δικτύου στον κάμπο της Κόνιτσας» προϋπολογισμού 45.000 ευρώ
-«Συντήρηση δρόμου Σκοτωμένο – Μηλιά – Καταρράκτης Άρτας», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ
-«Καθαρισμός χαντακιών 10ης και 11ης επαρχιακών οδών» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 11.700 ευρώ
-«Αποκατάσταση ζημιών οδού Κρυοπηγής – Ε.Ο.19» Π.Ε. Πρέβεζας”, προϋπολογισμού 15.000 ευρώ (ο αρχικός διαγωνισμός απέβη άγονος)
Εξ άλλου με απόφαση της οικονομικής επιτροπής αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι για τα έργα:
-«Αποκατάσταση Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λοφίσκου», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ (Ανάδοχος: Π. Παπαδημητρίου & ΣΙΑ Ο.Ε.)
-«Τεχνικά έργα στερέωσης ετοιμόρροπων ογκόλιθων ανάντη πρανούς της 5ης επαρχιακής οδού Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κολιοφώτης Δημήτριος του Θωμά)
-«Γεωτεχνική μελέτη αποκατάστασης κατολίσθησης στη θέση «Λύγγος» της 13ης επαρχιακής οδού», προεκτιμώμενης αμοιβής € 9.000 ευρώ (Ανάδοχος: Βασιλική Πλιάτσικα)
Τέλος η οικονομική επιτροπή ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης ύψους 40.000 ευρώ για την υλοποίηση του έργου της περιφερειακής ενότητς Άρτας «Αντικατάσταση ιχθυοφραγμάτων στο στόμιο Αγ. Ονούφριος ιχθυοτροφείου Λογαρού».

• Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/Τμήμα Ηπείρου, έταιρος της αναπτυξιακής σύμπραξης «Νέοι Επιστήμονες Ηπείρου» στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «τοπικό σχέδιο απασχόλησης νέων επιστημόνων στην Ήπειρο» ολοκλήρωσε τα 3 Εγχειρίδια -μελέτες που προβλεπόταν από την πράξη.
Στόχος της πράξης: «Νέοι επιστήμονες Ηπείρου» είναι η ενίσχυση της απασχόλησης και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης για νέους επιστήμονες και ειδικότερα για μηχανικούς, δικηγόρους και οδοντίατρους. Πιο συγκεκριμένα το Σχέδιο δράσης έχει σκοπό να διασφαλίσει στις ανωτέρω ομάδες (επιστήμονες νέους σε ηλικία) σε όλη την περιοχή παρέμβασης, καλύτερη πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες όπως η συμβουλευτική, η εκπαίδευση, η κατάρτιση, η προώθηση στην απασχόληση και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και μέσα από εξειδίκευση να καλύψει το κενό μεταξύ απαιτούμενων και πραγματικών προσόντων.

•Ο αποτελεσματικός συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων με τις 13 Περιφέρειες για την άμεση αντιμετώπιση των καταστροφών στις βασικές υποδομές που πρόεκυψαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, ήταν το αντικείμενο συνάντησης εργασίας του Προέδρου της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη. Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν και ο αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, καθορίστηκαν οι αναγκαίες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την άμεση συνδρομή του ταμείου αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής ´Ένωσης για την αποκατάσταση των καταστροφών στο οδικό δίκτυο και τις δημόσιες υποδομές.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η άμεση καταγραφή και οικονομική εκτίμηση των καταστροφών από τις περιφέρειες, σε συνεργασία με τους δήμους κάθε περιφερειακής ενότητας και η αποστολή των στοιχείων, σε συνεργασία με το Υπουργείο στο Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έγκρισης των σχετικών χρη- ματοδοτήσεων.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)