Την πρώτη δημόσια σύγκρουση με ανάληψη πολιτικού κόστους είχε η δημοτική αρχή τη Μ. Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αφορμή η κατασκευή παιδικής χαράς στα Ηλιοβούνια. Έργο για το οποίο είχαν εγκριθεί από το «πράσινο ταμείο» επί Γιολδάση 75.000 ευρώ.

Την εποχή της κρίσης όμως, που μόνο εκ θαύματος θα δοθεί κι άλλη χρηματοδότηση από το εν λόγω ταμείο και με τις υπόλοιπες παιδικές χαρές του δήμου χωρίς πιστοποίηση, σε κακό χάλι, θα ήταν πρόκληση να διατεθούν για μία μόνο παιδική χαρά σε ένα χωριό με λιγοστά παιδιά 75 χιλ. ευρώ και στις υπόλοιπες παιδικές χαρές, ειδικά της πόλης, που παίζουν δεκάδες παιδιά καθημερινά, να μην υπάρχουν χρήματα να συμμορφωθούν κι αυτές στο μέτρο του δυνατού. Έτσι σκέφτηκε ο δήμαρχος Νίκος Καλαντζής, έτσι επιτάσσει η κοινή λογική. Οι 75 χιλ. να μοιραστούν και σ’ άλλες παιδικές χαρές. Βεβαίως να γίνει και η παιδική χαρά στα Ηλιοβούνια, αλλά μ΄ένα ποσό της τάξεως των 5 ως 10 χιλ ευρώ. Έλα όμως που δεν πρόκειται για όποιο κι όποιο χωριό. Πρόκειται για τα Ηλιοβούνια, οικισμό της Νέας Κερασούντας. Χωριό στο οποίο στηρίχθηκε και εκτοξεύτηκε το κίνημα των σαραντάρηδων… Αλλά και σ΄ όποιο χωριό να πεις, πριν καλά-καλά χαρεί για το δώρο των 75χιλ, πως θα του το πάρεις για αλλού που υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες, θα σε πάρει με τις πέτρες…

Εδώ πέρα λοιπόν έχουμε δυο δικαιολογημένες στάσεις. Δικαιολογημένα αντιδρούν οι κάτοικοι, δικαιολογημένα σκέφτηκε όπως σκέφτηκε κι ο Δήμαρχος. Αν δίνονταν τελικά 75χιλ μόνο για την παιδική χαρά σ΄ένα χωριό δικαιολογημένα θα εγείρονταν αντιδράσεις από τα άλλα χωριά και την πόλη που δεν έχουν ασφαλείς παιδικές χαρές.

Δεν ξέρουμε αν θα κάνουν πράξη την προειδοποίησή τους περί προσφυγής εναντίον της απόφασης του Δ.Σ οι κάτοικοι των Ηλιοβουνίων, σίγουρα ωστόσο οι πικρίες θα αμβλυνθούν, όταν δουν να γίνεται πράξη η υπόσχεση του Δημάρχου για επισκευή και της δικής τους παιδικής χαράς. Συν τω χρόνω κι εφόσον υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής γι αυτό και γι άλλες σοβαρότερες εκκρεμότητες του χωριού (βλέπε ασφαλής σύνδεση με την εθνική οδό), θα προσεγγίσουν το λογικό και το ηθικό από άλλη σκοπιά. Αν βεβαίως δεν εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις θα ΄χουν δικαιωθεί εκ των υστέρων και θα χει κεφαλαιοποιηθεί το λεγόμενο πολιτικό κόστος για τη δημοτική αρχή.

Προς το παρόν, Δήμαρχος και Πρόεδρος Δ.Σ που κατάγεται απ΄την περιοχή, αγνόησαν το πολιτικό κόστος μπροστά στο γενικό συμφέρον και δεν υπαναχώρησαν ούτε  μπροστά στις σθεναρές αντιδράσεις εντός του Δ.Σ. Απομένει να δικαιωθούν εκ του αποτελέσματος και να επιδείξουν την ίδια πυγμή και σ΄άλλα μείζονα θέματα του δήμου με μεγαλύτερο πολιτικό κόστος.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)