Πολύ σωστά το γραφείο τύπου της περιφέρειας Ηπείρου αναφέρεται στις τοποθετήσεις του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη στα διάφορα θέματα που συζητούνται στο περιφερειακό συμβούλιο ή στις άλλες επιτροπές στις οποίες ο περιφερειάρχης είναι πρόεδρος. Σωστότερο όμως θα ήταν το γραφείο τύπου να κάνει αναφορά σε μικρότερη έστω έκταση και στις εισηγήσεις των επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης. Οι αναγνώστες των δελτίων τύπου που εκδίδει το γραφείο τύπου της περιφέρειας δεν γνωρίζουν τι έχουν πει οι επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης, ενώ ξέρουν πολύ καλά ποιες είναι οι θέσεις του περιφερειάρχη.

Δεν λέμε ότι είναι εύκολη δουλειά για τον δημοσιογράφο που απασχολείται στην περιφέρεια, πλην όμως είναι το σωστό. Όπως επίσης σωστό είναι να μη αναγράφονται μόνο όσα λένε οι πρόεδροι των επιτροπών που ανήκουν δικαιωματικά στη συμπολίτευση, αλλά να αναγράφεται και περίληψη των όσων λένε και οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης. Γιατί οι αναγνώστες των δελτίων τύπου της περιφέρειας, μένουν με την εντύπωση ότι οι αντιπολιτευόμενοι περιφερειακοί σύμβουλοι ή συμφωνούν με όσα εισηγείται ο πρόεδρος της κάθε επιτροπής ή δεν μιλούν καθόλου.

Και κάτι ακόμα για τις εισηγήσεις των προέδρων των επιτροπών. Δεν θα μπορούσαν αυτά τα αρχικά των διαφόρων οργανισμών τους οποίους επικαλούνται να τα διευκρίνιζαν κιόλας; Γιατί δεν είναι δυνατόν να ξέρει ο κάθε αναγνώστης του δελτίου τύπου τι σημαίνουν τα πέντε ή παραπάνω αρχικά κάποιου οργανισμού, χωρίς να καταγράφεται ολοκληρωμένο το όνομα του οργανισμού.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)