Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να γράφουμε ότι μία απάτη σε βάρος του δημοσίου δεν μπορεί να την έκανε μόνος του ο όποιος απατεώνας ή «εξυπνάκιας», αλλά σίγουρα …βοηθήθηκε από κρατικούς λειτουργούς, από υπαλλήλους δηλαδή που χειρίστηκαν την υπόθεση. Επανερχόμαστε στο θέμα με την ευκαιρία της «εξυπνάδας» που διαπράχθηκε στη βιομηχανική περιοχή της Πρέβεζας και είδε το φως της δημοσιότητας.

Άνθρωπός τις, είδε ότι «λεφτά υπάρχουν» και το 2010 θεώρησε ότι ήταν καλή ευκαιρία να επενδύσει στην Πρέβεζα. Σκέφτηκε ότι μια τυπογραφική μονάδα που θα τύπωνε και χαρτόνι ήταν κάτι που έλειπε από την πόλη και την περιοχή και αποφάσισε να κάνει τη συγκεκριμένη επένδυση. Εδώ μπαίνει και η «φιγούρα» αυτών που βεβαίωναν ότι τα μηχανήματα ήταν καινούργια, ενώ όπως λένε οι γνωρίζοντες, από μακριά φαίνονταν ότι ήταν παλιά.

Εκτός από την κομπίνα με τα πλαστά τιμολόγια, μέσω των οποίων υπεξαιρέθηκε ο ΦΠΑ και άρα έχασε το δημόσιο, διερωτάται κανείς πως αν είναι δυνατόν από μόνος του ο «επιχειρηματίας» να στήσει μια επιχείρηση χωρίς να είναι γνώστης του αντικειμένου, αν δεν βοηθηθεί «αρμοδίως». Δυστυχώς για το δημόσιο, υπάρχουν πολλοί οι οποίοι θεωρούν ότι η θέση που κατέχουν είναι για να βολέψουν τους εαυτούς τους και μερικές ακόμα γενεές δικών τους.

Δυστυχώς για την κοινωνία, η σχέση του δημόσιου λειτουργού με τα κομματικά γραφεία και με τους προστάτες του, έχει γίνει καθεστώς. Δυστυχώς για την πλειοψηφία της κοινωνίας που καλείται να πληρώσει τα σπασμένα της προστασίας των διορισμένων λειτουργών της δημόσιας διοίκησης.

Και πάντως είναι γνωστό σε όλους ότι το ταγκό θέλει δύο. Ο ένας σίγουρα είναι ο «επιχειρηματίας».

του έσοδα την ολοκλήρωσή του. Και φυσικά αυτό δεν πρέπει να γίνει.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)