Προ μηνός λέει, διαβιβάστηκε στο Κ.Υ Φιλιππιάδας μια έγγραφη ενημέρωση βάσει  της οποίας επιστημονικά ανήκουν στο Νοσοκομείο της Άρτας αλλά διοικητικά εξακολουθούν να υπάγονται στο Νοσοκομείο Πρέβεζας. Πρέπει δηλαδή οι γιατροί και οι νοσηλευτές σε ότι αφορά το επιστημονικό τους έργο να έχουν συνεργασία με τους συναδέλφους τους της Άρτας αλλά για τα υπόλοιπα να απευθύνονται στην Πρέβεζα.

Τι είναι τώρα αυτό, θα σας γελάσω. Γιατί δεν περιγράφονται σαφώς οι απορρέουσες συνθήκες από αυτήν απόφαση. Μεσοβέζικη λύση κατά τη γνώμη μου. Τι λύση δηλαδή, μάλλον υπεκφυγή του πάγιου αιτήματος για υπαγωγή του Κ.Υ Φιλιππιάδας στο Νοσοκομείο της Άρτας. Εκτός κι αν θέλησαν εκεί στο υπουργείο να περιγράψουν την κατάσταση για να αποδείξουν πως είναι γνώστες αυτής. Διότι τι θα πει επιστημονική συνεργασία; Μήπως ανέκαθεν οι διακομιδές από το Κ.Υ δεν γίνονταν προς το Νοσοκομείο Άρτας; Ή μήπως υπάρχει σε τακτική βάση σεμιναριακή-εκπαιδευτική συνεργασία που να προβλέπεται και δεν ακολουθείται; Κι αφού θέλουν από το υπουργείο η επιστημονική συνεργασία να είναι με την Άρτα, γιατί αποφασίζει η Πρέβεζα αν και ποιους γιατρούς θα στείλει στη Φιλιππιάδα, το πρόγραμμα εφημεριών, την τροφοδοσία με υγειονομικό υλικό;

Θέλουμε δε θέλουμε το Κ.Υ Φιλιππιάδας είναι διασυνδεδεμένο πρακτικά και καθημερινά με το Νοσοκομείο Άρτας. Η διοίκησή του από την Πρέβεζα μόνο προβλήματα δημιουργεί. Το να ανήκει κι εδώ κι εκεί, κάνει πιο πολύπλοκο το πρόβλημα.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)