Σε μία προσπάθεια να φέρει ξανά στο προσκήνιο τα χωριά του δήμου Ά- ρτας, τα οποία έχουν παραμεληθεί λόγω «Καλλικράτη» , ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης θα επισκέπτεται κάθε Τετάρτη εναλλάξ τις δημοτικές ενότητες για να έχει πιο άμεση επαφή με τα προβλήματα και τις ανάγκες τους.
Δύο ώρες βέβαια κατά πόσο είναι αρκετές για να συναντά φορείς και δημότες με σκοπό να του παραθέτουν τα προβλήματά τους, θα φανεί στην πορεία. Κατά τη ταπεινή μου γνώμη δεν είναι αρκετές καθώς τα προβλήματα είναι πολλά και με δύο ώρες το μήνα σε κάθε ενότητα μάλλον δεν θα προλαβαίνει να ενημερωθεί ούτε για τα βασικά.
Όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως έστω κι έτσι είναι ένα βήμα προς όφελος των χωριών με την προϋπόθεση βέβαια πως τα αιτήματα θα μπαίνουν σε μία σειρά και θα βρίσκουν ανταπόκριση.
Ευτυχώς κατάλαβαν πως αν δεν έρθουν αντιμέτωποι με τα προβλήματα των χωριών έτσι όπως τα ζουν οι φορείς και κυρίως οι δημότες δεν θα μπορέσουν να έχουν μία αντικειμενική εικόνα για το μέγεθός τους.
Φυσικά κάτι αντίστοιχο περιμένουμε και από το δήμο Ζηρού, που επίσης τα χωριά του έχουν αντιμετωπίσει τα προηγούμενα χρόνια το ίδιο πρόβλημα. Από την πρώτη στιγμή η δημοτική αρχή επέστρεψε την αισιοδοξία στους κατοίκους των χωριών λέγοντας πως είναι μέλημά του να καλυφθούν οι ανάγκες τους. Ένας καλός τρόπος λοιπόν είναι να δουν κι αυτοί από κοντά τα θέματα που προκύπτουν και ύστερα να προχωρήσουν στην επίλυση τους. Οι επισκέψεις του δημάρχου στα χωριά τα οποία συγκροτούν το δήμο, δεν είναι αρκετές για να καταγράψει τα προβλήματά τους. Η μόνιμη μηνιαία παρουσία του στα δημοτικά διαμερίσματα είναι ο καλύτερος τρόπος να δειι τις ανάγκες τους και να τις προωθήσει.
Να πούμε πως το πρόγραμμα του Δημάρχου Άρτας έχει ως εξής:
• Κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα, θα βρίσκεται στη Δ.Ε. Αμβρακικού, στο πρώην Δημαρχείο Ανέζας από τις 12-2 μ.μ.
• Κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα, θα βρίσκεται στη Δ.Ε. Βλαχέρνας, στο πρώην Δημαρχείο Γραμμενίτσας από τις 12-2 μ.μ.
• Κάθε τρίτη Τετάρτη του μήνα, θα βρίσκεται στη Δ.Ε. Ξηροβουνίου, στο πρώην Δημαρχείο Αμμοτόπου από τις 12-2 μ.μ.
• Κάθε τέταρτη Τετάρτη του μήνα, θα βρίσκεται στη Δ.Ε. Φιλοθέης, στο πρώην Δημαρχείο Χαλκιάδων από τις 12-2 μ.μ.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)