Ανασκουμπώθηκαν οι Αγιωργίτες και πήγαν και καθάρισαν το πλατανόδασος έτσι όπως του έπρεπε κι έτσι όπως είχε χρόνια να καθαριστεί και να ευπρεπιστεί. Εκτός από τα  σκουπίδια και τα κλαδιά που μαζεύτηκαν από το πρωί ως το απόγευμα μιας μέρας, έβαλαν και φώτα σε όλη τη ζώνη αναψυχής. Να φαίνεται και το μνημείο εννοείται, που δεν φαίνονταν λόγω καμένων λαμπών και οργιώδους βλάστησης. Έγινε δουλειά ουσιαστική κι όχι επιφανειακή σαν μερικές που διοργανώνονται συχνά με αφορμή τη μέρα περιβάλλοντος ή την ανάγκη προβολής κάποιου συλλόγου ως φιλοπεριβαλλοντικού.

Στην επιχείρηση γενικού καθαρισμού-ευπρεπισμού του πλατανόδασους έλαβαν μέρος πολλές γυναίκες του χωριού, που ξέρουν καλύτερα από τους άντρες πως καθαρίζουν και πως συγυρίζουν, αλλά με μπροστάρηδες τους τοπικούς άρχοντες. Τον αντιδήμαρχο Αχιλλέα Ρίζο, τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Ζάβαλη που επιλήφθηκε των ηλεκτρολογικών και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Χρήστο Ρίζο.

Το αποτέλεσμα έκανε όλους τους χωριανούς να νιώσουν ευχάριστα πόσω μάλλον τους επισκέπτες. Επόμενη σκέψη είναι να διοργανωθεί εκεί ο εορτασμός της πρωτομαγιάς έλκοντας κόσμο απ΄ όλο το δήμο και όχι μόνο.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)