Καλή η προσπάθεια της περιφέρειας Ηπείρου να προωθήσει το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, δηλαδή και τους χειμερινούς κυρίως μήνες, καλή είναι και η φιλοξενία δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων από τις ευρωπαϊκές χώρες και η περιήγησή τους στα αξιοθέατα της Ηπείρου, κυρίως στα ιστορικά μνημεία, από τα οποία είναι γεμάτη η Ήπειρος. Και στους ευρωπαίους δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες είναι σίγουρο ότι θα μείνει αξέχαστη η φιλοξενία που παρείχε ο περιφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς στη Ροδαυγή.

Όλα αυτά είναι καλά. Καλύτερα όμως θα ήταν να περιμένουμε αποτελέσματα από την επίσκεψη των δημοσιογράφων και των τουριστικών πρακτόρων και τη φιλοξενία που τους παρείχαμε (με χορούς και φαγοπότι. Όλοι είπαν ότι πέρασαν πολύ καλά). Και τα αποτελέσματα θα είναι χειροπιαστά, αν δούμε ότι τις συγκεκριμένες ορεινές κυρίως περιοχές επισκεφθούν πολίτες από τις χώρες των δημοσιογράφων και των τουριστικών πρακτόρων τους οποίους φιλοξενήσαμε. Ας είναι και λίγοι.

Και πάντως, για να λέμε την αλήθεια, θα πρέπει και εμείς να δείξουμε ότι με τους τουρίστες δεν είμαστε …εχθροί. Δηλαδή δεν θα πρέπει τα διάφορα καταστήματα εστίασης και ύπνου να …γδέρνουν τους επισκέπτες. Όπως επίσης οι τοπικοί ηγέτες θα πρέπει να δώσουν σημασία στον καλλωπισμό των μνημείων που επισκέπτονται οι τουρίστες. Γιατί, για παράδειγμα, δεν μπορεί η εκκλησία που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα, να είναι πνιγμένη στα βάτα και να μη μπορεί ο επισκέπτης του θρησκευτικού τουρισμού να την πλησιάσει.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)