Μήνυμα από τους μαθητές Γερμανικού σχολείου. Με ένα στεφάνι στο μνημείο των θυμάτων του Ναζισμού στους Λιγγιάδες και μια επίσκεψη στο Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, οι μαθητές του Γερμανικού σχολείου του Αγίου Στεφάνου από την πόλη Άουγκσμπουργκ της Βαυαρίας, έστειλαν το δικό τους μήνυμα. Ένα μήνυμα ενάντια στη θηριωδία του ναζισμού και υπέρ της συναδέλφωσης τω λαών και της ειρήνης, όπως οι ίδιοι είπαν.
Οι δέκα 15χρονοι Γερμανοί μαθητές, βρίσκονται στα Γιάννενα και φιλοξενούνται στα σπίτια των μαθητών του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ζωσι- μαίας Σχολής Ιωαννίνων, στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής και φιλοξενίας που υλοποιούν τα δύο σχολεία. Όπως εξήγησαν στο Δήμαρχο Ιωαννίνων οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος, ήταν τα ίδια τα παιδιά που ζήτησαν να καταθέσουν ένα στεφάνι μαζί με τους Έλληνες μαθητές στο μνημείο του μαρτυρικού χωριού των Λιγγιάδων. Στους Λιγγιάδες τους υποδέ- χθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Παντελής Κολόκας, ο οποίος, απευθυνόμενος στους μαθητές, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία τους, ως βάλσαμο στις πληγές που ά- νοιξε η ναζιστική θηριωδία στο χωριό. Να σημειωθεί ότι στο σχολείο του Αγίου Στεφάνου, η κύρια ξένη γλώσσα που διδάσκεται είναι τα αρχαία ελληνικά, ενώ διδάσκονται και νέα ελληνικά.

● Ευχαριστήριο από τον σύλλογο «περί βιβλίου» Tο Δ.Σ. του συλλόγου με την επωνυμία «ΠΕΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ», επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τα μέλη και τους φίλους του που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση – αφιέρωμα στην «ιστορία του λαϊκού τραγουδιού», που πραγματοποιήθηκε στις 24-3-2015 στον χώρο εκδηλώσεων «ΚΤΗΜΑ ΛΟΥΤΣΑΡΗ».
Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλουμε να δώσουμε στους πολιτιστικούς συλλόγους Θεσπρωτικού, Κερασώνα και Καμπής για την καλλιτεχνική συμμετοχή τους στην εκδήλωση στους οποίους απευθύνουμε πρόσκληση για επόμενη συνεργασία.
Τέλος, ευχαριστούμε για την διαρκή προσφορά τους στο σωματείο μας και τους χορηγούς.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Χρήστος Αναγνώστου

● Ολομέλεια της δημοτικής παράταξης Πρέβεζας «Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία». Την Κυριακή 29 Μάρτη 2015, πραγματοποιήθηκε συνέλευση της ολομέλειας της παράταξης. Στην ολομέλεια παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας.
Μετά από γόνιμη και δημιουργική συζήτηση η ολομέλεια έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:
• Ενέκρινε τον απολογισμό δράσης των εκπροσώπων μας στο Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι σήμερα, που παρά τις δυσκολίες, που αντιμετώπισαν από την απρόβλεπτη απουσία του επικεφαλής της παράταξης, ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά στα καθήκοντά τους.
• Επικύρωσε ομόφωνα την αναπλήρωση της θέσης στο δημοτικό συμβούλιο από τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Παπαδιώτη στον ο- ποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του
• Επικεφαλής της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο ορίστηκε ομόφωνα ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Κωστούλας αναλαμβάνοντας τις υποχρεώσεις που ορίζονται για τη θέση αυτή από τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και το νόμο.
Η ολομέλεια εξέλεξε συντονιστική Γραμματεία, που θα συνεπικουρεί το έργο της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο παράλληλα με την ανάδειξη των προβλημάτων του Δήμου και την αντιμετώπιση τους, με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών στη βάση των αρχών και θέσεων του προγράμματος μας .
Η συντονιστική Γραμματεία, στην οποία μετέχουν και οι τρεις εκλεγμένοι σύμβουλοι, θα καταμερίσει τα καθήκοντα, θα καταγράφει και θα προτείνει λύσεις για τις ανάγκες των δημοτών μας, που βιώνουν την ανθρωπιστική κρίση και θα φροντίζει για την υλοποίηση των αποφάσεων και την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία της παράταξης.

● Συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΕΑΣΑΦ. Στις 27-3-2015, το τμήμα αγροτικής πολιτικής της Νομαρχιακής Επιτροπής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Τσίρκα, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρτας-Φιλιππιάδας (ΕΑΣΑΦ), κ. Νίκο Γκίζα.
Ο πρόεδρος του ΕΑΣΑΦ ενημέρωσε το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου αλλά και προέβαλε και το όραμα του συνεταιρισμού για το μέλλον στην νέα κατάσταση.
Ακολούθησε μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση στην οποία μεταξύ άλλων, ειπώθηκαν τα εξής: Κατ’ αρχάς, τονίστηκε η ανάγκη ενός νέου μοντέλου οργάνωσης των συνεταιρισμών, μέσα από ομάδες παραγωγών. Επίσης, αναφέρθηκε η σημασία που θα έχει για τον αγροτικό κόσμο να αποκτήσουν τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα τη δική τους ιδιαίτερη ταυτότητα. Κλείνοντας, οι παρευρισκόμενοι τόνισαν ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για το ύψος των ενισχύσεων που αφορούν τον αγροτικό κόσμο ενώ αποτέλεσε κοινό τόπο η ανάγκη διαρκούς επαφής και συνεργασίας.

● Κατακυρώθηκε η ενοικίαση κτηρίου της ΕΑΣ Πρέβεζας. Η οικονομική επιτροπή του δήμου Πρέβεζας αποφάσισε ομόφωνα την κατακύρωση του διαγωνισμού για την μίσθωση ακινήτου για δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλι- κών, στο Δημήτριο Κωνή, δικηγόρο Πρέβεζας, σύνδικο πτώχευσης της δευτεροβάθμιας συνεταιριστικής οργάνωσης, με την επωνυμία «Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας (Ε. Α.Σ.Π.)», με προσφορά 800 ευρώ μηνιαίως.

● Υποβολή αιτήσεων στους δήμους για τους ανέργους. Τη Μ. Δευτέρα 6 Απριλίου ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στους ΟΤΑ που αφορά 32.433 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης. Όπως προκύπτει από την προκήρυξη του ΟΑΕΔ που εκδόθηκε οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι και 27/ 4/2015 στον διαδικτυακό του Οργανισμού. Στην προκήρυξη του ΟΑΕΔ αναφέρονται λεπτομερώς οι προϋποθέσεις οι οποίες πρέπει να πληρούνται από τους υποβάλλοντες αίτηση προκειμένου να προσληφθούν. Οι θέσεις για τους τρεις δήμους του νομού είναι οι παρακάτω:
Δήμος Ζηρού 54 θέσεις εργασίας. Αρχιτεκτόνων 1, Βοηθοί Νοσηλευτών 1, Βρεφονηπιοκόμων 1, Γενικών καθηκόντων 30, Γεωπόνων 1, Διοικητικού 2,, Διοικητικού-οικονομικού 1, Ηλεκτρολόγων 1, Κοινωνικών λειτουργών 1, Νοσηλευτών 1, Οδηγός λεωφορείου (με άδεια οδήγησης κατηγορίας Δ΄) 3, Πολιτικών Μηχανικών 2, Τεχνικοί ηλεκτρολόγοι 1, Τοπογράφων-Μηχανικών 2, Υδραυλικών 5, Χειριστών Η/Υ 1
Δήμος Πάργας θέσεις εργασίας 46. Βρεφονηπιοκόμων 2, Γενικών καθηκόντων 15, Διοικητικού 6, Διοικητικού-λογιστικού 1, Διοικητικού-οικονομικού 2, Ηλεκτρολόγων 2, Κλητήρων-οδηγών (+ άδεια οδήγησης κατηγορίας Β΄) 5, Μαγείρων 1, Οδηγός λεωφορείου (με άδεια οδήγησης κατηγορίας Δ΄) 1, Πληροφορικής 2, Πολιτικών Μηχανικών 2, Τοπογράφων 2, Υδραυλικών 5
Δήμος Πρέβεζας 122 θέσεις εργασίας Βρεφονηπιοκόμων 2, Βρεφονηπιοκόμων 5, Γενικών καθηκόντων 72, Διοικητικού 4, Διοικητικού 1, Διοικητικού 1, Διοικητικού-λογιστικού 2, Διοικητικού-οικονομικού 1, Ελαιοχρωματιστών 3, Ηλεκτρολόγων 4, Ιατρών 1, Μαγείρων 4, Οικοδόμων 5, Οικονομικού 3, Πληροφορικής 1, Πληροφορικής 4, Πληροφορικής 1, Πολιτικών Μηχανικών 1, Τοπογράφων-Μηχανικών 3, Τουριστικών, Επαγγελμάτων 1, Υδραυλικών 2, Χειριστών Η/Υ 1.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)