● Καλά, που να σας τα λέω. Κυβερνητικοί κύκλοι –μη εξαιρουμένων και κυβερνητικών κύκλων από το νομό- ονειρεύονται οικουμενική κυβέρνηση με πρωθυπουργό μεν τον Τσίπρα, συναρχηγούς όμως τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά.

- Τον μεν Βενιζέλο τον ονειρεύονται ως συγκυβερνήτη γιατί ξέρει καλά νομικά και να φτιάχνει ωραίες απαντήσεις σε όσους τον κακολογούν, τον δε Σαμαρά τον θέλουν για συγκυβερνήτη γιατί ξέρει να διαπραγματεύεται.

- Οι ονειροπόλοι λένε ότι με τον τρόπο αυτόν θα επιτυγχάνεται ευρεία ψήφιση των νομοσχεδίων στη βουλή, αρκεί τα νομοσχέδια αυτά να μη θίγουν τις οικονομικές και εκδοτικές ελίτ.

- Τι ρόλο θα παίζει ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός, δεν ξέρω. Οι ονειροπόλοι δεν του έχουν αναθέσει ακόμα κανέναν ρόλο. Εν καιρώ θα δούμε.

● Πολύ σωστά ο Βενιζέλος τα «ρίχνει» στην κυβέρνηση. Αφού δεν τον ρωτάει για ό,τι κάνει, σωστά τα βάζει μαζί της. Ενώ αν τον ρωτούσε…

- Θα μάθαινε που χου ότι οι ευρωπαίοι σέρνουν από τη μύτη την κυβέρνηση, γιατί είχε υπογράψει ο ίδιος αυτοπροσώπως τα μνημόνια.

- Άσε που πρωτίστως τον ενδιαφέρει η υστεροφημία του και γι’ αυτό τάσσεται στο πλευρό του ταλαίπωρου λαού.

● Καλά για τον Σαμαρά δεν το συζητάμε. Ο άνθρωπος πάλεψε τόσα χρόνια, μία αντιμνημονιακός, ύστερα μνημονιακός και τώρα ακόμα παλεύει για το καλό του κοσμάκη.

- Αφού ξέρει ότι ο κόσμος ξεχνάει εύκολα. Και ξεχνάει ότι τα μνημόνια τα υπέγραψε αυτός αυτοπροσώπως, πριν φυσικά τα σκίσει.

● Αλήθεια, να θυμούνται άραγε ποιος μας έβαλε στα μνημόνια και στα διεθνή νομισματικά ταμεία, ή το ξέχασαν; Ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση πριν από δύο μήνες και άρα ήταν αδύνατο να μας έβαλε αυτός στα μνημόνια;

● Καλά έκαναν και δεν του έδιναν φορολογική ενημερότητα του κυρίου που χρώσταγε στο κράτος 0,60 ευρώ. Γιατί με τέτοιο αστρονομικό ποσό που χρωστούσε τον θεωρούσαν –και ήταν- τζαναμπέτη.

- Ενώ σε κάποιον που χρωστάει στην εφορία που χου ένα εκατομμύριο ευρώ, του δίνουν φορολογική ενημερότητα. Και καλά κάνουν. Γιατί ο άνθρωπος δεν έχει να τα πληρώσει.

● Καμία σχέση δεν μπορεί να έχουν τα γραφόμενα του «Βήματος» για την αμοιβή του Κατρούγκαλου, που αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Βασίλης Χιώτης με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Μέρκελ.

- Όλα έγιναν εντελώς συμπωματικά, όπως λέει η εφημερίδα. Τώρα αν οι εντός του Μαξίμου ψάχνουν για διάφορα σενάρια, θεωρίες συνομωσίας και εσωτερικούς εχθρούς, άστους να ψάχνουν. Αυτοί θα χάσουν το χρόνο τους.

● Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή επιβλήθηκε στον πρώην υπουργό οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

- Κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπόθεση Λαγκάρντ και το περίφημο στικάκι. Στο οποίο τελικά αποδείχτηκε ότι δεν είχε παρέμβει ο κ. Παπακωνσταντίνου και γι’ αυτό αθωώθηκε για την κατηγορία της απιστίας.

- Χρειάστηκε τόσος κόπος, τόσο μελάνι, τόσα ρεπορτάζ για να αποδειχθεί η αθωότητα του ανδρός και ότι ουδέποτε θα μπορούσε να παρέμβει στο στικάκι.

- Και όλοι συνειδητοποιήσαμε τέλος πάντων ότι πραγματικά η δικαιοσύνη είναι τυφλή. Και για να κλείσουμε θα χρησιμοποιήσουμε την τελευταία φράση του προέδρου του διακαστηρίου ο οποίος είπε στον Παπακωνσταντίνου “Πηγαίνετε και μηκαίτοι αμαρτάνετε…”.

● Το είπε και ο Πεταλωτής του ΚιΔηΣο του Γιώργου Παπανδρέου. Ότι η την 25η Μαρτίου «Τιμάμε τους αγώνες εκείνων που με τη ζωή και τη δράση τους αναγέννησαν το Ελληνικό Έθνος και χάρισαν σε μας μια ελεύθερη Ελλάδα».

- Δυστυχώς όμως «η ιδεολογική επικυριαρχία του κ. Καμμένου στην “κυβέρνηση της Αριστεράς” είναι εμφανής».

- Πραγματικά έτσι θα είναι για να το είπε ο κ. Πεταλωτής. Υπάρχει επικυριαρχία του κ. Καμένου επί της κυβέρνησης. Το παραδέχονται όλοι αυτό. Εξ ου και το γεγονός ότι στις διαπραγματεύσεις με τη Μέρκελ ο Τσίπρας μίλαγε στο τηλέφωνο συνέχεια με τον Καμμένο.

● Η δικαιοσύνη στη Γερμανία είναι ανεξάρτητη και γι’ αυτό δεν μπορεί η Γερμανική κυβέρνηση να παρέμβει στην υπόθεση της έκδοσης του Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, ο οποίος σουλατσάρει ανενόχλητος στους δρόμους της Γερμανίας.

- Πραγματικά δεν το ήξερα αυτό. Άλλωστε ο Χριστοφοράκος, νόμιμα είχε φύγει από την Ελλάδα, νόμιμα κυκλοφορεί ελεύθερος και στη Γερμανία.

- Αυτοί που λένε ότι ο Χριστοφοράκος λάδωσε κάποιους προκειμένου η SIMENS να πάρει τις δουλειές στην Ελλάδα, απλώς θέλουν να κατηγορήσουν τον άνθρωπο που είναι άμεμπτος και επίσης δεν ξέρουν ότι στη Γερμανία η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.

● Σιγά τώρα που όλοι άρχισαν να λένε το κοντό και το μακρύ τους, για τα τραγούδια των ΟΥΚ στην παρέλαση της Αθήνας.

- Και δεν είπαν το σίγουρο. Ότι οι άνδρες των ΟΥΚ δεν τραγουδούσαν αυτά που τους κατηγορούν, ότι δηλαδή θα πάρουν την πόλη και κάτι τέτοια ανάλατα.

- Αυτά ήταν από παλιότερες παρελάσεις, αλλά ο σκηνοθέτης θέλοντας να εκθέσει την κυβέρνηση στα μάτια των ευρωπαίων, έβαλε στο στόμα των παρελαυνόντων ανδρών των ΟΥΚ ότι τάχαμου θέλουν να πάρουν την πόλη.

- Ενώ κατά ασφαλείς πληροφορίες της στήλης τραγουδούσαν τραγούδια του Πάριου και της Άννας Βίσση. Παραφωνία ήταν κανα δυό άνδρες που τραγουδούσαν Βασίλη Παπακωνσταντίνου, για τους οποίους βεβαίως ο Υπουργός Άμυνας θα διατάξει ανακρίσεις.

● Πολύ εξειδικευμένοι είναι οι έλληνες δημοσιογράφοι σε όλα τα θέματα. Αυτές τις μέρες μας τάραξαν με την εξειδίκευσή τους στα περί αεροπορίας και πιλοταρίσματος.

- Οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι ψυχίατροι, πιλότοι, αεροσυνοδοί και ότι άλλο βάζει ο νους σας. Ακόμα και υπάλληλοι εδάφους στα αεροδρόμια ήταν μερικοί.

- Και έτσι μάθαμε ότι ο πιλότος που έριξε το αεροπλάνο στις Άλπεις και πήρε στο θάνατο 150 ανθρώπους, έπασχε από μελαγχολία, γιατί τον είχε εγκαταλείψει η σύντροφός του.

- Ενημερωθήκαμε πλήρως.

● Α, δεν μπορεί, θα λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη. Η αντιπολίτευση ζητάει την παραίτηση υπουργού της νέας κυβέρνησης, γιατί κατηγορήθηκε ότι ασκούσε το επάγγελμα του δικηγόρου και στο διάστημα που ήταν υπουργός.

- Η αλήθεια είναι ότι τα κόμματα που τώρα αντιδρούν, είχαν βγάλει ανακοίνωση και ζητούσαν να παραιτηθεί υπουργός της συγκυβέρνησης στην οποία συμμετείχαν.

- Ή μήπως δεν έγινε έτσι και με απατά η μνήμη μου.

● Ένα ερώτημα έχω για το δημοτικό συμβούλιο Ζηρού, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Τελικά θα κερδίσει ο δήμος από το λατομείο στο Θεσπρωτικό ή θα χάσει;

- Και το ρωτάω αυτό γιατί δεν κατάλαβα καλά. Πόσα χρωστάει ο δήμος, πόσα του χρωστάει η εταιρεία, πόσα χαλίκια πήρε ο δήμος από την εταιρεία, με ποιο αντίτιμο, πού πήγαν τα χαλίκια αυτά και με τίνος εντολή;

- Ερωτήματα που δεν κατάλαβα ούτε εγώ, ούτε οι άνθρωποι που ασχολούνται με το θέμα. Τελικά, μάλλον ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Ηγουμενίτσας και ιδιοκτήτη της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το λατομείο Αντώνη Νάστα, Αντώνης Μπέζας, μπορεί να δώσει απατήσεις.

- Καθ’ ότι στην πολιτική του πορεία, χρημάτισε σε υπουργικά πόστα που μπορεί να ξεδιαλύνει τέτοιες απορίες.

- Όσο αφορά το λατομείο της Κρανιάς, ποιο διαφωτιστικός ήταν ο δήμαρχος. Που είπε ότι εναπόκειται στους μισθωτές να τα βρουν.

- Αν και από πολλές πλευρές διατυπώνεται το ερώτημα: κι αν δεν τα βρουν θα περιμένει ο δήμος και το λατομείο θα μένε ανενεργό;

- Και ένα καλό για τους οφειλέτες στον δήμο. Μπορούν με τον νέο διακανονισμό των 100 δόσεων, να εξοφλήσουν και τον δήμο. Για τα νερά ο λόγος, γιατί εκεί υπάρχουν τα πολλά χρέη.

- Θα πρέπει όμως ο δήμος να κάνει το αυτονόητο. Στο εξής θα πρέπει να πληρώνουν όλοι τα νερά. Αλλιώς η παροχή νερού θα κόβεται. Και προ πάντων να βάλουν όλοι ρολόι. Γιατί μερικοί δεν έχουν ή έχουν και το γυρίζουν …ανάποδα. Και με άνεση ποτίσουν τα χωράφια τους.

- Ή μήπως δεν το ξέρει αυτό η υπηρεσία ύδρευσης.

Φρίη

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)