● Αυτό το οικονομικό τραστ που έχει δημιουργηθεί και που συγκυριακά το εκπροσωπεί τώρα η Γερμανία, θα πρέπει να πάψει να υπάρχει.

- Γιατί τα οικονομικά τραστ ιστορικά έχουν προκαλέσει πολύ πόνο στους λαούς και όχι μόνο της Ευρώπης.

- Πρέπει τα οικονομικά τραστ να εξαφανιστούν γιατί είναι επικίνδυνα για την Ευρώπη και την ανθρωπότητα. Γιατί μετράνε μόνο τα οικονομικά μεγέθη και όχι την ανθρωπιά.

● Αναστολή πήρε ο Σαμαράς και θα μείνει στη θέση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας για κάμποσο διάστημα ακόμα.

- Τα γεύματα όμως δεν παίρνουν αναστολή. Έμαθα ότι ένα παρόμοιο γεύμα έγινε σε κέντρο εστίασης στο δρόμο προς την Πρέβεζα.

- Και έμαθα επίσης ότι συνδαιτυμόνες ήταν άνθρωποι της Ντόρας, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονταν για το μέλλον της Ντόρας, αλλά του Κυριάκου. (Όχι. Μεταξύ των συνδαιτυμόνων δεν ήταν ο νυν βουλευτής του νομού Στέργιος Γιαννάκης, καθ’ ότι φοβήθηκε μην αναφωνήσει ο Σαμαράς «και συ τέκνον Βρούτε»).

- Όλο γι’ αυτόν μιλούσαν και τον τρόπο με τον οποίον θα μπορέσουν να τον αναδείξουν αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

- Καθ’ όσον για όσους δεν ξέρετε, ο Κυριάκος έχει πάρει θέση στην εκκίνηση για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.

● Συμφωνώ με τον Βενιζέλο. Ο άνθρωπος κατέστρωσε ένα σχέδιο διαπραγμάτευσης, το οποίο βεβαίως αποδέχτηκε ο έτερος συγκυβερνήτης του ο Σαμαράς, το υλοποίησε βήμα-βήμα και το βρήκε έτοιμο ο Τσίπρας, όταν ήρθε στην εξουσία.

- Τι έλεγε το σχέδιο διαπραγμάτευσης του Βενιζέλου; Τέλος στα Μνημόνια και τις παραφυάδες αυτού. Και το βρήκε ο Τσίπρας έτοιμο στο πιάτο.

● Από μία άποψη είμαστε ευτυχείς οι Έλληνες. Εκτός από τον Σαμαρά που έσκιζε τα Μνημόνια κατά ριπάς, είναι ευτύχημα το ότι Σαμαράς, Βενιζέλος και Θεοδωράκης αποφάσισαν να μας σώσουν.

- Τηλεφωνήθηκαν οι άνθρωποι και συμφώνησαν στο πόσο μεγάλο λάθος κάνει ο Τσίπρας, τόσο με τη στάση του στις διαπραγματεύσεις, όσο και με τη στάση του στα εσωτερικά θέματα.

- Και καλά, αναρωτήθηκαν, τι τον πείραζε αν άφηνε τα πράγματα όπως τα βρήκε; Αν ήταν να του πάρουν το σπίτι (του Τσίπρα) αμέσως αυτοί θα το προστάτευσαν. Τέτοια αλληλεγγύη.

- Είπαν και το άλλο. Ότι ο Τσίπρας θα κάνει κωλοτούμπα αν συμφωνήσει με την τρόϊκα και κωλοτούμπα αν δεν συμφωνήσει.

- Ότι και να κάνει δηλαδή ο Τσίπρας, αυτοί θα είναι μέσα.

● Ξέχασα να σας πω ότι 300 κι πλέον διανοούμενοι από όλον τον κόσμο, υπέγραψαν υπόμνημα συμπαράστασης στην Ελληνική κυβέρνηση, τώρα που δίνει τον αγώνα την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.

- Μήπως είδατε εσείς πουθενά υπόμνημα συμπαράστασης από διανοούμενους Έλληνες; Γιατί εγώ δεν το είδα πουθενά.

- Το μόνο που είδα είναι μια …ατάκα του ενός …διανοούμενου, ο οποίος είπε ότι εκτός από τον Τσίπρα είχε κλάψει και ο Κώστας Πρέκας.

-Η «Φωνή» δημοσίευσε σχετικό άρθρο στο περασμένο φύλλο, με την υπογραφή του τακτικού συνεργάτη της Νίκου Καρατζένη, φιλόλογου.

- Για τους διανοούμενους Έλληνες που δεν πήραν θέση, ενώ πήραν οι διανοούμενοι του εξωτερικού.

● Μπορεί να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει κανείς με την πρόταση του Στέφανου Μάνου, που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση και τη μη χρηματοδότησή της από τον κρατικό προϋπολογισμό.

- Αλλά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ο οποίος ως γνωστόν κατέβηκε ως ανεξάρτητος στις δημοτικές εκλογές, όπως και ως ανεξάρτητος εξελέγη πρόεδρος της ΚΕΔΕ, τι λόγο είχε να συμβουλέψει τον Βαρουφάκη να μη ασκεί δημοσιονομική πολιτική μέσω μηνυμάτων;

- Δεν έμαθε ο κ. Πατούλης ότι οι απόψεις του υπουργού δεν απηχούσαν τις απόψεις της κυβέρνησης; Ή μήπως το έκανε για να δείξει πόσο ανεξάρτητος είναι;

- Φυσικά την ανεξαρτησία του ο κ. Πατούλης την απέδειξε τις προάλλες όταν τα είπε με τη Βίκυ Ευταξά –την γενική γραμματέα ντε της αποκεντρωμένη περιφερειακής διοίκησης- τον Χρήστο Τσιρογιάννη, δήμαρχο Αρταίων, τον Γιάννη Λώλο, δήμαρχο Ηγουμενίτσας και λοιπούς, οι οποίοι, αν θέλετε να ξέρετε, εξελέγησαν όλοι ως ανεξάρτητοι και όχι ως κομματικά ενταγμένοι στη Νέα Δημοκρατία.

● Στα καθ’ ημάς, που θα ‘λεγαν και οι παλιότεροι. Όλοι ξέρουν πιά ότι η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα, έχει χάσει τα ερείσματά της στην τοπική κοινωνία.

- Και δεν είναι μόνο η συμπεριφορά της στις εθνικές εκλογές, όπου συμπεριφέρθηκε σαν υποχείριο, αλλά και στις περιφερειακές εκλογές.

- Πάντως κατάφερε με τον τρόπο ορισμένων από τα πρόσωπα που την απαρτίζουν, να απομακρύνει από τον χώρο πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον τότε Συνασπισμό.

- Και ξέρουν καλά αυτοί για ποιόν λόγο τους απομάκρυναν. Και το ξέρουμε κι εμείς. Ευτυχώς όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ, τα πρόσωπα τα οποία έχουν συνδέσει το όνομά τους με ιστορικούς σταθμούς στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία, δεν ξέκοψαν.

- Αλλά για το θέμα (όπως επίσης και για ένα άλλο θέμα που σας υποσχεθήκαμε και αφορά τις δημοτικές εκλογές στον δήμο Ζηρού) θα επανέλθουμε εκτενέστερα.

- Και θα γράψουμε και για τη συνέλευση μελών του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε την Πέμπτη στη Φιλιππιάδα και κατά την οποία από πλευράς νομαρχιακής επιτροπής δεν ελέχθη λέξη για τη στάση της σ’ αυτές τις εκλογές.

● Νεράκι ήθελαν οι άνθρωποι στο επάνω Κεράσωβο και μπράβο στον δήμαρχο Ζηρού που συναίνεσε στην υδροδότησή του με την δημοπράτηση του έργου.

- Βρε δήμαρχε, για κοίτα μήπως θέλουν νερό και άλλοι συνοικισμοί όπου εγκαταβιούν λίγοι μεν ήρωες δε, άνθρωποι που επιμένουν να λέγονται τσοπάνηδες;

- Και το λέω αυτό γιατί η τεχνολογία σήμερα, δεν απαιτεί να βρεθεί οπωσδήποτε νερό στον υπόγειο ορίζοντα του οικισμού.

- Μπορεί να μεταφερθεί και από αλλού. Με σωλήνες οι οποίοι κοστίζουν ελάχιστα. Όσο στοιχίζει δηλαδή η μεταφορά νερού στη λούτσα ένα καλοκαίρι. Άλλωστε το νερό σε πολλά χωριά μεταφέρθηκε από πολύ μακριά.

- Για σκέψου πόσοι άνθρωποι θα ανακουφιστούν. Πάρε παράδειγμα το άνω Κεράσωβο.

Φρίη

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)