● Ο Μητροπολίτης Πρέβεζας στηρίζει τους τρίτεκνους. Τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο επισκέφθηκε το Διοικητικό συμβούλιο τριτέκνων Ν. Πρέβεζας την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015. Όπως γράφει το δελτίο τύπου το οποίο υπογράφεται από τη διοίκηση του συλλόγου, «Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια, να ενημερώσουμε τον Σεβασμιότατο για την κοινωνική αποστολή που επιτελεί ο σύλλογος μας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τρίτεκνη οικογένεια.
Για το μεγάλο θέμα του δημογραφικού της Ελλάδας, προτάθηκε να τεθεί στην Ιερά σύνοδο, διότι η φωνή της εκκλησίας είναι δυνατή και διαπερνά ακόμη και τοίχους.
Προτείναμε ώστε να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης της οικογένειας, διότι τα τελευταία δέκα χρόνια αλλά ειδικά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, ζητούσαμε ένα πράγμα από τις κυβερνήσεις του τόπου, να σταματήσει ο εμπαιγμός των τριτέκνων. Για να γίνει αυτό, πρέπει σήμερα η κυβέρνηση να φέρει τη δική της πρόταση νόμου Αριθ. 215/13/2012 που κατέθεσε στη βουλή «Για την ένταξη των τριτέκνων οικογενειών ως πολυτέκνων στο Ν. 1910/1944» με τις νέες προσθήκες που πρότεινε η ΟΠΟΤΤΕ.
Την «υιοθέτηση» της Ιεράς Μονής Αβάσσου πρότεινε το Διοικητικό Συμβούλιο στον Σεβασμιότατο, υλοποιώντας το όνειρο του αείμνηστου Χρήστου Πεπόνη για αποπεράτωση της.
Ο σεβασμιότατος κ. Χρυσόστομος συνεχάρη το Δ.Σ. για τις ενέργειες του και με έμπρακτη στήριξη της Μητρόπολης θα συμβάλει στις προσπάθειες μας.

● Με καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο των Μπιζανομάχων στη Φιλιππιάδα, τιμήθηκε η 102η επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων και οι θυσίες των πατριωτών που έχασαν τη ζωή τους στον απελευθερωτικό αγώνα της εποχής. Της κατάθεσης στεφάνων προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση. Εκτός από τους εκπροσώπους των φορέων, στεφάνια κατέθεσαν ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής και οι Βουλευτής του νομού Κώστας Μπάρκας του ΣΥΡΙΖΑ και Στέργιος Γιαννάκης της Νέας Δημοκρατίας.

● Από την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 μέχρι και τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 θα υποβάλλονται αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας εξεταστικής περιόδου Μαΐου 2015. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου 2015. Οι αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις υποβάλλονται στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας.

● Σε γενική συνέλευση καλεί τα μέλη του το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πρέβεζας. Η γενική συνέλευση θα γίνει την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 7 το βράδυ. Στην πρόσκληση που υπογράφεται από τον πρόεδρο Ιωάννη Γιαμά, αναφέρεται ότι τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η έγκριση των πρακτικών του δ.σ., η εκλογή οικονομικού επόπτη του επιμελητηρίου, η συνεργασία του επιμελητηρίου με τον εμπορικό σύλλογο Θεσσαλονίκης και τρέχουσες ανακοινώσεις. Εάν δεν υπάρξει απαρτία η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο.

● Μετά από αρχαιρεσίες που έγιναν στον σύλλογο Μικρασιατών και Ποντίων Πρέβεζας, εξελέγη νέο διοικητικό συμβούλιο το οποίο απαρτίζουν οι: Πρόεδρος-Χόρτη Βασιλική, Αντιπρόεδρος-Βολυράκη Λία, Γραμματέας-Αραβαντινός Χρήστος, Ταμίας-Γαϊτανίδου Σοφία, Έφορος εκδηλώσεων-Ιωαννίδης Κων/νος Μέλος-Φούντογλου Δημήτρης.
Το γραφείο του συλλόγου βρίσκεται παραπλεύρως του Ι.Ν.Αγίου Βασιλείου στην Πρέβεζα.

● Μια πολύ ξεχωριστή περιοδική έκθεση στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, οργανώθηκε με πρωτοβουλία του δήμου Ιωαννιτών και τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.
Με σημείο αναφοράς το πολυσήμαντο Κάστρο των Ιωαννίνων, σε τρεις διαφορετικούς χώρους στην Ακρόπολη του Ιτς Καλέ, από 18 Φεβρουαρίου μέχρι 31 Μαρτίου 2015, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν εκθέματα, ορισμένα από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό, όπως είναι «το καραβάκι» και το «ζάρφι», που φυλάσσονται από το Δήμο Ιωαννιτών σε θυρίδα.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)