● Τη βοήθεια της πολιτείας και ην κινητοποίηση των φορέων ζητούν οι αλιείς του Αμβρακικού κόλπου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παράνομη αλιεία, η οποία φαίνεται ότι έχει εξαντλήσει όλα τα όρια της υπομονής τους. Ο αλιευτικός σύλλογος Βόνιτσας με τη στήριξη του αλιευτικού συλλόγου Πρέβεζας και των άλλων συναδέλφων τους από την Άρτα, προχώρησαν στη σύνταξη διαμαρτυρίας με την οποία ενημερώνουν τους αρμόδιους για την παράνομη αλιεία που γίνεται στον Αμβρακικό. Όπως τονίζουν, πολλά αλιευτικά σκάφη από αλλοδαπούς και Έλληνες, εφοδιασμένα με υψηλής τεχνολογίας ηλεκτρονικά μέσα, ψαρεύουν όλη τη διάρκεια του έτους, ακόμα και στις περιόδους αναπαραγωγής, χρησιμοποιώντας τη μηχανότρατα, της οποίας η χρήση απαγορεύεται. Οι αλιείς λένε ότι τα 1500 ευρώ που είναι σήμερα το πρόστιμο για τους παρανομούντες, αντιστοιχεί σε δύο μόνο μέρες εργασίας και προτείνουν οι συλλαμβανόμενοι παράνομοι αλιείς να τιμωρούνται με κατάσχεση του σκάφους και αφαίρεση της αλιευτικής άδειας σε περίπτωση αλιείας με μηχανότρατα. Στα αιτήματά τους οι αλιείς αναφέρουν και την αναγκαία ενίσχυση με μέσα και προσωπικό του λιμεναρχείου Πρέβεζας προκειμένου να εντατικοποιηθεί η διενέργεια των ελέγχων. Εκπρόσωποι των αλιέων επισκέφθηκαν το δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη και του μετέφεραν τις διαστάσεις του μεγέθους που έχει λάβει η παράνομη αλιεία με μηχανότρατα. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πρέβεζας τόνισε στους αλιείς ότι η δημοτική αρχή συμπαραστέκεται στην προσπάθεια που καταβάλλουν για την πάταξη της λαθραίας αλιείας.

• Εναρκτήρια σκαψίματα την περασμένη Παρασκευή στη σήραγγα Κλόκοβας ή Παλιοβούνας και ήδη έγινε η αρχή στο ένα από τα δυό τούνελ. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του έργου, απομένουν ορισμένες τυπικές λεπτομέρειες ώστε τις επόμενες μέρες να ξεκινήσουν κανονικά οι εργασίες διάνοιξης των σηράγγων. Η αρχή για το τούνελ θα γίνει με διάνοιξη οπών, ανατινάξεις και στη συνέχεια απομάκρυνση των χωμάτινων όγκων και όχι με γεωτρύπανο, καθώς εκτιμήθηκε ότι σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα δεν θα υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης από τα πλάγια. Ο τελικός χρόνος που θα απαιτηθεί για τη διάνοιξη δεν έχει σχέση με τον τρόπο που θα γίνει, αλλά με τις δυσκολίες που θα βρουν μπροστά τους τα συνεργεία. Τουλάχιστον έγινε η αρχή για τη διάνοιξη των 2,9 χιλιομέτρων στη σήραγγα.

• Ανοιχτή εκδήλωση «προσφοράς» διοργανώνει με συμμετοχή μελών και φίλων του συλλόγου, καθώς και με όλους τους ευαίσθητους και αλληλέγγυους πολίτες, το Κοινωνικό Ιατρεία Φαρμακείο Άρτας. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή των Βαΐων (5 Απριλίου) στα γραφεία του Κοινωνικού Φαρμακείου Άρτας, στην οδό Β. Κωνσταντίνου και Νόρμαν στις 7 το βράδυ. Εν τω μεταξύ από το ΚΙΦ ξεκίνησε η προσπάθεια για συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων εν όψει του Πάσχα. Η προσφορά όλων είναι καθοριστική.

● Στην Πρέβεζα κατέθεσε στεφάνι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, όπου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας (η οποία πραγματοποιήθηκε παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες) παρακολούθησε από την εξέδρα των επισήμων μαζί με τον βουλευτή της Ν.Δ. …., τον δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλη, τον αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου, την εκκλησιαστική και στρατιωτική ηγεσία του νομού.

Στο δήμο Ζηρού δεν πραγματοποιήθηκε η παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, αφού την ήρα που είχε προγραμματιστεί έβρεχε και έκανε πολύ κρύο. Αντίθετα, οι επίσημοι παρέστησαν στο μνημείο των Μπιζανομάχων, όπου και κατέθεσαν στεφάνια, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

 

● Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Γενικού Προξένου της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο, Βασίλη Τόλιου, δέχθηκε το μεσημέρι χθες Πέμπτη ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν διμερείς σχέσεις σε επίπεδο αυτοδιοίκησης Ελλάδας-Αλβανίας. Ο κ. Μπέγκας ενημέρωσε τον Πρόξενο για τον δίαυλο συνεργασίας που έχει ανοίξει ο δήμος Ιωαννίνων με τον Αλβανικό δήμο του Φιερ. Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, τονίζοντας τη σημασία της αμοιβαία επωφελούς διασυνοριακής συνεργασίας. Στη συνάντηση συζητήθηκε και η υπόθεση της χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών σε Αλβανούς πολίτες που εντόπισε ο Δήμος Ιωαννίνων. «Είναι αυτονόητο η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί μέχρι τέλους, διότι πρόκειται για περίπτωση παρανομίας κι αυτά πρέπει να διερευνώνται πλήρως», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γενικός Πρόξενος.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)