Μέχρι τον Ιούνιο του 2015 πήρε παράταση από τον δήμο Ζηρού η εταιρεία που διαχειρίζεται το έργο «La Route – ο δρόμος των λιμνών» προκειμένου να διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις της μεταξύ των άλλων και αυτές των έργων ανάπλασης στην πέριξ της λίμνης Ζηρού περιοχής, στα οποία περιλαμβάνονται η αποψίλωση, ο καθαρισμός της πέριξ της λίμνης περιοχής, η τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων και πολλά ακόμη έργα, τα οποία έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει η ιδιωτική εταιρεία. Το έργο έχει κοστολογηθεί στις 230.000 ευρώ.

Είναι από τα πλέον περίεργα πράγματα που έχουν πάρει την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου, αφού οι παρατάσεις που δόθηκαν είναι τρεις, για ένα έργο που πολύ λίγοι θα πρέπει να ξέρουν τι ακριβώς θα γίνει στην περιοχή και σε τι συνίσταται το συγκεκριμένο έργο, με δεδομένο ότι δεν φαίνεται πως κάτι άρχισε να γίνεται στο Ζηρό.

Φυσικά και θα έπρεπε το έργο, αφού κρίνεται αναγκαίο, να γίνει από τις υπηρεσίες του δήμου και όχι από ιδιωτική εταιρεία. Αλά αφού το έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρεία, προς τι οι παρατάσεις που έχει ζητήσει και πήρε; Με ποια κριτήρια το νυν αλλά και το πριν δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να δώσει τις παρατάσεις; Ξέρει κανείς τι έργο γίνεται στο συγκεκριμένο σημείο, ή τι πρόκειται να γίνει;

Χρειάζεται να δώσει τη δέουσα προσοχή το δημοτικό συμβούλιο. Και αυτό γιατί οι πολλές παρατάσεις μπορεί να αποδεικνύουν ότι κάτι δεν έχει γίνει σωστά από πλευράς δήμου που το είχε δημοπρατήσει και ακόμα μπορεί να οδηγήσουν σε απένταξη του έργου, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να πληρώσει ο δήμος από δικά του έσοδα την ολοκλήρωσή του. Και φυσικά αυτό δεν πρέπει να γίνει.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Γιατί δόθηκε η αναβολή;, 3.0 out of 5 based on 1 rating