Η είδηση της εβδομάδας είναι μία: αρχίζουν από Μ. Δευτέρα οι αιτήσεις για τα «πεντάμηνα» στους δήμους. Στο δήμο Ζηρού προβλέπονται 54 θέσεις. Ουκ ολίγες για να επωφεληθεί τα μέγιστα ο δήμος μας.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα κατατίθενται ηλεκτρονικά στον ΟΑΕΔ κι όχι στον δήμο. Ξέρουν βέβαια οι άνεργοι τη διαδικασία μιας και φτάσαμε στο σημείο να περιμένουν σαν μάννα εξ ουρανού αυτές τις θέσεις των 500 ευρώ για πέντε μήνες.

Το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας θα λειτουργήσει κι ως μέτρο σύγκρισης της πρώην με την νυν δημοτική αρχή. Για να δούμε; Θα αλλάξει η νοοτροπία αξιοποίησης του προσωρινού προσωπικού ή με τη δικαιολογία «δεν έχουμε που να καθίσουν όλοι και κρίμα τα παιδιά, ήρθαν να πάρουν αυτά τα 500ευρώ και θα τα χουμε να δουλεύουν» θα διαιωνιστεί ένα κακό προηγούμενο; Κανονικά με 30 άτομα Γενικών Καθηκόντων θα πρέπει ν΄ αστράψουν πόλη και χωριά απ΄ την πάστρα. Να μη μείνει σκουπίδι, να μη μείνει χορτάρι και  κλαδί άκοπο, να τρέξει επιτέλους η ανακύκλωση, να πλυθούν οι κάδοι που πλύθηκαν μόνο στο κέντρο στις αρχές της πολλά υποσχόμενης θητείας των νέων, να ευπρεπιστούν παιδικές χαρές, ευρυχώρια, πλατείες. Ένα απλό παράδειγμα: Στην Άρτα με τους πενταμηνίτες είχαν βάψει ως και τους στύλους των φαναριών στην εθνική οδό. Εδώ τους στέλναμε για καφέ στην πλατεία μέχρι να περάσει η ώρα ή τους λέγαμε να μην έρθουν καν αν είχαν άλλες δικές τους δουλειές να κάνουν.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)